Onnodige nederlaag S.K.N.W.K. 1 in uitwedstrijd bij Den Bommel 1

Na de toch wel zure remise vorige week tegen Kruiningen 1 wachtte vandaag de uitwedstrijd tegen het stugge Den Bommel. De eerste helft was het S.K.N.W.K. (voor dit duel gehuld in het paarse reserveshirt) dat het beste van het spel had en eigenlijk met een voorsprong de rust had moeten ingaan.

Den Bommel dat het met veelal lange ballen probeerde, werd nauwelijks gevaarlijk. S.K.N.W.K. dat bij vlagen uitstekend voetbal liet zien had veruit de beste kansen. Remco v/d Berge was na een prima pass van Dominique Prins dicht bij een doelpunt, maar kon net niet afwerken, omdat hij, net als iedereen op en langs het veld, er ook een beetje van schrok dat de doelman van de thuisploeg de bal volledig mis trapte.

Even later een mogelijkheid voor Den Bommel, maar de net als vorige week uitstekend keepende Daan v/d Cingel hield zijn doel schoon. Daarna een prima pass van Stijn Dooge op Jarno van Nieuwenhuize die de keeper omspeelde, maar de bal niet in het lege doel kon krijgen, omdat deze in het zijnet belandde.

Toch was het een kwartier voor rust wel raak. Na een slimme steekbal van Remco v/d Berge werkte Tim v/d Cingel de bal langs de doelman en leidde S.K.N.W.K. dik verdiend, 0-1 (ondanks verwoede pogingen van de assistent-scheidsrechter van Den Bommel deze treffer ongeldig te verklaren wegens vermeend buitenspel).

Na een onnodige overtreding binnen de zestien van S.K.N.W.K., omdat deze niet goed werd weggewerkt door de verdediging, kreeg de thuisclub een penalty. S.K.N.W.K.-keeper Daan v/d Cingel stopte de penalty, maar in de rebound was de spits van Den Bommel het attentst om de stand alsnog op 1-1 te brengen.

Net voor rust weer een pass van Remco v/d Berge op Jarno van Nieuwenhuize, maar hij schoot de bal tegen de uitkomende keeper. Ruststand derhalve wat teleurstellend, 1-1.

In de tweede helft de eerste twintig minuten een zeer afwachtend Den Bommel en S.K.N.W.K. moest het spel maken. In de zestigste minuut kwamen we dan ook zeer terecht op voorsprong. Na weer een steekballetje van Remco v/d Berge was het Jarno van Nieuwenhuize die alleen voor de keeper geen fout maakte, 1-2.

Dit was voor Den Bommel hét sein om hun spel te veranderen op begrijpelijk op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Vrijwel alle ’tweede ballen’ werden gewonnen door de thuisploeg waardoor S.K.N.W.K. steeds meer onder duk kwam. Het kon dan natuurlijk ook niet uitblijven dat een kwartier voor tijd de enigszins ietwat gelukkige 2-2 werd gemaakt.

Den Bommel bleef het daarna met lange ballen proberen en het zichtbaar vermoeide S.K.N.W.K. moest alle zeilen bijzetten om het punt over de streep te trekken. Met was verse krachten werd geprobeerd weer wat meer grip te krijgen. In een counter had Remco v/d Berge zelfs de kans om S.K.N.W.K. net voor tijd op 2-3 te brengen, maar zijn inzet ging enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal.

Een minuut voor tijd opnieuw een counter van S.K.N.W.K. De ingevallen Max Jongebreur kwam niet langs zijn man en nu werd in de omschakeling de lange bal van Den Bommel S.K.N.W.K. helaas fataal. De gevaarlijke spits van Den Bommel was op snelheid de S.K.N.W.K.-verdediging de baas was en de bal hard langs Daan v/d Cingel werkte, die kansloos was op deze bal.

Vrijwel gelijk na deze deceptie blies de prima leidende scheidsrechter Bogers (die i.v.m. de Week van de Scheidsrechter namens S.K.N.W.K. nog een kleine attentie mocht ontvangen) voor het einde van de wedstrijd en zodoende hield Den Bommel misschien wel een beetje tegen de verhoudingen in de punten in eigen huis. Immers gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd had een gelijkspel terecht geweest. Maar ja dat telt niet in het voetbal en zodoende heeft S.K.N.W.K. na drie wedstrijden ook gelijk de wetten van de 3e klas weer leren kennen.

A.s. zaterdag komt koploper Halsteren op bezoek op sportpark Het Springer. We hebben niks te verliezen en hopelijk zorgen de blauw zwarten dan voor een stuntje.

1 reactie op "Onnodige nederlaag S.K.N.W.K. 1 in uitwedstrijd bij Den Bommel 1"

1. SKNWK kwam voor 0-1 en later nog eens 1-2, en ze hadden over de hele wedstrijd de beste kansen.Maar ze konden niet winnen.Ze moeten mijns inzien over schakelen op 4,3, 3.Dus de verdediging versterken.Of spelen ze 4,3,3.Dan moet het weer anders.Dat zal de trainer wel weten.Zaterdag Halsteren dat word weer een topper met andere woorden SKNWK moet deze wedstrijd winnen.Jongelui veel succes gewenst.