Teleurstellende seizoensopening voor S.K.N.W.K. 1 met gelijkspel tegen Smerdiek 1, 2-2

Eindelijk stond er weer eens een competitiewedstrijd op het programma voor S.K.N.W.K. 1. En wel thuis tegen Smerdiek 1. Normaal gesproken ook gehuld in het prachtige blauw/zwart, maar voor deze gelegenheid speelden ze in een oranje reservetenue. In de beker liet S.K.N.W.K. zich van zijn beste kant zien en de vraag is dan kunnen ze dit doorzetten ?? Alleen jongeling David van den Broek ontbrak tijdens deze opening van het seizoen. Zijn plek werd ingenomen door Machiel Schot.

Week van de Scheidsrechter, dus een presentje voor de leidsman voorafgaand aan de wedstrijd

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam dan ook al snel aan de leiding. Remco v/d Berge vond in de drukte Jarno van Nieuwenhuize. Die bleef tegenstanders uitkappen totdat hij de bal via de paal binnen werkte, 1-0. Het leek een mooie middag te worden voor S.K.N.W.K., maar in een tijdsbestek van zo’n vijf minuten was de tussenstand ineens 1-2. Eerst kon de spits van Smerdiek in alle vrijheid de hoek uitkiezen en binnenknallen, 1-1. En niet veel later kreeg Smerdiek ook nog eens een onterechte penalty. Een hard schot van de oranjehemden kwam tegen de hand van S.K.N.W.K.-verdediger Remon de Jonge die zijn armen niet eens uitstak, maar juist voor zijn lichaam hield (mede als bescherming). Uiteraard werd dit buitenkansje wel benut en was de tussenstand dus 1-2.

S.K.N.W.K. ging op zoek naar de gelijkmaker en greep de tegenstander bij de strot. Maar een aantal enorme kansen gingen er op wonderbaarlijke wijze niet in. Bal op de lat, voor een bijna leegdoel over schieten, bal van de lijn gehaald. Het mocht gewoon niet. Zelfs een goed schot van een S.K.N.W.K.-er op randje 16 vol met de armen gestopt leverde niet eens een vrije trap op (best frustrerend als je weet dat je zelf een dubieuze strafschop tegen hebt gekregen). Ruststand 1-2.

De beruchte handsbal als de bal van dichtbij op Remon de Jonge wordt geschoten die zijn armen niet uitsteekt maar voor zijn lichaam heeft

Al snel in de tweede helft kwam S.K.N.W.K. dan toch op gelijke hoogte. Remco v/d Berge met een slimme steekbal op Jarno van Nieuwenhuize die in twee pogingen de doelman passeerde, 2-2. De vermoeidheid sloeg daarna toe bij beide ploegen en van goed voetbal was geen sprake meer. Zeker omdat het best warm was geworden in de middag.

Remco v/d Berge (9) was met twee assists belangrijk deze middag

Tim v/d cingel viel met een enkelblessure uit bij S.K.N.W.K. en Remco v/d Berge werd uit voorzorg ook gewisseld. Er gebeurde nauwelijks nog wat, maar in de slotfase ranselde de opnieuw zeer sterk keepende Daan v/d Cingel nog een hard schot uit de hoek. Voor hetzelfde geld krijg je nog zeer onterecht het deksel op de neus.

Even later floot de deze middag matig leidende scheidsrechter af en eindigde deze 1e competitiewedstrijd in een toch wel teleurstellende 2-2. A.s. zaterdag speelt S.K.N.W.K. in Burg-Haamstede de derby bij FC De Westhoek ’20. Dan maar de 3 punten meenemen………. (al zal dat zeker niet makkelijk worden. Zij begonnen het seizoen met een 2-4 overwinning bij Colijnsplaatse Boys 1).

Toon v/d Berge

1 reactie op "Teleurstellende seizoensopening voor S.K.N.W.K. 1 met gelijkspel tegen Smerdiek 1, 2-2"

  1. Kees Stoutjesdijkco | 26-09-2021 at 11:20 |

    Teleurgesteld waren we allemaal bij de opningswedstrijd.Maar het zal wel aan de warmte gelegen hebben.Maar dat niet alleen.Waarom werd Jari Goudswaard gewisseld door de trainer.Jari presteerde goed,zijn vervanger presteerde mindergoed.Na de rust werd het algauw 2-2.De leidsman was ook niet altebest.Ja volgende week naar de Westhoek.Als ze daar net zo spelen als tegen Duiveland winnen ze.Dus met Duiveland in de gedachten het veld op gaan.Mannen suuuuuuces.

Reacties gesloten.