S.K.N.W.K. 3 Interview (4) – Oudgediende en met ingang van dit seizoen ex-S.K.N.W.K. 3 Martijn Neele

Nu het voetbalseizoen 2021-2022 er al weer een tijdje op zit, kunnen we uiteraard nog eventjes terugkijken. Dat doet met name S.K.N.W.K. 3 die terug kunnen kijken op een zeer geslaagd en gezellig voetbalseizoen. U heeft het afgelopen seizoen de memorabele verslagen kunnen lezen op onze website en u kunt ze uiteraard rechtstreeks volgen via hun eigen Instagram-account (https://www.instagram.com/sknwk3/) of Facebookpagina (https://www.facebook.com/SKNWK-3-100811012572795/). Plezier gegarandeerd.

Om deze voetballoze periode niet helemaal zonder S.K.N.W.K. 3 te hoeven doen, hebben de spelers van S.K.N.W.K. 3 afgelopen periode gestemd op de S.K.N.W.K. 3 Awards van het seizoen 2021-2022. Enkele geweldige categoriën 🙂

Inmiddels zijn alle Awards vergeven. Niet iedereen kon natuurlijk een Award winnen, maar niet getreurd, want ook met de ‘niet-winnaars’ is een interview gemaakt.

Interview (4):

Interview met Martijn

Tja. Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Neele! Helaas is hij er toch (officieus) mee gekapt bij het derde, maar natuurlijk moest hij wel een interview krijgen. Hij heeft namelijk altijd wel wat onzin te lullen over, met of voor ons. En hij heeft gewoon nog een paar potjes mee getikt afgelopen seizoen. En ons zelfs naar een overwinning geloodst tegen de kroaien. Echt mensen, neem even de tijd voor dit interview, het is echt genieten van de eerste letter tot te laatste punt. Lees je dit op Insta of Facebook? We konden omwille van de ruimte slechts een fractie van het volledige interview plaatsen dus ga het zeker nog eens helemaal lezen op SKNWK.nl!!!! Hier komt ie:

Leeftijd: 48

Fysieke leeftijd: 28 (maar de dag na de wedstrijd of training minimaal 61)

Mentale leeftijd: 18+

Je hebt helaas geen award gewonnen. Terecht? Zo niet, welke had je moeten winnen?

Terecht is het niet goede woord. Er zijn gewoon niet de juiste categorieën gekozen. Als er bijvoorbeeld voor de gezelligste speler was gestemd, had ik zeker gewonnen. Maar misschien had ik ook wel mee kunnen dingen naar de grootste teleurstelling. Maar daar zou ik dan de gebroeders Pollemans toch echt te kort mee doen. Zij zijn absoluut de terechte winnaars Ik denk dat als er volgend jaar een award komt voor de beste gestopte speler bij S.K.N.W.K. 3 dat ik dan absoluut wel genomineerd zal worden 😉.

Je stopt ermee bij het derde. Waarom?

Mijn voetbalschoenen zijn kapot en mijn shirtje werd echt te klein. Een mooie gelegenheid om te stoppen. En ik wil gewoon meer tijd gaan besteden aan mijn andere hobby’s (kantklossen en punniken). Ik hoop nog wel dat het 40+ voetbal weer wordt hervat op Schouwen-Duiveland, want daar wil ik dan nog wel graag mijn kunsten blijven vertonen. Ook hoop ik gewoon wel te blijven trainen om in goede conditie en in ‘shape’ te blijven.

Ga je ons missen?

Missen als kiespijn misschien. Maar ik moet zeggen dat ik het afgelopen seizoen erg veel plezier heb gehad met/bij het derde. We hebben heel veel gelachen en een aantal goede feestjes gehad samen. Ook heel slim om de drankjes op de bon te zetten. Dan weet je de volgende dag tenminste nog hoeveel er gedronken is. Ik kan het ook erg waarderen dat als ik ’s morgens wakker wordt en op mijn mobiel zie wat de jeugd die avond/nacht allemaal weer heeft uitgespookt (of nog gekker als ze me zelfs zo ver krijgen om op vrijdagavond om 23:00 uur nog een kratje bier te laten brengen op het strandje bij Ouwerkerk). Ook is het erg leuk dat ze zo actief zijn op de sociale-media. We hebben vooral heel veel plezier gehad en na de winterstop ging het opeens ook sportief wonderbaarlijk goed. Dan zie je toch dat de vele trainingen, wedstrijden en dirt-halfs zijn vruchten gaat afwerpen.

