Broers Wisse en Ids Flikweert winnen met hun teams en scoren beiden de openingstreffer bij hun wedstrijden

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 29 oktober 2022, speelden alle drie onze seniorenteams haar derde competitiewedstrijd. Na het prima resultaat van S.K.N.W.K. 1 twee weken gelden tegen koploper Halsteren (1-1) nu weer teleurgestelde gezichten. En terecht, immers werden ze met 6-0 van het veld gezet in het uitduel bij Tholense Boys. Dus geen (doel)punten voor ons 1e elftal. Zowel S.K.N.W.K. 2 als 3 trokken uiteindelijk aan het langste eind. S.K.N.W.K. 2 won de uitwedstrijd bij Smerdiek 2 met 4-5. Het 3e wist de punten op Het Springer te houden door de strijd om de koppositie met Z.S.C. ’62 2 met 4-3 te winnen.

Voor S.K.N.W.K. 1 dus helaas geen doelpunten gisteren. Zij wisten tot nu toe in de eerste 5 competitiewedstrijden ook nog maar 3x doel te treffen. Hopelijk kunnen ze zaterdag in de derby tegen Bruse Boys weer eens een flinke duit in het zakje doen op onze topscorerslijst bij de seniorenteams.

S.K.N.W.K. 2 blijft nog steeds ongeslagen en wisten tot nu toe alle 5 de wedstrijden te winnen. Al ging dat gisteren niet heel makkelijk. Via Ids Flikweert kwamen ze nog wel op 0-1 in het uitduel tegen Smerdiek 2. Echter kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. Mede door het inbrengen van good-old Wilco de Valk kwamen de blauw/zwarten middels Koen Kraaijenbrink en Remco Veenboer weer op gelijke hoogte. Koen scoorde zelfs de 3-4, maar deze werd afgekeurd, omdat de keeper de bal vast zou hebben gehad (maar hij liet de bal toch echt los). In plaats van 3-4 werd het zelfs 4-3, omdat de S.K.N.W.K. verdediging kadootjes aan het uitdelen was. Maar geloof het of niet uiteindelijk via Mika van Strien en Koen Kraaijenbrink werd de eindstand alsnog 4-5 en dus kwamen de punten toch mee naar Nieuwerkerk.

De gebroeders Flikweert, Wisse (links) en Ids (rechts), scoorden gisteren bij hun teams allebei de openingstreffer. Mooi dat dit ’s avonds bij het Oktoberfest gelijk eventjes kon worden gevierd 🙂

Het 3e had iets goed te maken. De laatste competitiewedstrijd uit bij W.I.K. ’57 3 werd immers onnodig met 2-1 verloren. En dus was ook de koppositie weggegeven. En wel aan Z.S.C. ’62 2. En laat dat nu gisteren de opponent zijn geweest voor S.K.N.W.K. 3. Na een doelpuntrijke en spannende pot bleef S.K.N.W.K. 3 aan de juiste kant van de score. Wisse Flikweert wist (net als broertje Ids bij het 2e gisteren) de score te openen. Echter voor de thee kwam Z.S.C. op een 1-2 voorsprong. Deze score werd na de rust zelfs verhoogt naar 1-3. Toen kwam de ware aard boven bij het 3e. En middels treffers van Ruben Willeboordse en Dirk-Jan Hoek was de score toch weer in evenwicht. Huurling Ruben van Dijke (JO19-1) was het goudhaantje deze middag. Hij scoorde praktisch vanaf de achterlijn de 4-3 en bezorgde S.K.N.W.K. 3 alsnog de volle buit en zodoende zijn ze weer terug aan de leiding in de reserve 5e klasse.

Absolute clubtopscorer op dit moment blijft Dirk-Jan Hoek. Hij scoorde dit seizoen al 10x namens S.K.N.W.K. 3. Koen Kraaijenbrink (S.K.N.W.K. 2) kwam met zijn twee treffers van gisteren op vijf doelpunten. Rowan Mol (gisteren afwezig bij het 3e) blijft op 3 treffers steken dit seizoen. Vier spelers scoorden er dit seizoen twee.

Volgende week zaterdag, 5 november a.s., komen alle drie onze seniorenteams weer in actie voor de competitie. Dit zijn alledrie thuiswedstrijden op sportpark Het Springer. Dus dan nieuwe ronde, nieuwe kansen.

De topscorerlijst ziet er na de 4e speelronde als volgt uit:

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst (en een terugblik op de voorgaande seizoenen) klik hier: https://www.sknwk.nl/topscorer-seizoen-2022-2023/*