S.K.N.W.K. 3 (b)lijkt niet te stoppen

Met een prachtige serie van 4 overwinning op een rij was S.K.N.W.K. 3 goed bezig. Echter toen kwam de nederlaag tegen Arendskerke 5 en was het eventjes afwachten wat dit ging doen met het 3e. Maar gelukkig pakten ze het weer op en zijn ze bezig aan misschien nog wel een indrukwekkendere serie wedstrijden.’

Immers werd gisteren M.Z.C. ’11 6 met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Dit is voor de nieuwe serie al weer de 3e winstpartij op een rij. En niet alleen winst, maar opnieuw werd ‘de nul’ gehouden. Voor de 3e wedstrijd op een rij werd doelman Eddy Kaaisteker alias Het Groene Monster opnieuw niet gepasseerd. Overigens werd hij hier gisteren nog een beetje geholpen door de doelman van het 1e van S.K.N.W.K. (volgens onze gasten uit Zierikzee dan), Niels van Klinken, die het laatste deel van de wedstrijd onder de lat stond wegens festiviteiten bij Eddy (nog gefeliciteerd).

Wij snappen de verwarring

De druk bij S.K.N.W.K. 3 ligt al weken niet meer bij de wedstrijden zelf. Immers in 99% van de gevallen wordt deze toch wel gewonnen. De spanning is tegenwoordig of er wel gevoetbald kan worden. Want de geoliede blauw/zwarte machine is inmiddels gevreesd in heel de kelderklasse en dan vooral in de reserve 5e klasse 05 Zuid 1. Want de vraag is tegenwoordig of de tegenstanders wel durven tegen S.K.N.W.K. 3 of weer met een geweldige Kwalitatieve Uitermate Teleurstellende smoes komen om maar niet aan te hoeven treden. Echter dit is dan slechts uitstel van executie, want de wedstrijd komt op een later tijdstip toch nog een keer voorbij 😉Niemand ontkomt aan S.K.N.W.K. 3 !!

En met gisteren opnieuw twee doelpunten van onze topscorer Dirk-Jan Hoek komt er ook gelijk een einde aan de oproep voor DJ talent bij S.K.N.W.K. Want dé DJ hebben we al lang binnen onze gelederen en speelt gewoon bij S.K.N.W.K. 3. Hij schijnt ook nog plaatjes te kunnen draaien. Dit geldt dan weer niet voor Ries, maar die heeft weer andere kwaliteiten, want die kan shagjes draaien 😊

Omdat inmiddels ook S.K.N.W.K. 2 een gevreesde opponent is over de Zeelandbrug (vorige week durfde Colijnsplaatse Boys 3 niet af te reizen naar Nieuwerkerk. Gisteren had de selectie van Colijn 2 jankpap op en bleven zij aan de andere kant van de Oosterschelde en kwamen niet naar Nieuwerkerk ☹) ging de wedstrijd van het 2e niet door. Zodoende konden twee spelers van de 2e selectie aansluiten bij S.K.N.W.K. 3 en waren ‘we’ op volle oorlogssterkte.

Deze selectie werd uiteraard weer met veel bombarie aangekondigd op de socials van S.K.N.W.K. 3

Op verzoek van Marijn kwam er deze middag een keer een echte fotograaf naar Het Springer zodat ze een keer echt goed konden worden vastgelegd op de gevoelige plaat. Een keer mooie foto’s (en dan bedoel ik de kwaliteit van de foto’s. Dit betreft zeker niet in alle gevallen de perso(o)n(en) op de foto). Zodoende kon onze eigen huis-tuin-en-keukenfotograaf en lijstenmaker zijn team in de steek laten en gaan scouten bij het 1e bij de uitwedstrijd tegen Smerdiek 1. Hij heeft wel wat potentie gezien bij S.K.N.W.K. 1, maar zeker niet allemaal. Deze spelers die we volgend seizoen wel kunnen gebruiken, zijn persoonlijk uitgenodigd deel te nemen aan de Talentendagen van S.K.N.W.K. 3.