Wil je alsjeblieft gewoon doorgaan?

Waarom willen jullie dat toch allemaal (zo graag)? Ik ben op een leeftijd dat ik ander(e) talent(en) graag de kans geef om mijn plek over te nemen. Daarnaast heb ik inmiddels als ik gevoetbald of getraind heb de volgende dag een kraan nodig om uit mijn nest te kunnen komen. En als we dan na de wedstrijd of training ook nog een goeie 3e helft hebben gehad in de kantine is een kraan alleen niet meer voldoende 😉 En dan heb ik bijna een hele week nodig om bij te komen.

Wat voor plek heeft SKNWK 3 in je hart?

Dat zit heel diep. Onbeschrijflijk eigenlijk. Dat gaat er nooit meer uit denk ik. Ook erg blij met het vertrouwen dat ze allemaal in mij hadden als lijstenmaker van het 3e en natuurlijk als fotograaf. Dat geeft je toch een mooi gevoel en dat zal ik echt nooit meer vergeten. Zeker niet als dan ook de kaskraker Martijnneele (Manuela) van Jacques Herb door de speakers galmt in de kleedkamer of kantine en al helemaal niet als het door het 3e live wordt gezongen (echt prachtig) of eventueel ’s nachts in de groepsapp wordt gedeeld.

Een gezellige dirt-half (dat was dit seizoen wel de standaard)

Hoe lang speelde je bij het derde?

Meestal 45 minuten………

Voor welke clubs/teams heb je voorheen gespeeld?

Ik heb gespeeld voor S.K.N.W.K. (de gehele jeugdopleiding doorgelopen) en een jaar bij s.v. Ouwerkerk in de B-junioren (op huurbasis). Na de jeugd heb ik bij alle seniorenteams van S.K.N.W.K. gespeeld en ook bij ons 40+ team. Daarnaast vele jaren zaalvoetbal gespeeld bij eerst De Keien dat daarna over is gegaan in V/d Cingel/Deurloo Sport.

B-junioren Ouwerkerkerk

Op elke posities was je inzetbaar?

Ik heb eigenlijk altijd centraal gespeeld. Begonnen als centrale middenvelder (eerst aanvallend, daarna verdedigend) en uiteindelijk steeds verder afgezakt via voorstopper naar de laatste man positie. De laatste jaren ook regelmatig nog als doelverdediger geprobeerd mijn steentje bij te dragen (zelfs een paar keer bij het 1e).

Keeper bij S.K.N.W.K. 1

Wat voor bier drink je het liefst? Hertog of slootwater?

Radler 2.0 !! En als we echt een feestje hebben ook wel eens één of twee flesjes Hertog Jan. Het is pas echt goed fout gegaan met de laatste feestjes toen het bier niet in flessen werd geserveerd, maar in van die grote kannen (de kater komt later)

Wat doe je als je niet aan het voetballen of aan het zuipen bent?

Ik vind het wel aardig om me dan een beetje bezig te houden met de website en de sociale media van S.K.N.W.K.

Wie is de knapste vrouw van Nederland?

Ik kan geen keuze maken. Maar Katja Schuurman, Chantal Janzen (de scharrel van Jelle 😉), Irene Schouten, Jutta Leerdam, Jennifer Hofman, Sylvie Meis, Estavana Polman vind ik bijvoorbeeld best wel mooie vrouwen (best handig dat Instagram dan kun je ze een beetje volgen 🙂 ).

Wat is je lievelingseten?

Schaaltje(s) mini-snacks na afloop van de wedstrijd.

Favoriete eten

Hoe vaak kun je achter elkaar opdrukken?

