Drie seniorenteams S.K.N.W.K. pakken volle buit en scoren gezamenlijk maar liefst 17 doelpunten

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 30 oktober 2021, speelden alle drie onze seniorenteams weer een competitiewedstrijd. Voor S.K.N.W.K. 1 en 2 waren het thuiswedstrijden. S.K.N.W.K. 3 mocht ‘op verplaatsing’. Het was qua weer een slechte dag, want het regende de hele dag. Maar qua scores was het prima, want alle drie de seniorenteams wisten hun duel te winnen. En het regende niet alleen vanuit de lucht, want het regende ook treffers. Gezamenlijk wisten S.K.N.W.K. 1, 2 en 3 namelijk 17 doelpunten te scoren !! Wat een weelde.

Vreugde bij de spitsen van S.K.N.W.K. David v/d Broek en Jarno van Nieuwenhuize (7)

S.K.N.W.K. 1 speelde op sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen W.I.K. ’57 1. Na een gelijkspel tegen Smerdiek (1-1) en de nederlaag tegen koploper Kruiningen 1 (2-4) was het nu eindelijk raak en weten de blauw/zwarten ook wat ’thuis’ winnen is. Het werd uiteindelijk 4-1. Clubtopscorer bij de senioren Jarno van Nieuwenhuize scoorde 2x en bracht zijn seizoenstotaal op 9 (bijna 2 treffers gemiddeld per wedstrijd !!). Zijn ‘kompaan’ voorin David v/d Broek deed ook nog een duit in het zakje met één doelpunt. Zijn totaal staat hiermee op 5 doelpunten waarmee hij een prima gemiddelde heeft van één op één. Niet slecht voor een jonge speler die dit seizoen voor het eerst actief is bij de senioren !! De openingstreffer bij dit duel kwam van de voet van Stefan Vermeer die de bal schitterend in het net volleerde. Zijn eerste doelpunt deze competitie.

Jonathan v/d Velde (midden) staat hier klaar om zijn doelpunt keihard binnen te koppen

Het tweede herstelde zich prima van de eerste nederlaag tijdens de laatste competitiewedstrijd. Op eigen veld werd de topper tegen Luctor Heinkenszand 4 met maar liefst 8-1 gewonnen. En dat was nog niet geflatteerd ook. Vooral in de eerste helft werd er prima voetbal op de mat gelegd. Met doelpunten van Danny Folmer (2x), Robert Padmos (2x), Robbert Uijl, Wilco de Valk, Jonathan v/d Velde en Koen Kraaijenbrink (allen 1x) staan er ineens nieuwe namen bij op de topscorerslijst bij de senioren. Immers voor veel van deze spelers was/waren het de eerste treffer(s) deze competitie. Zo scoorde Jonathan v/d Velde schitterend met een kopbal uit een hoekschop. Danny Folmer komt door zijn 2 doelpunten van gisteren op een seizoentotaal van drie doelpunten en is hiermee samen met Tim Backx clubtopscorers namens S.K.N.W.K. 2. Gerenommeerd doelpuntemakers Robert Padmos en Wilco de Valk komen door hun doelpunten ook voor het eerst op de topscorerslijst van dit seizoen. En tot slot luisterde Koen Kraaijenbrink zijn rentree na behoorlijk lang blessureleed op met een treffer namens het 2e elftal.

Bas van Dijke (10) swingt op zijn karakteristieke wijze langs zijn tegenstander

Ons derde elftal pakte twee weken geleden het eerste punt dit seizoen. Het het lijkt er op dat ze nu echt ‘los’ zijn, want gisteren zelfs de eerste overwinning. De blauw/zwarten kwamen al snel op een 0-3 voorsprong tegen Colijnsplaatse Boy3 3. Echter nog voor rust zagen ze deze voorsprong als sneeuw voor de zon weer verdwijnen en gingen ze met een 3-3 gelijke stand om een bakje ’thee’. Echter de tactische bespreking in de rust was blijkbaar niet tegen dovenmansoren. En als zelfs Nick Bouwman het net weet te vinden (hij scoorde gisteren zijn eerste twee doelpunten van het seizoen) dan gaan ze dus zelfs wedstrijden winnen. Eindstand was 5-3. Ook Dirk-Jan Hoek maakte zijn eerste twee treffers. Bas van Dijke wist opnieuw doel te treffen en bracht zijn competitietotaal op 3. Hiermee is hij topscorer namens het 3e elftal bij de blauw/zwarten.

A.s. zaterdag, 6 november 2021, gaat de strijd om de topscorerstitel weer vrolijk verder. S.K.N.W.K. 1 en 2 kunnen naar Colijnsplaat waar het 3e dit weekend heeft laten zien hoe ‘het’ moet. Voor S.K.N.W.K. 3 wacht op ‘Het Springer’ koploper Wolfaartsdijk 3.

De topscorerlijst ziet er na de 5e speelronde als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2021-2022/