Deze Talentendagen worden na afloop van het seizoen gehouden op Sportpark Het Springer in Nieuwerkerk. Heb je ook interesse vul dan bijgevoegd Inschrijfformulier in.

Inschrijfformulier Talentendag SKNWK 3

Om te weten wat voor vlees we in de kuip hebben, is het niet mogelijk dit formulier digitaal terug te sturen. Dit moet echter persoonlijk op donderdagavond tijdens de trainingen of op zaterdag tijdens de wedstrijden worden ingeleverd bij S.K.N.W.K. 3. Dan volgt namelijk gelijk de eerste selectieprocedure !!

Wedstrijdverslag van onze topspits

De hele week werd al door beide teams uitgekeken naar deze ontmoeting. Zo werd er een prachtig geshopt filmpje op de instagrampagina van MZC 6 geplaatst waar wij erg van onder de indruk waren geraakt. Maar ook wij hadden natuurlijk gedurende de week de nodige posts om richting de wedstrijd toe te werken.

De instapost van MZC 6

Zo werd het zaterdag en was het tijd voor de wedstrijd. De individuele voorbereiding van de verschillende spelers liep nogal uiteen. De een had te veel gedronken (we zeggen niet wie, maar je kunt hem op het dorp herkennen aan zijn witte puch), de ander had een ochtend geschilderd, weer een ander had al 90 zware minuten in de benen als vlagger of scheidsrechter bij de JO19 en Quinten had nog zware benen van het traininkje van donderdagavond.

Toen we ’s middags aankwamen op het springer werden we door een paar enthousiaste barmannen ontvangen met de speaker. Even later kwamen de mannen van MZC binnen en kregen zij hetzelfde heldenontvangst. Om 14 uur zat iedereen in de kleedkamer, werd er omgekleed, de opstelling doorgenomen (Eddy; Gerwi, Rob, Kristian, Quinten; Marijn, Jelle, Bas, Sytse; Wisse, Dirk-Jan) en werd er nog een klein beetje warmgelopen voorafgaand aan de aftrap. Er bleek ook veel publiek aanwezig bij de wedstrijd op het zonnige sportveld. Veel supporters van eigen club, maar ook MZC had de nodige fans meegenomen. Tot ons grote verdriet zagen we wel ineens dat een blauw/zwart JO19-talent naar de harde kern van de Zierikzeeënaren was overgelopen….

EP deed een telling en kwam tot 76 supporters tijdens de wedstrijd. Het leek wel alsof het eerste aan het ballen was. En dat was voelbaar, want ze lieten zich horen vanaf de kant, bij het tweede doelpunt werd een beving gemeten met een kracht van 6 op de schaal van Richter.

De Zierikzeeënaren begonnen fel aan de wedstrijd. Ze drongen ons terug op eigen helft, waar we in de eerste 15 tot 20 minuten nauwelijks vanaf wisten te voetballen. Gelukkig wisten de gasten weinig opgelegde kansen te creëren en hebben we een goede doelman in een fel groen pak die één fantastische redding heeft verricht in de eerste helft. Na de drinkpauze waarbij onze kapitein Gerwi en gelegenheidsspits Wisse wisselden voor Nick en Remco Veenboer begon het bij ons beter te draaien. We wisten vanonder de druk uit te voetballen, konden de bal beter in de ploeg houden en het de tegenstander lastig maken op hun helft. Zodoende was het geen verrassing dat op een duur onze spits Dirk-Jan het wel tijd vond om de bal voor de negende keer dit seizoen namens het derde de touwen bij de tegenstander in de jagen en dus konden we met een goed gevoel bij een 1-0 stand de kleedkamer opzoeken voor thee.

Hij was weinig succesvol in de spits gedurende het begin van de eerste helft

Na de rust kwam Wisse weer terug op zijn vertrouwde positie aan de rechterkant op het middenveld, kwam Joerie binnen de lijnen en trok ook Niels het rode keeperspak aan om Eddy the Eagle te gaan vervangen onder de lat voor het laatste half uur van de wedstrijd.