Ligt er aan waar ik op moet drukken. Meestal is het de afstandsbediening van de televisie. Ik tel het aantal keren dat ik daar op druk niet. Maar er zijn wel  bepaalde zenders op de televisie waar ik net wat langer blijf hangen. Ik ben namelijk erg fan van die prachtige natuurfilms. Lekker met een drankje en een zak paprika chips op de bank. Genieten hoor.

Ga je nu je stopt niet stiekem toch voor een stap hogerop?

Ik heb al een aantal keren een gesprek aangevraagd met de hoofdtrainer, maar hij negeert me gewoon. Ik heb diverse wedstrijden van het 1e gezien en denk dat ik met mijn loop- en denkvermogen nog best wat kan toevoegen, zeker nu ze zijn gepromoveerd naar de 3e klas. Voordeel is ook dat er straks op kunstgras wordt getraind. Daar ben ik eigenlijk echt voor gemaakt. Lekker snel spel en lichtvoetig. Dus wie weet…….

Wat was vroeger je lievelingsvak op school?

Ik had zoveel favoriete vakken dat ik sommige vakken op eigen initiatief zelfs een keertje mocht overdoen.

Wel eens in eigen doel gescoord? Zo ja, hoe vaak en wat was de pijnlijkste?

Ik heb wel meerdere keren in eigen doel gescoord. Soms moet dat gewoon eventjes om de keeper weer met beide beentjes op de grond te zetten (Leon Quik bijvoorbeeld 😉). Helaas is de pijnlijkste geen ‘eigen’ (eigen) doelpunt (dus ik scoorde deze dus niet zelf), maar één die ik moest incasseren als keeper van S.K.N.W.K. 3. Tijdens het seizoen 2019-2020 speelden we de thuiswedstrijd tegen N.O.A.D. ’67. In de allerlaatste minuut kon Quinten Haze de bal gewoon weg schieten. Echter vond hij het wel grappig om deze precies tegen de knie van een tegenstander te rammen en de bal zo achter mij in het doel belandde. Op zich niks mis mee. Maar het gekke moet nog komen. Hij stond er keihard bij te lachen en ging uiteindelijk ook nog heel trots met die gasten op de foto.

Een trotse Quinten Haze in het midden met zijn ‘matties’ van NOAD 😉

Wat verwacht je van komend seizoen?

Ik denk dat we (uuh jullie) in september gaan starten met de competitie. Dan zal er ergens in december winterstop zijn. In februari 2023 wordt de competitie hervat met uiteindelijk in mei het einde. Tussendoor natuurlijk weer genoeg te beleven en uiteindelijk weer het Dokter v/d Zande Toernooi en het Eindfeest. Hopen dat André Pronk ook weer wat tijd heeft die periode. En ik neem ook aan dat Kloetinge 7 jullie weer wel zal uitnodigen voor het Café Jack’s Toernooi aan het einde van het seizoen.

S.K.N.W.K. 3 na afloop van het optreden van André Pronk

Welke positie gaan we met het derde eindigen in de competitie?

Ik denk zeker wel een plek in de top 12.

Wat doe je om (niet) fit te blijven?

Stoppen bij het 3e.

Wie is je grootste voorbeeld bij SKNWK 3 en waarom?

Ik kan eigenlijk wel zeggen dat ze allemaal een voorbeeld voor me zijn. Allemaal met hun eigen reden(en):

Erwin v/d Wekken: Zwaar geblesseerd aan zijn schouder, maar toch elke week maar weer onder de lat (helaas niet bij SKNWK 3, maar op zondag bij SC Zierikzee). Wat een doorzettingsvermogen. En heeft voor de prachtige bidons gezorgd.

Erwin v/d Wekken

Maurice Pollemans: Toen hij hoorde dat er nieuwe polo’s en trainingspakken kwamen voor het aankomende seizoen heeft hij alle moed weer bij elkaar geschraapt en lijkt het erop dat hij zijn rentree gaat maken. Dan overigens misschien wel een serieuze kandidaat voor de spitspositie, Der Bomber. Zeker ook een meerwaarde voor de dirt-half.

