Tikkie Terug Deel 526 – Competitiewedstrijd S.K.N.W.K. 3 – S.K.N.W.K. 4 eindigt in zeldzame 0-0 (13 december 2014)

Logo Tikkie Terug

Bij het doorzoeken van ons S.K.N.W.K.-archief gaan we 7 jaar terug in de tijd. Tijdens het seizoen 2014-2015 beschikten we over vier seniorenteams. Onze twee laagste teams, S.K.N.W.K. 3 en 4, zaten in dezelfde competitie. En dus werd dat seizoen twee keer de zogenaamde ‘El Classico’ gespeeld tussen het 3e en 4e. Op zaterdag 13 september 2014 speelden beide ploegen tegen elkaar. De wedstrijd eindigde zoals deze begon, namelijk in 0-0. Een zeldzame uitslag in de absolute kelderklasse van het amateurvoetbal

Op de website stond het volgende:

‘De baggerschuit’ vergeet zichzelf te belonen in ‘The Big Clash’ tegen S.K.N.W.K. 3

Gisteren stond op ons eigen sportpark ‘Het Springer’ de wedstrijd S.K.N.W.K. 3 tegen S.K.N.W.K. 4 op het programma. In de heenwedstrijd was S.K.N.W.K. 3 duidelijk te sterk voor S.K.N.W.K. 4. Het werd toen uiteindelijk 2-6 voor het 3e. Nu waren de rollen omgedraaid. Echter er was één probleem. De mannen van ‘de baggerschuit’ vergaten zichzelf te belonen door één of meerdere doelpunt(en) te maken. Zodoende een best zeldzame uitslag in de kelder van het amateurvoetbal, namelijk 0-0.

SAM_3142

In de eerste helft was al duidelijk dat S.K.N.W.K. 4 de betere ploeg was. Echter bij het 3e bleek met name doelman Sibren van Leeuwen een (te) grote sta-in-de-weg. Ondanks het veldoverwicht was de beste kans voor het 3e. Een voorzet van André Kik kwam precies op het hoofd van Maurice Pollemans. Deze kopte heel goed en hard in, maar op schitterende wijze wist de interim-doelman van S.K.N.W.K. 4, Martijn Neele, de bal nog uit de kruising te halen.

SAM_3171

Vlak voor het verstrijken van de 1e helft krijgt scheidsrechter Rob Visser dan helaas te maken met een hamstringblessure. Hij besluit daarom te fluiten voor de rust. Voor Rob het einde van de wedstrijd. Vanaf deze plaats veel sterkte toegewenst. Gelukkig is toeschouwer Bert van Tilburg bereid om de 2e helft te fluiten, zodat de wedstrijd kan worden uitgespeeld. Was dit niet het geval dan had uitploeg S.K.N.W.K. 4 voor 45 minuten terug moeten komen naar Nieuwerkerk…….

SAM_3196

In de 2e helft is er maar één ploeg die verdiend om te winnen, namelijk S.K.N.W.K. 4. Met name spits Wim Voorbeijtel heeft het vizier helaas niet helemaal op scherp. Vaak is Sibren van Leeuwen de man die S.K.N.W.K. 3 in de wedstrijd houdt. En als hij er dan toch voorbij is, komt de bal op paal !! Aan beide kanten wordt nog een strafschop geclaimd, maar scheidsrechter Bert van Tilburg wuift de overtredingen weg en laat ‘gewoon’ doorspelen.

SAM_3224

Op het sluiten van de markt dé kans voor S.K.N.W.K. 4 om toch nog drie punten te pakken. Spiekur geeft de bal prima voor op Keu, maar hoe hij het doet is een raadsel, maar de bal gaat naast in plaats van in het doel. Zodoende eindigt dit sportieve duel in een 0-0 eindstand. Voor beide ploegen dus weer een puntje toegevoegd aan het totaal.

SAM_3188

A.s. zaterdag, 20 december 2014, spelen S.K.N.W.K. 3 en 4 allebei nog een inhaalduel op sportpark ‘Het Springer’. S.K.N.W.K. 3 ontvangt M.Z.C. ’11 5 en S.K.N.W.K. 4 mag aantreden tegen Cortgene 1. Beide duels beginnen al om 12:30 uur, omdat beide teams dan erna aan kunnen schuiven bij de Kerst-Bingo !!