S.K.N.W.K. 1 wint derby tegen Brouwershaven met 3-0

Na de goede overwinning vorige week tegen S.P.S. 1 stond er vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma voor de hoofdmacht tegen eilandgenoot Brouwershaven. S.K.N.W.K. 1 kon weer starten met de vaste basis, spits Jarno van Nieuwenhuize was o0k weer van de partij. Tegen S.P.S. (dit afgelopen week de inhaalwedstrijd tegen Brouwershaven met 5-1 wist te winnen) was de eerste helft bijzonder slecht.  Ook vandaag was niet veel anders. Veel te slap in de duels, passing niet in orde en dan krijg je het tegen elke tegenstander moeilijk.

De eerste grote kans was dan ook voor ‘Brouw’, maar van dichtbij werd er naast geschoten. Een minuut later was Jarno van Nieuwenhuize dicht bij een doelpunt, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat weer terug het veld in. De gasten hadden daarna de score kunnen en eigenlijk moeten openen, maar met een paar geweldige reddingen hield Daan v/d Cingel S.K.N.W.K. op de been.

Een beetje onverwachts kwamen de blauw/zwarten toch op voorsprong een minuut of 5 voor rust. De licht geblesseerde Remco v/d Berge stuurde Jarno van Nieuwenhuize weg die ging goed door en zijn schot (of misschien een voorzet) werd van dichtbij door de vlugge David v/d Broek binnen getikt, 1-0. En dat was op dat moment zeker niet verdiend, maar daardoor niet minder welkom.

In de rust moest Remco v/d Berge het duel staken en werd vervangen door verdediger Karl Hanse zodat Mark Bleiji een linie door schoof. En met Mark is gelijk de uitblinker genoemd bij S.K.N.W.K. tijdens deze derby.  Het leek wel of hij overal op het veld te vinden was en nam eigenlijk de S.K.N.W.K.-ploeg op sleeptouw. Het was dan ook niet vreemd dat hij na een aanval over rechts met Jarno van Nieuwenhuize de bal van dichtbij kon intikken, 2-0.

Brouwershaven probeerde het nog wel, maar gevaarlijk konden ze de tweede helft amper meer worden. Na een hoekschop van Dominique Prins was het weer Mark Bleiji die van dichtbij raak kon schieten en zodoende de wedstrijd helemaal in het slot gooide.

Een moeizame wedstrijd maar wel weer de drie punten in Nieuwerkerk gehouden. Volgende week de kraker in en tegen koploper Kruiningen bij wie er op dit moment ook het beste een beetje af lijkt te zijn. Al wonnen zij de derby tegen Rillandia 1 gisteren met 0-1 door in de 97e (!!) minuut alsnog te scoren. Dat is dan toch waarschijnlijk een beetje het geluk van de koploper.

Hopelijk kan S.K.N.W.K. de spanning in de competitie weer helemaal terug brengen en zodoende mee blijven doen om de bovenste plaats(en).

Toon v/d Berge

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 wint derby tegen Brouwershaven met 3-0"

1. Kees Stoutjesdijk | 13-03-2022 at 11:07 |

De openingsscore was van David vd Broek op aangeven van Jarno van Nieuwenhuizen David was keurig meegelopen het was een intikker.Het was verdient dan had Brou maar moeten scoren ze schoten driemaal op doel maar Daan vd Cingel pakte ze alledrie.Ruststand 1-0.De tweedehelft bakte Brou er niks meer van.Aanval op aanval van SKNWK wat resulteerde met twee doelpunten van Mark Bleyi.Een verdiende overwinning.Volgende week naar kruiningen.Als ze die zouden winnen dan staan ze bovenaan.Succes mannen van SKNWK.K

2. Jan de Jonge | 13-03-2022 at 10:49 |

Kunnen ze die oude scheidsrechter, die zich nauwelijks vlug kan verplaatsen op het veld niet pensioen geven. Dit is echt een blamage.