Extra aandacht voor gelijke kansen en gemengd voetbal middels flyers

Bron: www.knvb.nl

Met de uitgangspunten van Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal krijgen (nog) meer of zelfs alle jeugdvoetballers de mogelijkheid om hun potentie volledig te benutten en met (meer) plezier steeds beter te leren voetballen. Het doel is dat pupillen de individuele aandacht krijgen die zij verdienen en dat zij, ongeacht hun niveau en geslacht, een gelijkwaardig aanbod krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Hiermee leggen we de basis voor een leven lang voetbalplezier.

De KNVB wil binnen verenigingen het gesprek op gang brengen over het bieden van (nog) meer gelijke kansen en gemengd voetbal aan hun jeugdspelers. Zo dagen wij de verenigingen uit om hun eigen missie, visie, kernwaarden en teamindeling- en selectiebeleid tegen het licht te houden. Om verenigingen te inspireren en van de laatste ontwikkelingen te voorzien, krijgen de pagina’s over Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal dit seizoen regelmatig een update, ontwikkelden we een digitaal magazine en lanceerden we eerder al vier filmpjes over de wat, waarom en hoe achter de projecten Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal.

VERDIEPING GELIJKE KANSENTeamindeling- en selectiebeleid, iedere vereniging heeft er mee te maken en doet het op haar eigen manier. Een moeilijke klus, maar gelukkig zien we dat meer en meer verenigingen hier bewuster over nadenken en naar handelen. Tegelijkertijd zijn er kansen om dit nog beter te doen met elkaar, in het belang van alle jeugdspelers.

VERDIEPING GEMENGD VOETBALDiscussies over het nut en de noodzaak van gemengd sporten zijn actueel. Gelukkig gaan steeds meer verenigingen nadenken over gemengd voetbal als onderdeel van en uitgangspunt binnen de jeugdopleiding. Het introduceren en implementeren van gemengd voetbal is namelijk in het belang van alle jeugdspelers.

Flyers verspreiden

Om verenigingen (verder) op weg te helpen, zijn er naast het digitale magazine en de filmpjes nu ook flyers over de projecten Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal beschikbaar. Door de flyers op te hangen in de kantine, de bestuurskamer, de trainersruimte en te verspreiden in de overige ruimtes op de vereniging, creëer je binnen de vereniging meer bewustwording voor gelijke kansen en gemengd voetbal. Hierdoor breng je de thema’s verenigingsbreed onder de aandacht en kun je samen het gesprek voeren over hoe je gelijke kansen en gemengd voetbal nog beter zou kunnen aanbieden. Staan de thema’s Gelijke Kansen en Gemengd Voetbal al op jullie (bestuurs)agenda?

Be Quick 1887: “Omdat ieder kind simpelweg recht heeft om leuk en leerzaam te kunnen voetballen.” Download de flyer en ga aan de slag met gelijke kansen!

KNVB – Flyer Gelijke Kansen3,41 mb

PDF
SC Klarenbeek: “Het levert de vereniging diversiteit op omdat jongens en meiden elkaar goed kennen. Daarbij kunnen we spelers nu beter op hun eigen niveau indelen.”

Download de flyer en ga aan de slag met gemengd voetbal!

Ook aan de slag?

Wil jouw vereniging ook aan de slag met het (door)ontwikkelen van aanbod waarin gelijke kansen en gemengd voetbal voor jullie jeugdspelers een prominente rol hebben? Download en verspreid dan de flyers of neem contact op met voetbalontwikkeling@knvb.nl.