Prinsenland pakt periodetitel dankzij tiende clean sheet van het seizoen

Bron: www.bndestem.nl

ZATERDAG 3B Met een bescheiden 0-2 overwinning op SKNWK trok Prinsenland in Nieuwerkerk de eerste periodetitel naar zich toe. De Dinteloordse aanvoerder Dennis de Geus vierde het feestje na afloop ingetogen. ,,Deze prijs is leuk. Maar onze focus ligt op het kampioenschap.”

Ben van den Aarssen 25-02-23, 19:59 Laatste update: 20:05

Halverwege was er op het slechte veld op Schouwen-Duiveland nog niet gescoord, hoewel Dorus Bakker en Daan Traets daarvoor volop kansen kregen. Prinsenland-coach Natalino Storelli had zich in het eerste bedrijf voor geen meter geamuseerd. ,,We spelen op een veld waar een koe nog niet kan eten. De tegenstander wil niet voetballen en gaat voor een punt. Dat resultaat willen ze behalen op alle mogelijke manieren. Tijdrekken, lange trappen naar voren, niet leuk. En wij misten voor het doel de scherpte om te scoren.” Aan een overdosis wedstrijdspanning lag het matige spel volgens captain De Geus zeker niet. ,,Maar op een knollentuin is het lastig combineren.”

Tijdens de rust drong Storelli er bij zijn team op aan om slimmer te spelen en de rust te bewaren. ,,In de tweede helft hielden we het spel beter breed, ons baltempo lag hoger en we hadden extra mensen in de spits.” Het met vijf verdedigers spelende SKNWK werd steeds verder teruggedrongen en moest na ruim een uur door de knieën. Mujib Yaqoubi legde het balletje vanaf de achterlijn pasklaar voor Thijs Zantboer: 0-1. De thuisclub protesteerde tevergeefs. Volgens de Zeeuwen was de voorzet voorbij de achterlijn verzonden. Prinsenland had er geen boodschap aan en liep even later uit naar 0-2, met Rody van den Bergh als aangever voor de treffer van Martijn Visser die eerst nog enkele tegenstanders op het verkeerde been moest zetten.

Zonder problemen speelden de bezoekers de partij uit. ,,Op een zakelijke manier trekken we het potje over de streep”, stelde De Geus tevreden vast. ,,We zijn nooit in de problemen gekomen en hebben geen kans weggegeven.” De periodetitel gaat volgens Storelli meer dan verdiend naar Prinsenland. ,,Voor de tiende keer dit seizoen houden we de nul. Er zijn maar weinig teams in het amateurvoetbal die dat kunnen zeggen. Het betekent dat de organisatie op orde is en het collectief sterk.”

2 reacties op "Prinsenland pakt periodetitel dankzij tiende clean sheet van het seizoen"

  1. Zeeuwtje | 26-02-2023 at 11:48 |

    Triest om je eigen bier mee te nemen en dan zeggen ze dat Zeeuwen zuunig zijn !!!!
    Beter zuunig as vrekkig ej

  2. Gigio Macaroni | 25-02-2023 at 23:52 |

    Wat een mafklapper joh die natalino spaghetti. Sknwk speelde tegen 12 man. Hij kan zich beter afvragen waarom iedereen op de grond lag telkens van zijn eigen team, in plaats van zeuren op iedereen.

Reacties gesloten.