S.K.N.W.K. 1 neemt revanche op Kapelle 1 met terechte 3-0 overwinning vandaag

Na de nederlaag vorige week bij De Jonge Spartaan was het voor S.K.N.W.K. 1 vandaag zaak om de drie punten tegen Kapelle 1 in Nieuwerkerk te houden. Anders wordt het een moeilijke toestand om nog aan te haken bij de ploegen boven de blauw/zwarten. Tevens zat ook de 7-0 nederlaag bij de eerste wedstrijd van het seizoen in Kapelle nog wel in het achterhoofd. Een mooie gelegenheid vandaag voor revanche.

In het begin van de wedstrijd was het Kapelle 1 dat net iets attenter aan de wedstrijd begon en twee keer dicht bij het S.K.N.W.K.-doel kwam. Maar geleidelijk aan nam de thuisploeg het heft in handen en begonnen ze beter te voetballen. Dat resulteerde na een kwartier in een prachtige treffer. Max Jongebreur (die niet veel later met een blessure moest uitvallen) zette op eigen helft een aanval op. Via Tim v/d Cingel werd Remco v/d Berge bereikt. Die bediende spits Jarno van Nieuwenhuize die naar binnen kwam en met links de bal wonderschoon in de bovenhoek krulde, 1-0.

Daarna bleef S.K.N.W.K. het betere van het spel houden en had voor rust de stand eigenlijk uitgebreid moeten worden, maar voorin werd een paar keer niet de juiste keuze gemaakt zodat de rust met een minimale marge van 1-0 werd bereikt…

In de tweede helft probeerde de rood/witten uit Kappele het wel, maar de S.K.N.W.K.-defensie onder leiding van René Verschoor gaf vrijwel niks weg. S.K.N.W.K. was duidelijk de betere ploeg en straalde ook echt uit dat er niks te halen viel vandaag in Nieuwerkerk. Na een prima actie van Tim v/d Cingel was het opnieuw Jarno van Nieuwenhuize die af kon drukken. Zijn diagonale schot verraste de keeper en zo kwam de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Wat een weelde.

Kapelle zette weer wat aan, maar het wilde niet lukken bij de gasten deze middag. Gelijk na de 2-0 kregen ze een grote kans, maar de inzet werd maar half geraakt en verdween ruim naast het doel van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel. En dus was het S.K.N.W.K. dat de wedstrijd op slot gooide. Tim v/d Cingel werd na een prima actie binnen de zestien onderuitgehaald en het was Jarno die zijn derde van de middag maakte uit de toegekende strafschop.

Even daarvoor had ook nog zijn uiteindelijk dan vierde kunnen maken toen de bij vlagen ongrijpbare Remco v/d Berge hem een niet te missen kans bood, maar mede door het slechte veld kon Jarno deze kans niet verzilveren.

Met een grote inzet en bij vlagen goed voetbal haalde S.K.N.W.K. vandaag dik verdient het einde met een mooie 3-0 eindstand. Niks weggegeven vandaag en een prima middenveld met Dominique Prins, Remco v/d Berge en Tim v/d Cingel. En spits Jarno die de kansen benutte. Dat moet een enorme boost zijn om volgende week de zeer belangrijke wedstrijd bij Kruiningen tot een goed einde te brengen…… Succes !!

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 neemt revanche op Kapelle 1 met terechte 3-0 overwinning vandaag"

1. Kees Stoutjesdijk | 05-02-2023 at 10:32 |

Langgeleden dat ze gewonnen hebben.Maar SKNWK was de beste ploeg deze middag.Ze begonnen goed en dat duurde tot het einde.En Jarno met z,n hartrik dat mocht er zijn.Als ze tegen Kruiningen ook zo goed spelen dan komen met de winst terug.Mannen veel succes.

2. oud sknwk | 05-02-2023 at 08:57 |