Tikkie Terug Deel 525 – Wedstrijd Waarde 1 – S.K.N.W.K. 1 (zaterdag 1 maart 2008)

Logo Tikkie Terug

Gisteren stond voor S.K.N.W.K. 1 eigenlijk de uitwedstrijd tegen Waarde 1 op het programma. Echter vanwege de coronamaatregelen zijn de wedstrijden in de A-categorie uitgesteld en dus ging deze wedstrijd niet door. Zoals u van ons gewend bent, hebben we altijd de vaste rubriek https://www.sknwk.nl/125564/historie-tussen-s-k-n-w-k-1-en-waarde-1-4/ Hierin wordt teruggekeken naar de eerder gespeelde (na-)competitiewedstrijden tussen S.K.N.W.K. 1 en de tegenstander van dat weekend.

In het foto-archief kwamen we een fotoboek tegen van een wedstrijd van ruim 13 jaar geleden, namelijk zaterdag 1 maart 2008. Ook stond er een wedstrijdverslag op de site.

Waarde 1 ook geen partij voor S.K.N.W.K. 1

De 18e competitiewedstrijd van de eerste selektie van S.K.N.W.K. was een uitwedstrijd tegen Waarde 1. Een ploeg die in de thuiswedstrijd van de blauw/zwarten met een nederlaag in de dubbele cijfers (10-0) naar huis werd gestuurd. Dat wilde de thuisploeg deze wedstrijd absoluut voorkomen. Met man en macht probeerde ze dit tegen te gaan. Mede door de vele gemiste kansen aan Nieuwerkerse-zijde, sommige zelfs op onmogelijke manier, werd het slechts 0-6.

Al na 4 minuten was ‘de droom’ van de thuisploeg over. De van een blessure teruggekeerde Ronald van Vossen pikte een verkeerde pass op en scoorde beheerst de 0-1. Waarde ging op zoek naar een treffer en Léon Quik, die zijn rentree maakte in het eerste vanwege de skivakantie van Koen de Jonge, bracht prima redding.

Léon Quik maakte zijn rentree in S.K.N.W.K. 1

Na een prima aktie van linksback Robbert v/d Zande was spits Wesey Goud het eindstation. Hij zorgde zodoende in de 12e minuut voor een 0-2 voorsprong voor S.K.N.W.K. Ook nu weer een reactie van Waarde, echter ging het schot rakelings naast, al lag ook nu doelman Quik opnieuw goed in de weg.

Een hard schot van Wesley Goud werd door de ‘goallie’ van Waarde nog gestopt, maar na zo’n 30 minuten was er een rommelige situatie voor het Waarde-doel. Nu was opnieuw Ronald van Vossen die in de scrimmage de sterkste was en voor 3-0 zorgde.

Wesley Goud tekent hier de 0-2 aan

Nog een prima kans voor van Vossen werd door de keeper op onverklaarbare wijze nog uit zijn doel geranseld, maar het slotakkoord van de eerste helft was opnieuw voor S.K.N.W.K. Een voorzet van Wesley Goud werd door een (voor S.K.N.W.K.) Waarde(volle)-speler in zijn eigen doel geschoten, 0-4.

Het zat voor Waarde dus niet mee in deze eerste helft. Achteraf bleek ook nog dat een speler van Waarde, die na een onschuldig duel, in de eerste helft uitviel, zijn arm heeft gebroken. Vanaf deze plaats veel sterkte toegewenst aan hem.

Robbert v/d Zande (5) verzorgde de assist voor de treffer van Wesley Goud

In de 2e helft was het S.K.N.W.K. dat gewoonweg veel te sterk was voor de thuisploeg, ook al speelde S.K.N.W.K. erg slordig en ongeconcentreerd. Na zo’n tien minuten toch een goede aktie van Emiel Kuijten, die deze aktie bekroonde met een treffer, 0-5. Hierna nog kansen te over. Met name Erwin Nelissen en Wesley Goud hadden duidelijk hun vizier niet op scherp staan tijdens dit duel.

Aan de andere kant nog een slechte pass van Martijn Neele, waarna een Waarde-speler de bal kon onderscheppen, maar de bal, gelukkig voor Neele, over het doel schoot.

Léon Goedegebure (12) had nog een prachtige lob, die voor hem helaas op de lat terecht kwam

In de 89e minuut een mooie lob van de voor Sander Uijl ingevallen Léon Goedegebure die boven op de lat belandde. De rebound was niet besteed aan Nelissen die de bal overschoot. Toch nam Nelissen nog revanche. In blessuretijd scoorde hij nog de 0-6.

Ontlading op de bank bij S.K.N.W.K. (lees: bij Ronald van Vossen). Dit vanwege het feit dat trainer/coach Peter Groenewegen voorafgaand aan het duel had beloofd dat bij een winstpartij met 6 doelpunten verschil of meer een kratje bier van hem betekende. Dit kratje kwam er dus dan ook.

Nog beter nieuws kwam er na het horen van de einduitslag van ‘naaste concurrent’ Z.S.C. ’62. Zij hadden met 0-0 gelijkgespeeld bij Smerdiek. Zodoende liep S.K.N.W.K. weer twee punten uit.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Vrederust 1.

S.K.N.W.K.: Léon Quik, Martijn Neele, Sytze Stins (Kees-Jan van Nieuwenhuize), Maarten Padmos, Robbert v/d Zande, Erwin Nelissen, Emiel Kuijten, Sander Uijl (Léon Goedegebure), Wilco de Valk, Wesley Goud en Ronald van Vossen (Richard v/d Sande).