Maurice Pollemans (rechts op de foto, dit seizoen alleen aan de bar in actie geweest)

Gerwi(n) Temmink: Als je op die leeftijd nog ‘zo makkelijk’ mee kunt, grote klasse. Bestrijkt gewoon heel die rechterflank. Was mijn assistent bij het maken van de lijstjes. En vergeet ook niet het volledig in kaart brengen van de wissel-, was-, en rijbeurten (daar is absoluut geen speld tussen te krijgen).  Je moet er niet raar van opkijken dat hij zolang doorgaat dat straks het hele derde de leeftijd heeft dat ze als team aan Walking Football kunnen gaan doen. En last, but not least, de schrijver van de geweldige wedstrijdverslagen ‘Voor de niet aanwezigen….’ in de groepsapp waar de 3e selectie altijd met smart op zit te wachten na afloop van de wedstrijden. Vormt verder geen obstakel voor het/de kratje(s) bier, want drinkt toch altijd 0.0

Gerwi(n) Temmink

Eddy Kaaisteker: Omdat hij echt het lelijkste groene monster is (daarom deed ik zelf het rode shirt aan als ik moest keepen). Nodigt ook regelmatig de spelersgroep uit bij hem thuis voor een drankje. Zeer goed voor de teamspirit. Bleek uiteindelijk ook gewoon een prima keeper voor het 3e. Kan nog jaren onder de lat staan.

Eddy Kaaisteker

Niels van Klinken: Door de weeks keihard en in het weekend ook (nam op de juiste momenten rust om daarna weer keihard te kunnen vlammen). Stuurt altijd de mooiste selfies in de groepsapp.

Niels van Klinken

Jelle Verhoek: Echt een eer om het afgelopen seizoen met hem op het veld te staan. Een voetballer met een hele grote toekomst voor zich. Je moet echt niet gek staan kijken als die nog eens een stapje hoger gaat maken (via de trap naar het dakterras en dan de kantine in). Geweldige kantine-reviews afgelopen seizoen. We hopen dat dit in het nieuwe seizoen een vervolg krijgt, met misschien zelfs wel een ‘upgrade’.

Jelle Verhoek

Wisse Flikweert: Mijn grote voorbeeld op Insta. Schrijft bijna nog makkelijker onzin dan dat ik dat doe. Goed geïnfiltreerd bij ‘de mannen’ van Ut Kot zodat we niks hoeven te missen (en heel veel terug kunnen lezen op de sociale media van S.K.N.W.K. 3). In mijn ogen maker van het lelijkste doelpunt bij het 3e dit seizoen.

Wisse Flikweert

Ries van Klinken: Behoeft geen enkele uitleg. Elke vrijdag tot het gaatje en zaterdag na de wedstrijd ook gewoon weer. Wat een doorzettingsvermogen heb je dan. En een man van zijn woord.

Ries van Klinken

Nick Bouwman: Zou iedereen een voorbeeld aan kunnen en moeten nemen. Was bijna altijd een van de eersten die reageerde in de trainingsapp……… AFWEZIG. Zijn trainingen op donderdag afgelopen seizoen zijn op één hand te tellen.

Nick Bouwman

Rob v/d Sleen: Sinds deze etter de muziek-set elke keer meebrengt én bedient bij de wedstrijden echt een onmisbare schakel voor het team.

Rob v/d Sleen

Dirk-Jan Hoek: Topscorer bij het 3e, maar als hij al zijn kansen had benut, was hij met de winterstop al onbereikbaar kunnen zijn voor Jarnaldo (onze clubtopscorer). Hopelijk schiet hij in het nieuwe seizoen echt met scherp. Trouwens onze enige echte DJ.

Dirk-Jan Hoek

Kristian Bouwman: Zijn beste wedstrijd dit seizoen speelde hij (overigens samen met broertje Nick) in de ballenbak (aldus Ron de Knikker). Hopelijk schiet hij aankomend seizoen wat vaker raak, want als ervaren spits, maar 2x doel treffen in de reserve 5e klas is nou niet echt iets om heel trots op te zijn.

Kristian Bouwman

Sytze Stins: Als hij meespeelt, denk je soms, hij Sytze vliegen. Maar niks is minder waar. Altijd voorop in de strijd. En neemt als Jelle weer eens verzaakt ook de kantine-review over. Ook hij krijgt volgend seizoen waarschijnlijk nominatie voor de OPA-award.

