Zege Duiveland bij koploper door neus geboord

Duiveland heeft het koploper Wolfaartsdijk erg lastig gemaakt, maar moest zaterdag uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel.

Daar baalden de Oosterlanders stevig van. Trainer Jordy Heikens: “We waren de bovenliggende partij in een verder slechte wedstrijd”. Dat Duiveland er de pee in had, lag aan situatie vlak voor rust bij een 0-1-voorsprong voor Duiveland (foto boven). “Bij de 1-1 werd keeper Simon de Bruine aangevallen in zijn vijfmetergebied zonder dat de bal werd geraakt door één van de twee belagers”, constateerde Heikens. Carlos de Jonge, even trainer van Bruse Boys geweest en nu alweer een paar seizoenen bij Wolfaartsdijk actief, bevestigde de lezing van zijn collega. “Ja, die had iedere andere scheids afgekeurd. Dus dat zat mee. Maar we hebben ook nog een paar goede kansen gehad, in tegenstelling tot Duiveland.” Door het gelijkspel blijft de marge tussen de koploper en Duiveland, de nummer twee in de vierde klasse B, elf punten. De nacompetitie voor Duiveland wordt dit seizoen het hoogst bereikbare.
Hiervoor is poulegenoot Westhoek ook in de race na de volgens coach terechte 2-3-zege op Fios. Net als de afgelopen wedstrijden kwamen de goals van Delano Westerink en Mark de Feiter. Met de doelpunten van zaterdag 4 maart hebben beide spitsen er de afgelopen vier wedstrijden vijf gemaakt.

WIK’57 had in de ogen van trainer Danny Magito wel meer kunnen behalen dan een 0-2-nederlaag tegen Herkingen’55, de nummer drie van de ranglijst. Na een 0-1-ruststand viel de thuisploeg bij herhaling aan waarbij een doelpunt terecht werd afgekeurd. In de laatste tien minuten counterde de Flakkeese formatie naar 0-2.

In de derde klasse B deed Bruse Boys goede zaken door Halsteren met 1-0 te kloppen en het gat met de nummer negen, die aan het einde van het seizoen 2022/2023 om lijfsbehoud gaat spelen, te vergroten naar zeven punten. “We hebben in een goede discipline en organisatie gespeeld”, vond Bruse Boys-coach Michel Maaskant. Matchwinnaar werd Gijs van Duijvenbode die scoorde uit een assist van Mats Willemse. Deze speler deed de tweede helft mee omdat Maaskant voor het duel nog eens twee mensen zag afvallen.

In deze klasse staat SKNWK (foto onder) na zaterdag op doelsaldo onderaan (met ZSC’62) na de 1-2-nederlaag tegen Den Bommel. Peter van der Cingel, die de taken van de deze week ontslagen trainer Johnny van Dijke voorlopig waarneemt, prees zijn team om de inzet. De Nieuwerkerkers probeerden na rust een 0-1-achterstand goed te maken, maar kregen via een counter de 0-2 om de oren. Hierna scoorde SKNWK wel een goal. “We hebben tot de laatste seconden goede mogelijkheden gehad”, vond Van der Cingel.

MZC’11 verloor ook met 2-1 maar dan in de tweede klasse B van WHS. Een blunder van de doelman betekende een vroege 1-0-achterstand. Hierna ontstond hetzelfde spelbeeld als bij SKNWK na de pauze: met een dito counter en een goal erna.