Effectief Luctor Heinkenszand slaat op de juiste momenten toe, SKNWK kan feest niet verpesten

Bron: www.pzc.nl

DERDE KLASSE A EN B Luctor Heinkenszand houdt de top drie in de derde klasse A in het vizier. De fusieclub won zaterdag het inhaalduel bij Zaamslag met 0-3 en is nummers vier en drie Patrijzen en Zeelandia Middelburg daardoor tot op een punt genaderd.

Ben van den Aarssen, Aector Dooms 25-02-23, 18:35 Bron: PZC

In de derde klasse B was SKNWK zaterdag niet in staat het feestje van Prinsenland te verstieren. De ploeg uit Dinteloord kon de eerste-periodetitel pakken en deed dat ook. Het werd 0-2.

Zaamslag-Luctor Heinkenszand 0-3: Hoewel het duel in het begin gelijk op ging, hadden de bezoekers al snel een voorsprong te pakken. Rick Olierhoek maakte er in de tiende minuut 0-1 van. Hij profiteerde van een aarzeling in de verdediging van Zaamslag. Luctor Heinkenszand was na die treffer gevaarlijker dan de thuisploeg, maar in echte kansen resulteerde dat niet. Na de pauze ging Zaamslag sterk van start, tot Rick Olierhoek er met zijn tweede treffer van de middag 0-2 van maakte. Het slotakkoord was voor Demy Kole. Hij strafte een fout in de defensie van Zaamslag genadeloos af en bepaalde de eindstand op 0-3.

SKNWK-Prinsenland 0-2: Het lukte SKNWK niet om in het inhaalduel tegen Prinsenland voor een verrassing te zorgen. De ploeg uit Dinteloord won met 0-2 en sleepte met die zege de eerste-periodetitel in de wacht. Voor de pauze speelde de thuisclub goed mee en had Stefan Vermeer na een lange pass zelfs de openingstreffer op de schoen. Ook Remco van de Berge was steeds dreigend. In de tweede helft moest het met vijf verdedigers spelende SKNWK steeds verder terug. Na zowat een uur spelen opende Thijs Zantboer de score: 0-1. Martijn Visser zorgde niet veel later voor de beslissing: 0-2. SKNWK-coach Johnny van Dijke ontbrak wegens ziekte. Teammanager Peter van der Cingel nam de honneurs waar en hield een vervelend gevoel over aan de nederlaag. ,,Bij de openingstreffer was de voorzet over de achterlijn en aan het tweede doelpunt ging een overtreding op een van onze spelers vooraf. Heel zuur allemaal.’’ Van der Cingel had zijn team wel dapper zien strijden. ,,We zijn zeker nog niet klaar met de derde klasse.’’