SKNWK maait Waarde van het veld

WAARDE – Na twaalf minuten was het duel in de vierde klasse B tussen koploper SKNWK en hekkensluiter Waarde eigenlijk al gespeeld, want op dat moment leidden de Nieuwerkerkers met 0-2.

Na negentig minuten stapte SKNWK met een 0-6-overwinning van het veld. Het was de achttiende zege op rij voor de ploeg van Peter Groenewegen. “We hebben geen gele kaarten gepakt, geen blessures opgelopen en wel achterin de nul gehouden”, somde de SKNWK-trainer een aantal winstpunten op. Daarnaast was hij uiteraard tevreden met het resultaat van ZSC’62, dat slechts een schamel puntje overhield aan het gelijkspel met Wolfaartsdijk en daardoor verder op achterstand komt. In de vierde minuut van de wedstrijd onderschepte Ronald van Vossen de bal van een Waarde-speler en schoof die langs de doelman: 0-1. Acht minuten later verrichtte Robbert van der Zande het inleidende werk voor de achttiende seizoenstreffer van SKNWK- spits Wesley Goud. “Al heel snel sloop toen de gemakzucht in ons spel”, verwoordde Groenewegen het Nieuwerkerkse spel na afloop van de wedstrijd.

De 0-3, na een halfuur gescoord uit een rommelige situatie door opnieuw Ronald van Vossen, was daar typerend voor. Op slag van rust kreeg SKNWK voor het derde duel op rij een doelpunt cadeau van de tegenstander, want Waarde-speler Marcel van Hout werkte een voorzet van Wesley Goud achter zijn eigen keeper. De 0-4 was een feit.

Tien minuten na rust leidde een individuele actie van Emiel Kuijten tot de 0-5. Daarna raakten de bezoekers de lat en ging tot drie keer toe een SKNWK-speler alleen op de doelman af. De 0-6 viel echter pas in de negentigste minuut. Erwin Nelissen zorgde met een schuiver voor de eindstand.

SKNWK kan de champagne al koud zetten

door Ton Buckens

Maandag 3 maart 2008 – – VIERDE KLASSE B. Het nog ongeslagen SKNWK kan over veertien dagen, ruim voor het einde van de competitie, bij twee keer winst de titel pakken. De voorsprong op de concurrentie is inmiddels al opgelopen tot liefst 20 punten.

Smerdiek-ZSC’62 eindigde zaterdag zonder doelpunten. Chrislandia speelde thuis tegen Yerseke. De Heijningers hielden tot de rust de nul. In de tweede helft kregen de thuisploeg vier treffers om de oren.

Vrederust speelde tegen Brouwershaven, bij een stand van 0-1, de laatste 30 minuten uit. De wedstrijd werd eerder dit seizoen gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter. Vrederust moest nog een tweede doelpunt incasseren.

Smerdiek-ZSC’62 0-0.

Vrederust-Brouwershaven 0-2 (0-1) – 0-1 Ivo Fonteine, 0-2 Peter van Mourik.

Chrislandia-Yerseke 0-4 (0-0) – 0-1 Bart van Steveninck, 0-2 Ron van Leeuwen, 0-3 Bart van Steveninck, 0-4 Frans van Driel.

Nog enkele foto’s van wedstrijd Waarde 1 – SKNWK 1

De redaktie van deze website ontving vandaag van verschillende mensen nog enkele foto’s, die afgelopen zaterdag tijdens het duel van S.K.N.W.K. 1 uit bij Waarde 1 werden genomen.

Deze wilden we u natuurlijk niet onthouden:

Waarde 1 – S.K.N.W.K. 1(C) 0-6

Reeds na vier minuten mocht Ronald van Vossen het genoegen smaken om de 0-1 aan te tekenen, dus het was een goeie opening. Zeven minuten later een goed opgezette aanval die uitmonde in de buitenspelval,kan gebeuten. Maar in de 14de minuut tekende Wesley Goud de 0-2 aan, uiteraard voor Sknwk.Een paar minuten later een loei van een schot door Wesley dat door de keeper gekeerd werd, en in de rebound miste de zelfde speler opnieuw. Het missen door verschillende spelers begon zich al aan te tekenen. Aanval na aanval volgden elkaar op, met enkele tegenzetten van Waarde. In de 26ste minuut werd er knap gekeept door Leon Quik. En drie minuten later werd het 0-3 door Ronald van Vossen. In de 43ste minuut een assist van Wesley wat resulteerde in een eigen doelpunt 0-4. DE tweede helft was de helft van de missers met opgelegde kansen. ER werd nog wel twee keer gescoord en wel 10 minuten na rust door Emiel Kuyten op aangeven van Wilco de Valk. Leon Goedegebure en Kees -Jan van Nieuwenhuize kwamen in de ploeg. Dan volgt een periode vas 25 minuten met legio kansen van dichtbij op de lat en naast en te zacht en noem maar op, anders was het zeker 0-12 geworden. Het was een staaltje van morsen met opgelegde kansen. Maar in de 88ste minuut was het Erwin Nelisse die toch nog kans zag er 0-6 van te maken. Wie en wat gaat er nu fout met kansen die echt niet mis kunnen. Daar zal toch wel wat aan gedaan moeten worden, zodat het publiek nog meer kan genieten.

geschreven door: Een Supporter