SKNWK nog niet klaar door vuurwerk; Wolfaartsdijk, Nieuwdorp en Zaamslag wel verder

VLISSINGEN – Spanning en sensatie in de halve finales van de nacompetitie voor plaatsen in de derde klasse. Een bizarre goal bij Duiveland, een gestaakte wedstijd bij SKNWK, strafschoppen in Nieuwdorp, een winnend doelpunt in de 96ste minuut in Wolphaartsdijk én een vroege rode kaart in Zaamslag.

SKNWK-SCO 2-1, gestaakt: Er stond veel spanning op de wedstrijd en dat was op het veld terug te zien. SKNWK en SCO uit Oosterhout waren aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had wel meer de bal, maar beide ploegen kregen geen grote kansen. SCO kwam op 0-1 voorsprong door een discutabel doelpunt. Of de bal volledig de lijn gepasseerd had, was niet geheel duidelijk, maar leidsman Coskan wees naar de middenstip. Lang konden de bezoekers niet genieten, want Jarno van Nieuwenhuize maakte met een typerende actie de gelijkmaker: randje buitenspel zijn snelheid benuttend en koeltjes afrondend. Hij viel daarna wel geblesseerd uit. Uiteindelijk werd het verlengen en in de 117e minuut werkte aanvoerder René Verschoor de bal na een scrimmage in het doel. Daarna ontstond er chaos en staakte de scheidsrechter de wedstrijd vanwege vuurwerk op het veld. De voetbalbond zal uitspraak moeten doen over het vervolg.