S.K.N.W.K. 1 verkoopt de huid duur, maar moet uiteindelijk toch 0-2 nederlaag slikken tegen titelkandidaat Prinsenland 1

Vandaag stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen Prinsenland 1 dat bij winst de periodetitel binnen kan slepen. S.K.N.W.K. 1 moest het deze middag op het eigen sportpark Het Springer stellen zonder topscorer Jarno van Nieuwenhuize die op wintersport is. Ook aanvoerder René Verschoor was niet van de partij. Hij liep onlangs in oefenwedstrijd tegen Brouwershaven 1 een blessure op en ligt er een tijdje uit. En bij afwezigheid van de zieke hoofdtrainer Johnny van Dijke was leider Peter v/d Cingel vandaag de coach.

In de beginfase wilden de Brabanders gelijk toeslaan en moest S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel twee keer handelend optreden. Maar verder had Prinsenland het erg moeilijk met het compact verdedigende S.K.N.W.K. Met een beetje geluk had er zelfs een voorsprong ingezeten voor de blauw/zwarten. Eerst speelde de totaal vrijstaande Stefan Vermeer in kansrijke positie de bal net te ver voor zich uit zodat de kans verkeken ging en de bal een prooi was voor de keeper van de gasten.

Later kon de bal net niet worden afgewerkt na een prima actie van Remco v/d Berge. En kwam David v/d Broek een paar teenlengtes te kort om een voorzet van Max Jongebreur  binnen te tikken. Tot de rust viel Prinsenland wel aan, maar de zeer slordig spelende gasten kwamen nimmer meer tot een kans. Ruststand 0-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De gasten probeerden veel druk naar voren te zetten, maar de keihard werkende Nieuwerkerkse ploeg gaf echt niks kado. Uiteindelijk kwam Prinsenland nauwelijks verdiend toch aan de leiding na eigenlijk een ongeldig doelpunt. De bal was bijna een halve meter achter de doellijn toen er toch een voorzet voor het doel kwam die uiteindelijk simpel werd ingekopt. Woedende S.K.N.W.K.-spelers, maar het mocht helaas niet baten, 0-1.

Net toen S.K.N.W.K. een poosje het betere van het spel had viel ook de 0-2, die ook niet had mogen tellen. S.K.N.W.K.-speler Mark Bleiji werd net op eigen helft overduidelijk gevloerd, maar de zwak leidende scheidsrechter zag zoals bijna heel de wedstrijd geen overtreding van de gasten en daar viel dan ook nog het 2e doelpunt uit.

Tja, als je in de onderste regionen staat, zitten zulke dingen tegen dat is wel duidelijk. S.K.N.W.K. gaf nog steeds niet op en probeerde het nog wel. Invaller Wouter Hartog kopte net nog naast na een voorzet van Dominique Prins. Eindstand zodoende 0-2, maar met deze inzet moet er volgende week maar weer eens een ‘driepunter’ uitrollen in de degradatiekraker tegen Den Bommel 1. Wederom thuis, aftrap is om half 3.

Toon v/d Berge