Vandaag, zaterdag 10 december 2022, stond voor S.K.N.W.K. 1 op ons eigen sportpark Het Springer de derby tegen Z.S.C. ’62 1op het programma. De vraag was, kunnen de blauw/zwarten dan eindelijk de eerste overwinning halen en de gasten uit Scharendijke weer terug op op de laatste plaats zetten ?? Immers hadden zij afgelopen zaterdag de eerste winstpartij geboekt tegen Bruse Boys en afgelopen dinsdag leken ze opnieuw af te stevenen op een driepunter, maar eindigde het inhaalduel tegen Halsteren 1 in 3-3-. Zodoende waren ze S.K.N.W.K. 1 wel gepasseerd op de ranglijst.

De Nieuwerkerkse ploeg moest aantreden zonder de geblesseerden David v/d Broek, Remon de Jonge en Remco v/d Berge (Machiel Schot en Thomas Folmer zitten al langer in de blessureboeg). Wel fijn was het dat in de achterhoede zowel René Verschoor (vakantie naar Nieuw-Zeeland) en Mark Bleiji (blessure) weer terug waren. Inmiddels is ook Tim de Looze volledig hersteld en klaar voor wekelijks 90 minuten.

S.K.N.W.K. startte zeer gretig en agressief aan de wedstrijd en verrassender wijs ging Z.S.C. ’62 daar niet in mee. In de 2e minuut was het al raak. Na een lange bal van Dominique Prins was het Jarno van Nieuwenhuize die eerst nog op de keeper stuitte, maar bij de tweede poging was het wel raak . Eindelijk weer eens een keer op voorsprong, 1-0.

En ze gingen door !! In de 10e minuut was het opnieuw Bingo !! De sterk spelende Max Jongebreur bereikte met een schitterende pass Stijn Dooge, die in één keer de bal langs de blunderende doelman werkte, 2-0. De gasten probeerden het tij te keren, maar voor ze het wisten lag de bal weer in het Scharendijkse doel toen Tim v/d Cingel een afgeslagen corner op schitterende wijze zeer fraai in de kruising schoot, 3-0 !! We waren welgeteld 20 minuten aan het voetballen. Ineens maakt S.K.N.W.K. nu wel de kansen af wat eigenlijk al het gehele seizoen een zeer groot manco is voor ons vlaggenschip.

In de 28e minuut wordt het dan zelfs 4-0 als een Z.S.C.-verdediger onder druk van de S.K.N.W.K.-voorhoede achter zijn eigen doelman schiet na opnieuw een zeer sterke actie van Max Jongebreur. Wat een ongekende weelde voor S.K.N.W.K. dit seizoen. Op het half uur komt ook Z.S.C. op het scorebord, 4-1. Na wat harde overtredingen en veel woorden over en weer besloot scheidsrechter Kenson de wedstrijd enkele minuten stil te leggen om de gemoederen wat tot rust te laten komen. Na die onderbreking werd er nog 8 minuten gespeeld en werd de rust bereikt  met een 4-1 tussenstand.

De tweede helft probeerde Z.S.C. de thuisclub wel onder druk te zetten maar veel leverde dat in eerste instantie niet op. Eigen had S.K.N.W.K. de wedstrijd nog verder op slot kunnen gooien. Dat had al in de laatste minuten voor de rust gekund, maar ook na de thee weren een aantal uitvallen niet secuur uitgespeeld. Overigens waren er ook nog twee penalty-gevallen in het voordeel van S.K.N.W.K. en werd een treffer van Max Jongebreur in de 2e helft afgevlagd en gefloten wegens vermeend buitenspel.

Z.S.C. ’62 1 komt uiteindelijk nog terug tot 4-2 nadat een voorzet fraai werd binnen geschoten. En niet veel later redde S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel nog knap op een schot die in de hoek leek te verdwijnen, maar door de Nieuwerkerse goallie naast zijn doel werd getikt. S.K.N.W.K. kwam uiteindelijk niet meer in de problemen en zodoende werd zeer terecht de eerste overwinning gehaald van dit seizoen !! Dit moet hoop bieden voor de 2e seizoenshelft.

Nu eerst ruim een maand winterstop (met in het 1e weekend van januari een trainingskamp naar Düsseldorf) en dan gelijk maar stunten tegen koploper Prinsenland…….!!

2 reacties op "Met terechte 4-2 overwinning in derby op Z.S.C. ’62 1 gaat S.K.N.W.K. 1 met goed gevoel winterstop in"

1. Alvast een fijne verjaardag gewenst Kees de 21e 🙂

2. Kees Stoutjesdijk | 11-12-2022 at 10:54 |

Eindelijk een forse overweinning tegen ZSC 62.Ja ik had gisteren een feestdag in
    Drieschor.maar ik hield het wel in de gaten op mijn telefoon.De eerste zege dat was zeker feest bij SKNWK.Volgende wedstrijd op 21 Januari dan kan ik er ook weer niet zijn wegens verjaardag.Dan is prinsenland aan de beurt om te [verliezen] wie weet.Mannen veel succes en toon je voor de overwinning.