S.K.N.W.K. 1 kan geen potten breken tegen fysiek en stug Kruiningen 1

Kan S.K.N.W.K. 1 de goede lijn van vorige week doorzetten, dat was vanmiddag de grote vraag tegen het altijd lastige Kruiningen.  Op ‘De Kruse Mat’ onder leiding van een zwak leidende scheidsrechter (die overal veel te ver vanaf stond) keek Kruiningen even hoe ver ze konden gaan om de behendige spelers van S.K.N.W.K. af te stoppen.

Een verdediger van de thuisclub ontsnapte in de beginfase al gelijk aan een rode kaart na een schandalige charge met twee benen vooruit op Dominique Prins. Gelukkig leverde dit geen blessure op, maar de leidsman floot bij deze overtreding overigens niet eens voor een vrije trap……

Ondanks het matige spel van S.K.N.W.K. kreeg spits Jarno van Nieuwenhuize toch een geweldige kans op de openingstreffer. Echter, de doelman van de thuisploeg kwam goed uit zijn doel en via zijn lichaam verdween de bal naast het doel.

Het was duidelijk te zien dat de blauw/zwarten steeds voorzichtiger de duels ingingen zodat de thuisploeg met hun ‘vechtvoetbal’ S.K.N.W.K. duidelijk de baas was op het veld. Na een slippertje van linksback Stefan Vermeer kon de spits van de geel/zwarten een lage voorzet van dichtbij inschieten zodat S.K.N.W.K. zoals wel vaker dit seizoen achter de feiten moest aanlopen.

Nog geen twee minuten later was het weer bijna raak, maar op miraculeuze wijze ontsnapte S.K.N.W.K. aan een tweede tegengoal. Even later kreeg spits Jarno van Nieuwenhuize (vorige week nog 3x trefzeker in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Kapelle) een kans om gelijk te maken, maar een verdediger gooide zich voor het schot en deed dat met succes, want de bal ging er niet in.

Er kwamen uiteindelijk toch een paar goede aanvallen van de Nieuwerkerkse ploeg, maar telkens werden de verkeerde keuzes gemaakt om tot grote kansen te komen (of stond de grensrechter onterecht met de vlag te zwaaien….). Met heel veel duels, meestal gewonnen door de geel/zwarten, werd de rust bereikt op het overigens best wel dramatische hoofdveld van Kruiningen, 1-0.

De tweede helft werd eigenlijk nog slechter van beide kanten. S.K.N.W.K. kon absoluut geen potten breken tegen het fysieke spel van de thuisclub. Invaller Tim de Looze kreeg een kansje, maar schoot iets te gehaast. En nadat Kruiningen eerst nog de buitenkant van de paal trof was het even later wel raak. Uit een hoekschop besliste Kruiningen de wedstrijd, 2-0.

Een vervelende wedstrijd tegen een irritante tegenstander (met op het laatst nog een klein opstootje, omdat één van de stafleden van de thuisploeg het nodig vond de bal achter te houden bij een ingooi voor S.K.N.W.K.) waartegen S.K.N.W.K. zich duidelijk niet kon wapenen.

En dus resulteerde deze frustrerende middag in een terechte nederlaag. Volgend weekend i.v.m. carnaval geen wedstrijd (in onze kantine wordt er dan gedart tijdens Het Springer Open 2023). Hopelijk kan de volgende wedstrijd, dat is de inhaalwedstrijd op ons eigen sportpark Het Springer op zaterdag 25 februari a.s. tegen koploper Prinsenland 1, wel een lekkere pot worden gevoetbald, want deze van vandaag moet maar snel worden vergeten…..

3 reacties op "S.K.N.W.K. 1 kan geen potten breken tegen fysiek en stug Kruiningen 1"

1. Sknwk degradeert | 12-02-2023 at 20:26 |

Sknwk komt fysiek veel te kort. Leuk al die dribbelaars maar als ze worden aangepakt zijn ze nergens. Wel triest dat er dan gelijk word gewezen naar kruiningen. Kruiningen heeft laten zien dat sknwk niet volwassen genoeg is en de zwakheden blootgelegd. Heeft niks met vlaggers of scheidsrechters te maken.
    Succes in de 4e klas

2. leukeditter | 12-02-2023 at 12:44 |

zie nergens staan dat het een goede wedstrijd was van ons en er staat nergens dat kruiningen niet verdient heeft gewonnen.. blijft staan dat het een vervelende ploeg( ook in bru heeft kruiningen geen beste naam) is met de gemeentste vlagger van zuidwest europa

3. Supporter | 12-02-2023 at 10:26 |

Wat een slechte samenvatting van een slechte wedstrijd van jullie kant! Jarno heeft maar 1 grote kans gehad in de 1e helft. Voor de rest niets kunnen creëren. Remco aan de bal zo slecht en omschakelen doet hij niet dus na 70 minuten wisselen is veel te laat. Kruiningen heeft verdiend gewonnen en sknwk laat zien niet in de 3e klasse te horen