De tweede helft begon nog met redelijk goed voetbal van onze kant. De aanvallen liepen vrij goed, verdedigend stonden we sterk en de tegenstander kwam er nauwelijks nog echt aan te pas. Wel was er een dode spelsituatie nodig om een tweede doelpunt te forceren. Er werd een harde overtreding gemaakt door MZC links, vlak voor het strafschopgebied en de scheids floot terecht voor een vrije trap. Onze “Legendary number 9” ging achter de bal staan en met zijn sterke rechterbeen wist hij de bal schitterend in de verre bovenhoek te krullen, de keeper was kansloos. Het Springer stond op zijn kop, het was feest, de SKNWK supporters gingen uit hun dak en zo werd het eerste veld het epicentrum van een flinke aardbeving die tot op Sint-Maartensdijk te voelen was (het schijnt dat dit de mannen van het eerste een boost heeft gegeven om er nog even 5 goals uit te kunnen persen). We hopen dat de schade aan uw huis hier in de buurt meevalt…

Hij maakte er twee deze middag

Na deze goal leek de wedstrijd, die nog wel 25 minuten zou duren, toch wel redelijk in het slot was gegooid. Er werd niet veel meer gevoetbald, zeker MZC wist, in aanvallende zin, niet veel meer te brengen, wij kregen nog een paar kansjes en zo ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Er werden nog wat overtredingen gemaakt over en weer, de bal werd vaak door beide partijen heeeel ver uitgeschopt en helaas waren er aan beide kanten tegen het einde een paar vervelende blessuregevallen. Marijn kwam na een sprong vervelend op zijn heup terecht en moest het veld verlaten met pijn in de onderrug, gelukkig gaat het nu beter met hem. Onze trouwe sluitpost Verloo, bezeerde bij een duel zijn enkel behoorlijk en kon ook gelijk richting de kleedkamer, bij hem lijkt de schade wel vrij groot.

Verloo in de sandwich

Maar dit alles mocht de pret niet te veel drukken. Fernando (die deze zwaarbeladen wedstrijd sterk floot, bedankt hiervoor!) blies op de fluit en de 3 punten waren weer binnen. De tegenstander was ineens heel snel verdwenen van Het Springer na de wedstrijd en zo kon onze befaamde dirt half beginnen! We vroegen ons nog wel af waar Ries was gebleven, hij zou meevoetballen, echter hadden we hem niet binnen de lijnen gezien. Achteraf bleek dat hij achter de bar als barman was blijven hangen en vanaf het dakterras had gezien dat het wel snor zat met de overwinning.

De Dirt half zou nog tot in de late uurtjes duren, de details laten we u echter bespaard.

In de groepsapp was nog wat discussie over wie de Man Of The Match moest zijn, we zijn er nog niet helemaal uit, dus we kunnen uw hulp hierbij goed gebruiken. Als u de wedstrijd gezien hebt, graag hieronder stemmen:

https://forms.gle/oriyyaR9s9dJm5Ki8

Stemming sluit ergens vanavond

Inmiddels is bekend dat onze rots in de branding Stefan Verloo een nieuwe tatoeage heeft op zijn enkel in de clubkleuren van S.K.N.W.K. 3. Hij zal a.s. zaterdag (waarschijnlijk) ontbreken als we de return spelen van gisteren. Dan moeten we namelijk op sportpark Den Hogen Blok aantreden tegen de tegenstander van gisteren M.Z.C. ’11 6 .

Deze wedstrijd begint al om 12:00 uur. Een vriendelijk verzoek aan de stappers op vrijdagavond om deze keer iets eerder te beginnen met bier drinken (misschien ’s middags al, maar kan ook zo zijn dat jullie altijd al ’s middags beginnen). Dan ben je namelijk eerder verzadigd en lig(gen) je/jullie toch nog op tijd op bed om op zaterdag fris en fruitig (of zoals onze eerste doelman gisteren keurig verwoorde in de groepsapp met “gelukkig maar met een klein beetje hoofdpijn”) aan de aftrap te verschijnen.

V.E.R. Radd(l)er 2.0 & E.E.N. Wisse(l)