Sytze Stins

Bas van Dijke: Is een en al voetbal. Altijd bezig met de wedstrijd en verstandig als hij is, laat hij op vrijdag en zaterdag altijd het laatste biertje staan. Winnaar van de 1e Grote M Neele Prijs.

Bas van Dijke

Erwin Bos: Als hij aankomend seizoen als hij weer fit is net zo scherp en gevat is als dit seizoen in de groepsapp, absoluut een meerwaarde voor het team.

Erwin Bos (staand 2e van links, dit seizoen heel weinig gespeeld i.v.m. blessure(s))

Gerry v/d Sande: Onze kleine grote vlagger (of is het onze grote kleine vlagger?)

Gerry v/d Sande

Kevin Schiettekatte: Als je als verzorger bij het 1e je taak op geeft om mee te kunnen gaan spelen bij S.K.N.W.K. 3, hoor je absoluut thuis in dit geweldige lijstje. Dan heb je gewoon smaak. Wel benieuwd of deze Zuid-Amerikaanse verdediger het er zonder schorsingen vanaf zal gaan brengen. Ook zeker een meerwaarde voor de dirt-half.

Kevin Schiettekatte

Marijn v/d Weele: Gaat niets uit de weg (heb ik op de training ook al een paar keer mogen ondervinden). Zelfs al meegetraind met het 1e en kon zelfs zijn debuut maken. Maar omdat hij wel door heeft dat een profcarrière er voor hem niet meer inzit, koos hij op dat moment voor zijn studie. Waren ze allemaal maar zo verstandig als Mar(t)ijn.

Marijn v/d Weele

Pierre Ruyssenaars: Een grote concurrent voor de OPAward. Uiteindelijk terecht gewonnen door Gerwi(n). Respect dat Pierre op deze leeftijd nog steeds blijft meedoen met S.K.N.W.K. 3. Ook goed op de mountainbike.

Pierre Ruyssenaars

Quinten Haze: Echt de beste wissel die je maar kunt wensen. Vraagt zelf om op de bank te beginnen. Zouden veel meer mensen in dit team een voorbeeld aan kunnen en moeten nemen. Al ben ik bang dat er niet veel meer overblijft binnen de lijnen. Scoort elk seizoen wel een keertje in eigen doel.

Quinten Haze

Ruben Willeboordse: Wat een verdediger is dat. Alles fair en op de bal. En zoek je een keer een spits, ook dan kun je hem daar gewoon neerzetten (alleen heb je er dan nog minder aan dan achterin).

Ruben Willeboordse

Stefan Verloo: De tank. Onbegrijpelijk dat hij niet is verkozen als winnaar van de Grote M Neele Award. Had hem ook zeker verdiend (al ben ik ook wel trots op Bas dat hij deze prijs mocht ontvangen).

Stefan Verloo

William Kooijman: Dé man van de dirt-half, immers was hij wel bijna elke zaterdagmiddag (na de wedstrijd) en/of avond aanwezig, maar heeft niet heel veel speelminuten in de benen.

William Kooijman (tijdens een van zijn spaarzame momenten in een wedstrijd binnen de lijnen)

Emiel Pollemans: Als er stront aan de knikker is, kun je hem bellen. Hij weet daar wel raad mee. En niet te vergeten onze man van de voetbal.nl app. Hij zorgde er elke week weer voor dat alle aanwezige spelers keurig waren ingevoerd in de App. Dus App-laus. Maakte tijdens het Dokter v/d Zande toernooi zelfs zijn rentree binnen de lijnen. Dus ook aankomend seizoen vaste waarde bij 3e. Kan mijn positie als ‘ouwe laatste man’ moeiteloos overnemen.

Emiel Pollemans

Pascal Ravia: Heeft al paar keer meegetraind en dat was hoopvol. Goed voor de gemiddelde leeftijd dat er ook wat ervaring bij de jeugd komt. Heeft na Ries het mooiste vervoersmiddel bij ons team. Omdat hij meerdere keren met zijn vorige ploeg Bevelanders finaal van de mat werd getikt door blauw/zwart nu als inwoner van Nieuwerkerk besloten om ook dit prachtige shirt te gaan dragen. Succes !!

