S.K.N.W.K. 1 speelt na bijna 1,5 jaar eindelijk weer wedstrijd op hoofdveld

Gisteren, zaterdag 7 augustus 2021, werd de oefenwedstrijd S.K.N.W.K. 1 – D.V.V. ’09 1 gespeeld op sportpark ‘Het Springer’. Gebruikelijk speelde S.K.N.W.K. 1 op ons hoofdveld. Niks bijzonders, zou je zeggen. Echter was dit na bijna 18 maanden pas weer de eerste echte wedstrijd die door S.K.N.W.K. 1 hierop werd gespeeld !! Op zaterdag 15 februari 2020 speelden ze hun laatste (competitie)duel op eigen veld op ons hoofdveld. Toen was Nieuwland 1 de tegenstander (eindstand 2-2).

De laatste wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 op het hoofdveld van sportpark ‘Het Springer’

Op zaterdag 29 maart 2020 was S.K.N.W.K. JO13-1 het laatste team dat actief was op ons hoofdveld. Zij speelden toen de bekerwedstrijd in de 3e ronde van het bekertoernooi tegen Kogelvangers JO13-1G (eindstand 1-1 en verlies na strafschoppen voor de blauw/zwarten).

De laatste wedstrijd op zaterdag 29 maart 2020 voor de renovatie van het hoofdveld

De week erop stonden er ook nog wedstrijden gepland echter vanwege de vele regenval werden die toen allemaal afgelast. S.K.N.W.K. 1 speelde overigens toen de uitwedstrijd in Cadzand (0-1 winst) Toen kwam corona en werden de voetbalcompetities stop gezet.

Het waterballet op ons hoofdveld op vrijdag 6 maart 2020…..

….waardoor alle thuisduels op zaterdag 7 maart 2020 werden afgelast

Vanwege de coronacrisis was er dus geen voetbal meer. Inmiddels is op woensdag 15 april vorig jaar de renovatie van ons hoofdveld gestart zodat mocht er toch weer gevoetbald gaan worden dit zeker niet op veld 1 zou gaan gebeuren. Deze renovatie zou een behoorlijk lange weg worden.

Dit was het beeld op 16 april 2020

In juni kwamen dan eindelijk de eerste grassprietjes boven

3 juli vorig jaar konden we melden dat het voor de eerste keer was gemaaid

Begin augustus was vooral een strook aan de kant van het 2e veld nog het zorgenkindje en was het veld dus nog niet bespeelbaar

Toen afgelopen seizoen weer werd gestart met het voetballen moesten we dit dus doen met ons tweede veld en het trainingsveld, want veld 1 was zeker nog niet klaar voor wedstrijden. S.K.N.W.K. 1 speelde enkele beker- en competitiewedstrijden, maar deze moesten worden afgewerkt op ons 2e veld.

Bekerwedstrijd tegen Bevelanders 1 op het 2e veld.

Ook nu gooide corona weer roet in het eten en zou de competitie vroegtijdig worden afgebroken. Zaterdag 10 oktober 2020 werden de laatste competitiewedstrijden gespeeld en ook nu werd de voetbalcompetitie aan banden gelegd.

De laatste competitiewedstrijd van afgelopen seizoen op zaterdag 10 oktober 2020 was S.K.N.W.K. 1 tegen Brouwershaven 1. Gespeeld op veld 2 (eindstand 0-5)

Ondertussen kon het veld rustig bijkomen en zodoende werden uiteindelijk de nodige lijnen en doelen geplaatst.

Begin maart van dit jaar werd het veld voorzien van lijnen en doelen 

Het bleef een tijdje stil, maar we mochten weer gaan trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Dit deden we vooral op ons 2e veld en trainingsveld. Op zaterdag 27 maart jl. werd er voor het eerst weer getraind op ons hoofdveld https://www.sknwk.nl/118723/na-bijna-een-jaar-eindelijk-weer-voetbalactiviteiten-op-hoofdveld-sportpark-het-springer/ Hierna volgde nog wat voetvolleytoernooitjes, trainingen tijdens de VrijMiVo, het Oranjefestival, De Nationale Voetbaldag en uiteindelijk nog wat Regiocupwedstrijden aan het eind van afgelopen seizoen.

Oranjefestival

Voetvolleytoernooitjes

De Nationale Voetbaldag

Regiocupwedstrijden afgelopen juni

De trainingen van de 1e en 2e selectie tijdens de huidige voorbereiding worden ook afgewerkt op ons hoofdveld. Echter nog steeds geen wedstrijd voor S.K.N.W.K. 1.

De eerste training van dit seizoen van de 1e en 2e selectie, op het eerste veld

Tot gisteren dus !! En het moet gezegd: de lange rustperiode heeft het veld heel veel goed gedaan. Samen met de prima weersomstandigheden (zon en regen) voor het veld ligt het er nu echt bij als een biljartlaken. Dit samen met de werkzaamheden aan de vrijwilligers voor het kalken, maaien e.d. zorgt ervoor dat we hopelijk het aankomende seizoen gebruik kunnen maken van een schitterend hoofdveld !!

De eerste wedstrijd van S.K.N.W.K. 1 op het hoofdveld na bijna 18 maanden