“Maar ja, je staat onderaan en dan zit alles tegen”

Bron: www.wereldregio.nl

Een bewuste botsing of een ongelukkige aanvaring? Hoe dan ook, het bepaalde wel voor een groot deel van het verdere verloop van de 2-1 geëindigde derby tussen Bruse Boys en SKNWK.

Het is maar hoe je het bekijkt, stelde Peter van der Cingel, interim-trainer van SKNWK, terecht vast. “Door een paars of een blauw-zwarte bril.” Wat was dat bepalende moment? Bij een 1-0-voorsprong voor Bruse Boys ging SKNWK-spits Jarno van Nieuwenhuize het duel aan met de uitlopende Bruse Boys-doelman Kenneth Boogerd. De spits tikte de bal voor zich uit waarna hij in aanvaring met de keeper kwam. Van der Cingel: “Jarno tikt de bal aan en wordt geblokt. In feite is het dan een doorgebroken speler en is het een rode kaart”. Michel Maaskant, coach van Bruse Boys: “Nee, het was geen rode kaart. Er stond nog een speler naast”. Van der Cingel: “Die heb ik niet gezien”. Het ‘slachtoffer’ vond het ook een rode kaart voor de overtreding van Boogerd. Van Nieuwenhuize moest van het veld gedragen worden en hield er een ijsbeentje aan over.

Dezelfde Van Nieuwenhuize had SKNWK, dat thuis met 0-1 van Bruse Boys verloor, op sportpark Volharding op voorsprong moeten zetten maar schoot vanaf vijf meter recht Boogerd af. Derhalve was het Bruse Boys dat als eerste scoorde. Tim von Unen kreeg de bal nadat een corner niet goed verwerkt werd en haalde uit. SKNWK-goalie Daan van der Cingel zag er niet helemaal gelukkig uit. Na krap een uur spelen verdubbelde Mats Willemse de marge uit een rebound. Een minuut later was het verschil al weer één. Na een goede aanval scoorde Max Jongebreur.

Maaskant was toen niet gerust op een goede afloop en constateerde dat het een zwaarbevochten zege was geworden. “Je denkt dat je ze tegen SKNWK niet meer hoeft op te laden om te laten zien dat we een stap verder zijn. We mogen niet tevreden over zijn wat we hebben laten zien. Het lijkt dat we zonder vertrouwen spelen en dat we bang zijn tegen hen echt door te zetten. Als we doorzetten, creëerden we meteen een paar kansen.” Verder bekende Maaskant dat niet iedereen negentig minuten kan voetballen. “Het heeft dus met fitheid van onze spelers te maken.” Deze zege betekent wel dat Bruse Boys zich zo goed als veilig heeft gespeeld. Dat ‘verlammende’ aspect lag mogelijk opgesloten in het weinig verheffende optreden van de thuisploeg.

Veilig spelen is voor SKNWK een utopie gezien de huidige stand op de ranglijst. Na de 1-2-zege van ZSC’62 op Kruiningen staan de Nieuwerkerkers weer laatste in de derde klasse B. Van der Cingel: “We hadden minimaal een puntje verdiend. Over de hele wedstrijd gezien waren we, denk ik, de betere ploeg. Bruse Boys loert meer op een counter, ze laat ons komen, speelt het slim en slaat dan twee keer toe. Maar wij zetten ze onder druk en wij moeten ons belonen met minimaal een punt. Maar ja, je staat onderaan en dan zit alles tegen. Ik verwachtte gewoon een rode kaart”, kwam Van der Cingel er nog een keer op terug. Echter, rood of niet, de Nieuwerkerker voelt ook (aan) dat het einde in de derde klasse nabij is voor SKNWK. “Realistisch gezien wordt een heel lastig verhaal. Wij gaan nu lekker van wedstrijd tot wedstrijd spelen.”

1 reactie op "“Maar ja, je staat onderaan en dan zit alles tegen”"

  1. Die Peter godrie spoort niet helemaal, “Daan van der Cingel zag er niet helemaal gelukkig uit bij de 1-0. ” die vent moet eens verstand van voetbal krijgen om een normale analyse te schrijven. Met alle respect maar we kunnen beter niks meer tegen de wereldregio verantwoorden.

Reacties gesloten.