Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – S.K.N.W.K. (van de website van De Jonge Spartaan)

Bron: www.dejongespartaan.nl

Voorbeschouwing De Jonge Spartaan – SKNWK

Zaterdag 28 januari 2023 staat de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft op de agenda. De Jonge Spartaan treft dan in de 5e thuiswedstrijd van het seizoen SKNWK uit het Zeeuwse Nieuwerkerk. De gasten vinden zich terug op de 12e plaats van de ranglijst met 5 punten uit 10 duels. De Jonge Spartaan staat 3e op de ranglijst van de 3e klasse B van Zuid 1.

SKNWK

Wegens de vele hoeveelheid regen van de voorafgaande week, werd het duel tussen SKNWK (Sport Kombinatie NieuWerKerk) en koploper VV Prinsenland zaterdag 21 januari afgelast. Hierdoor speelde de formatie van Johnny van Dijke tot nu toe slechts 10 wedstrijden, waarvan er slechts één in winst kon worden omgezet. De vijf punten werden allen op eigen bodem vergaard. Tegen Kruiningen en Halsteren werd eerder dit seizoen met respectievelijk 0-0 en 1-1 gelijkgespeeld.

De mooiste dag van het seizoen tot nu toe was 10 december 2022, toen de huidige hekkensluiter ZSC’62 met 4-2 werd geklopt. Uit werden tot nu toe geen punten behaald.  Alle vijf de uitwedstrijden leverden een nederlaag op, waarbij er 25 tegentreffers vielen en er slechts 4 keer gescoord werd. Reden genoeg voor de gasten uit Schouwen Duiveland om de strijd sportief aan te gaan deze middag.

De Jonge Spartaan

De thuisclub kende een goed slot van het kalenderjaar 2022 met maar liefst vijf overwinningen op rij. Na de 2-3 zege in en tegen Kruiningen werd de streekderby thuis tegen VV Den Bommel  met 4-1 gewonnen.  In een zinderend duel werd vervolgens het sterke Halsteren met 1-2 verslagen. Daarna volgenden een 2-0 zege op Tholense Boys en de Bruse Boys op zaterdag 10 december op eigen bodem met 0-2 verslagen.

Na een prima trainingskamp in het Portugese Albufeira trad de formatie van Wim Nieuwland en Koen Kwakernaak zaterdag 21 januari 2023 aan in Bergen op Zoom voor de topper tegen MOC’17. Vooraf stond de thuisclub 2e en volgde De Jonge Spartaan op de 3e plaats met drie punten achterstand.

MOC”17 bleek deze middag het betere team en kreeg kansen en mogelijkheden op voorsprong te komen. Toen dit niet lukte zette aanvoerder Gerben Prins de gasten pal voor rust op een 0-1 voorsprong. Direct na rust volgde de gelijkmaker en na ruim een uur spelen kwam MOC’17 op een 2-1 voorsprong. Hard werken leverde in de slotfase de gelijkmaker van Chris Hoogzand op. Zo koesterde De Jonge Spartaan een punt.

SKNWK mag zich dan in de lagere regionen van de ranglijst bevinden, maar De Jonge Spartaan zal deze middag vol de strijd aan moeten gaan om drie punten toe te voegen aan het totaal en om zo in het spoor van VV Prinsenland en MOC’17 te blijven. De wedstrijd vangt aan om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter Henri den Hertog.