Pascal Ravia (hier nog in actie met Bevelanders. Dit was dé wedstrijd waarin hij overstag ging en koos voor blauw/zwart 😉 )

Tom Elderhorst: Trainde ook al paar keer mee. Maakte zijn officieuze debuut in Zierikzee. Deed dit met verve en probeerde een tegenstander zelfs zijn vliegbrevet te laten behalen. Tijdens de dirt-half erna eerst op dakterras en daarna nog in Charlie absoluut laten zien dat hij een plek verdiend in dit geweldige team. Is zeker een meerwaarde.

Tom (hier naast Ries wachtend op zijn invalbeurt)

Bela de Bloeme: Als JO19-1 speler veel doelpunten gescoord voor het 3e !! Leuk dat hij ook steeds mee wilde met het 3e. Volgens Gerwi(n) is zijn bijnaam Balo 😉

Bela de Bloeme

Joerie van Dijke: Altijd bereid om als speler van S.K.N.W.K. 2 mee te doen bij het 3e. Vaak nog voor of na zijn eigen wedstrijd met het 2e.

Joerie van Dijke

Hoeveel doelpunten ga je maken komend seizoen? (want we hopen toch dat je doorgaat).

Ik ga nog genoeg (doel)punten maken, maar niet meer bij het 3e.

Maak je ideale SKNWK 3 opstelling voor aankomend seizoen!

 Ik zou gaan voor een 4-4-2 systeem

Doel: Eddy (Eddy the Eagle a.k.a. Het groene monster)

Achterin: Gerwi, Kevin, Stefan, Quinten (Ervaring, meedogenloosheid en goed je krachten kunnen  sparen)

Middenveld: Bas, Jelle, Marijn, Niels (Alvast voor de dirt-half)

Voorin: Maupert, Bela (DOELPUNTEN; een aanspeelpunt en een lopende spits (zelf in te vullen wie wie is).

Plaats hieronder een foto van jou als pupil en een foto van jou nu (liefst actiefoto’s).

29 mei 1980 – 6 jaar en dus lid geworden van S.K.N.W.K.

F-pupillen

S.K.N.W.K. C1

Tijdens 35 jarig bestaan (samen met Steven op de foto met Danny Blind)

Als B-junior

Foto voor de presentatiegids (2005) – Webredactie

Kampioen met S.K.N.W.K. A1

Kampioen met S.K.N.W.K. 1

Nieuw reserve-tenue S.K.N.W.K. 1

Foto voor interview in Voetbal International

Speler/trainer S.K.N.W.K. 2

De laatste jaren was dit meer het beeld 😉

Op pad met S.K.N.W.K. 40+

S.K.N.W.K. 4 (paar seizoenen geleden)

S.K.N.W.K. 3 (paar seizoenen geleden)

S.K.N.W.K. 3 (paar seizoenen geleden)

Beachparty

Foute Party

Vliegende keep

Met nichtje Lizzie na afloop van een wedstrijd van S.K.N.W.K. 4

Met S.K.N.W.K. 4 uit bij Tholense Boys

Thuisduel met 4e tegen Z.S.C.

Dit seizoen als keeper bij S.K.N.W.K. 3

0-1 gewonnen bij Duiveland 3 (en een pingel gestopt)

Eventjes het nieuwe toilet testen tijdens de verbouwing van de kantine 😉

Keeper uit bij Wolfaartsdijk

En nog een drankje op het terras na de wedstrijd

Western Party

Western Party

Okterberfest

Okterberfest

Oranjefeest van drie maanden geleden

Dirt-half van dit seizoen (vaak net iets te gezellig getuige de foto’s 😉 )

Dirt-half van dit seizoen (vaak net iets te gezellig getuige de foto’s 😉 )

Dirt-half van dit seizoen (vaak net iets te gezellig getuige de foto’s 😉 )

Met Jos van Spier klaar voor de Kerst-Bingo (hopelijk mogen we dit jaar weer !!)

Inmiddels weet hij zijn plek 🙂 (dit seizoen uit bij M.Z.C.)