Spektakelstuk tegen DBGC brengt MZC’11 op gedeelde tweede plaats

In de tweede klasse G vielen zaterdag 15 oktober voldoende opvallende uitslagen te noteren; MZC’11 zorgde voor de meest opvallende in Oude-Tonge:4-7 tegen DBGC.

Deze spectaculaire uitslag had MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse ‘zeker niet’ zien aankomen. “Ik dacht dat we zonder Ramon Janson weinig zouden creëren, maar we scoren zeven doelpunten.” Dit is meer dan de Zierikzeese formatie er tijdens de eerste drie competitieduels van het seizoen 2022/2023 in schoot. Na een 1-0 achterstand herpakte MZC’11 zich vrij rap en stond een kwartier later op 1-1. Hierna nam MZC’11 het heft in handen. Goals van Sander Backx, Luuk van Vossen, een tweede gele kaart voor DBGC en weer een treffer van Luuk van Vossen veroorzaakten voor MZC’11 een zeer prettige ruststand. Sander van Vossen was na rust verantwoordelijk voor de 1-5 in Oude-Tonge. Hierna ging het gek genoeg bijna mis voor het team van Nieuwenhuijse. “We hadden moeite om tegen tien man te spelen en we voetballen de laatste weken niet zo goed. De angst sloop erin. DBGC rook bloed en deed het goed door achterin één op één te spelen.” Zo maakte DBGC dus drie goals tegen elf man waardoor het ineens 4-5 stond. De twee Sanders (Backx en Van Vossen) brachten de Zierikzeese zege alsnog in veilige haven. Met de overwinning staat MZC’11 gedeeld tweede met DBGC, NSVV en De Meeuwen. Ze hebben allen negen punten na vier wedstrijden. Zuidland leidt met het maximale puntenaantal.

SKNWK pakte in de derde klasse B een knap punt tegen Halsteren dat tot zaterdag nog foutloos was. Haar trainer Johnny van Dijke kon niet anders dan tevreden zijn over de Nieuwerkerkse ploeg. “We hebben dit als team gehaald en met zijn allen keihard gewerkt.” Met het punt draagt SKNWK de laatste plaats over aan ZSC’62 dat weer niet won.

In Scharendijke won Prinsenland, dat er nu qua verliespunten beter voor staat dan Halsteren, met 0-1. ZSC’62-trainer Thomas Mangelaars noemde het een gestolen punt. Zo was de strafschop, waaruit de 0-1 kwam, twijfelachtig. “Menig scheidsrechter had ‘m niet gegeven. De speler ging theatraal naar de grond.” Voor rust kreeg ZSC’62 twee hele goede kansen om de score te openen. Prinsenland creëerde voor rust geen grote kansen en na de pauze zaten de Dinteloordse ploeg paal en een voet van ZSC’62-keeper Robin Dekker dwars. Na de 0-1 bleef de thuisploeg strijdbaar. Mangelaars: “We speelden goed en hadden minimaal een punt verdiend”.

Westhoek consolideerde in de vierde klasse B de tweede plaats met een 1-3-zege op SPS. “Na de gelijkmaker liet niemand zijn kop hangen en zorgde het collectief voor de tweede en derde goals”, stelde Westhoek-trainer Henk Schouten tevreden vast. Poulegenoot Duiveland had een makkelijke middag bij Fios: 0-4. “Het grootste deel van de wedstrijd hebben we gedomineerd”, aldus Duiveland-oefenmeester Jordt Heikens. “Het was een goede overwinning.”

Brouwershaven had in de derby tegen WIK’57 het initiatief in de eerste twintig minuten. Het leidde tot een 0-1-voorsprong op sportpark de Vospit. Het was ook een fase waarin de ploeg van trainer Marcel Verschoor zich minimaal met een goal tekort deed. “We hadden kansen genoeg.” Toen WIK’57 in zeer korte tijd de 1-1 en 2-1 maakte en net na rust de 3-1, was Brouwershaven wel enigszins uit het lood geslagen. Na de 3-2, ongeveer een kwartier voor tijd, en een tweede gele kaart voor WIK’57-speler Jeroen de Ruijter werd het weer spannend maar hield de thuisploeg stand. WIK’57-coach Richard de Moet noemde het ‘een terechte overwinning’, Verschoor ervoer het vanzelfsprekend anders. “Een frustrerende nederlaag.”

UITSLAGEN

AMATEURVOETBAL

Tweede klasse G:

DBGC-MZC’11 4-7 (1-1 Rody Vermue, 1-2 Sander Backx, 1-3 en 1-4 Luuk van Vossen, 1-5 Sander van Vossen, 4-6 Sander Backx, 4-7 Sander van Vossen)

Derde klasse B:

ZSC’62-Prinsenland 0-1

Bruse Boys-Tholense Boys 2-2 (1-0 en 2-1 Dylan Adelaar) – verslag later op deze website

SKNWK-Halsteren 1-1 (1-0 Jarno van Nieuwenhuize)

Vierde klasse B:

Fios-Duiveland 0-4 (0-1 Jael Breukel 0-2 Wouter de Jonge (strafschop), 0-3 Ahmad Ahjali, 0-4 Thijs Rentier)

SPS-Westhoek 1-3 (0-1 Delano Westerink, 1-2 Quincy van der Deijl,1-3 Delano Westerink

WIK’57-Brouwershaven 3-2 (0-1 Martijn Dalebout, 1-1 Colin van Wanrooij, 2-1 Jeroen de Ruijter, 3-1 Dennis Dekker, 3-2 Jerome Theijssen)