ZSC ’62 komt als winnaar uit de strijd in degradatiekraker

Bron: www.pzc.nl

DERDE KLASSE B In een meer spannend dan goed duel pakte ZSC’62 een belangrijke driepunter bij het nog lang niet veilige Kruiningen. Mike de Voogd nam beide treffers van de ploeg uit Scharendijke voor zijn rekening.

Bruse Boys kwam in de Schouwse derby tegen SKNWK met de hakken over de sloot: 2-1. Kapelle blijft in de gevarenzone na het 0-2 verlies tegen De Jonge Spartaan. Tholense Boys pakte onderin een verdienstelijk punt tegen koploper Moc’17: 0-0.

Bruse Boys-SKNWK 2-1: Bruse Boys had wat recht te zetten na de uitglijder van vorige week bij De Jonge Spartaan en leek daarvoor in SKNWK de ideale tegenstander te treffen. De ploeg uit Nieuwerkerk was in de derby echter de betere ploeg. ,,We hadden meer balbezit, we namen meer initiatief, maar vergeten ons te belonen’, vond interim-coach Peter van der Cingel. Op slag van rust nam de thuisclub de leiding, uit een hoekschop die door Bas Kempe in de voeten van Tim van Unen werd gelegd: 1-0. Kort na de hervatting stond Mats Willemse op de goede plaats, nadat Gijs van Duijvenbode op de lat had gekopt: 2-0. SKNWK bleef strijden voor een beter resultaat en kwam na een weergaloze actie van Max Jongebreur langs vier tegenstanders terug in de wedstrijd: 2-1. De bezoekers drongen aan, maar de eindpass ontbrak. Bruse Boys-coach Michel Maaskant was tevreden met het resultaat. Niet met het vertoonde spel ,,We leverden de ballen veel te snel in. De durf, het lef, de echte beleving, het was er niet helemaal.’’