Zinkwegse Boys wint toernooi SKNWK

De finale van het SKNWK minitoernooi werd gespeeld op het kunstgrasveld van DVV’09, omdat het veld van de organiserende vereniging (SKNWK) door de droogte nog niet bespeelbaar was. Nadat Zinkwegse Boys dinsdagavond in een wat rommelige wedstrijd met 2-1 won van DVV’09, stond zaterdag de finale van het toernooi, waarvoor de Oud-Beijerlanders waren uitgenodigd door SKNWK-trainer Johnny van Dijke (oud ploeggenoot van Zinkweg-assistent trainer Henk Reedijk), op het programma. Tegenstander, inderdaad: SKNWK, dat donderdag jl. In de ‘voorronde’ had afgerekend met vv.Herkingen.

Zinkwegse Boys kwam ditmaal met een wat kleinere groep naar Flakkee. Zeker niet de minste spelers hadden voor deze finale moeten bedanken, waardoor trainer Peter van Dam zich genoodzaakt zag een beroep te doen op 2e elftalspits Jaap Hempel.  Al snel bleek, dat de selectie van de Beijerlanders over veel kwaliteit in de breedte beschikt. Nadat de keeper van SVNWK in de 11e minuut nog net zijn vingertoppen tegen een inzet van Jorn Stolwijk kon krijgen, waardoor diens schot via de lat weer terug het veld in kaatste, was het in de 30e minuut wel raak: Justin de Lange zette Marnix de Koning met een slim passje alleen voor de doelman van de medefinalist. Marnix rondde koeltjes af: 1-0

Kon de doelman van de Nieuwerkerkers in de 40e minuut nog net redden, na de rust, in de 48e minuut, was het wel raak.  Efraïm Hardlooper liep vanaf de middellijn gewoon ongehinderd door, omdat de verdediging van de tegenstander te druk was met het opvangen van de andere opkomende spelers van de Boys, en scoorde koeltjes in de verre hoek. 2-0.  In de 50e minuut leidde een slordigheidje van Zinkweg tot een wellicht door de verder uitstekend leidende scheidsrechter wat makkelijk gegeven penalty voor SKNWK.  Tim van de Cingel benutte dit buitenkansje snoeihard:  2-1

Deze ‘Anschlusstreffer’ betekende echter geen ommekeer in de wedstrijd. Na meerdere goede kansen, zoals van Jorn Stolwijk in de 52e en 54e minuut en van John van der Zanden in de 55e minuut was het Efraïm Hardlooper die (58e minuut) op prima aangeven door Lars Stolk de 3-1 scoort. Daarop besloot trainer Peter van Dam in de 60e minuut 5 wissels (!) in te brengen. Dit bleek echter geenszins een  verzwakking van het team. Integendeel. SVNWK had na de wissels helemaal niets meer in te brengen. De verse krachten wilden duidelijk wat laten zien en dat deden ze, en hoe! In de 64e minuut resulteerde deze dadendrang in de 4-1 door Jorn Stolwijk, die vanaf de rechter vleugel naar binnen sneed en de bal uit een moeilijke hoek steenhard binnenschoot.

Maar de mooiste was voor Hakan Çiçek, die in de 71e minuut vanaf zo’n 20 meter de keeper van de arme Zeeuwen kansloos liet. De bal ging met een prachtige curve in de linkerbovenhoek. Oogstrelend! Diezelfde Hakan Çiçek maakte ook de 6-1 (85e minuut) op aangeven van Mitchel Dirkx. En in de 89e minuut werd de score zelfs 7-1. Een mooie dieptepass van Niels Nederlof lanceerde Jaap Hempel, die op zijn beurt  Jort van Gilst in de gelegenheid bracht te scoren.

‘Men of the match’: Hakan Çiçek vanwege zijn twee doelpunten, waaronder die prachtige goal en zijn constante dreiging door zijn snelheid, en Efraïm Hardlooper, vanwege zijn twee goals en ook goede snelle acties, waarmee hij ook ruimte maakt voor zijn medespelers.

Maar ook het collectief, onder leiding van de charismatische aanvoerder Bas Koelemeijer verdient een pluim.

Conclusie: Met een doelsaldo van 15 voor en 2 tegen in 3 (oefen-)wedstrijden rijst de vraag of vierdeklasser Zinkwegse Boys het zich in de aanloop naar het nieuwe seizoen te gemakkelijk heeft gemaakt. Maar toch: de overwonnen tegenstanders in dit minitoernooi (DVV’09 en SVNWK) zijn komend seizoen allebei derdeklassers?

Wellicht zijn de nog te spelen oefenduels een grotere uitdaging. Dinsdagavond komt plaatsgenoot OSV op bezoek. Ik ben benieuwd.