Tikkie Terug Deel 580 – Dubbel programma voor S.K.N.W.K. 1 en 2 tijdens Paasweekend 2013

Logo Tikkie Terug

Dit weekend was het Paasweekend. Deze keer geen enkele officiële wedstrijd gepland voor S.K.N.W.K.-teams. Wel wat andere activiteiten, maar dus geen competitie- en/of bekerwedstrijden. Dat was ook wel eens anders. Bijvoorbeeld tien jaar geleden. Een mooie gelegenheid voor een nieuw Tikkie Terug (deel 580). In het Paasweekend van 2013 kwamen S.K.N.W.K. 1 en 2 allebei twee keer in actie. Zowel op de zaterdag voor Pasen (zaterdag 30 maart 2013) als op maandag, 2e paasdag (1 april 2013) moesten beide teams competitiewedstrijden afwerken. Hieronder een terugblik.

Op de website stond het volgende:

Stefan Vermeer scoort 3x namens S.K.N.W.K. 2

Gisteren, zaterdag 30 maart 2013, wisten S.K.N.W.K. 1 en 2 hun wedstrijden te winnen. Helaas was er voor S.K.N.W.K. 4 een nederlaag.

S.K.N.W.K. 1 werkte weer eens aan het doelsaldo. In Roosendaal wonnen ze uiteindelijk met 0-7 van Alliance 1. Twee treffers kwamen van de voet van clubtopscorer Martijn Backx die inmiddels op 27 treffers komt. Ook Remco v/d Berge en Wilco de Valk scoorden 2x namens S.K.N.W.K. 1. Voor Remco al weer zijn 8e en 9e doelpunt. Wilco zijn seizoenstotaal komt op 5.

S.K.N.W.K. 2 boekte een zeer belangrijke overwinning in strijd tegen degradatie. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ kwamen ze al na één minuut op achterstand. Maar uiteindelijk wonnen ze met 5-1. Drie treffers van Stefan Vermeer, die eindelijk weer eens doel trof. Hij komt op 19 doelpunten dit seizoen en is hiermee naaste belager van Martijn Backx. Erwin Nelissen en Emiel Kuijten zorgden voor de andere doelpunten. Kuijten scoorde namens S.K.N.W.K. 1 en 2 3x dit seizoen. Nelissen maakte toch ook al weer zijn 6e.

S.K.N.W.K. 4 verloor met 3-1 van Colijnsplaatse Boys 3. Hier was de eretreffer voor Erwin Bos. Zijn 3e van deze competitie.

Voor een volledig overzicht van de topscorerslijst klik hier.

Lange middag voor S.K.N.W.K. 1

Gisteren, zaterdag 30 maart, stond er in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1 een inhaalprogramma gepland. Dit betekende voor S.K.N.W.K. 1 de uitwedstrijd in Roosendaal tegen Alliance 1. Het werd uiteindelijk een hele lange middag, met gelukkig een 0-7 overwinning voor de blauw/zwarten.

S.K.N.W.K. was het aan haar stand verplicht de punten mee te nemen, maar dat moesten ze dan wel ‘gewoon’ zelf afdwingen. Alliance was echt niet van plan het kado te doen. Echter startte de Nieuwerkerkers erg matig. Te vaak de lange bal of lopen met de bal. Zodoende zeer matig spel van de ploeg uit Nieuwerkerk.

Ondanks dat enkele kleine kansen voor S.K.N.W.K. De thuisploeg vuurde een paar keer vanuit de 2e lijn. Maar nog geen treffers voor beide teams.

Na 27 minuten raakt dan de scheidsrechter geblesseerd aan de kuit. De wedstrijd wordt gestaakt en beide teams zoeken de kleedkamers op. Er wordt gezocht naar een oplossing, want beide ploegen willen toch wel graag dat deze wedstrijd wordt uitgespeeld.

Bijna is het assistent-scheidsrechter van S.K.N.W.K. Jos van Spier die de wedstrijd als scheidsrechter tot een goed eind wil gaan brengen (na onderling overleg tussen beide teams), maar dan is er toch nog een scheids gevonden. In overleg met de scheidsrechter van het 2e, die inmiddels rust heeft, wordt besloten dat hij dit duel zal afmaken. De ‘nieuwe’ referee zal de wedstrijd van 2e ‘doen’.

Met nog 18 minuten op de klok wordt het duel herstart. S.K.N.W.K. is nu iets beter dan voor de noodgedwongen rustpauze. Dit resulteert dan ook in een doelpunt. In de 37e minuut maakt Wilco de Valk op aangeven van Remco v/d Berge dan die 0-1. Dit is tevens de ‘ruststand’ (als je daar over kunt spreken).

Na een korte rustpauze van zo’n vijf minuten langs de lijn, de thee is al genuttigd in de eerste pauze, wordt de 2e helft (lees 3e helft hervat).

Het eerste kwartier is nog zeer matig van Nieuwerkerkse zijde, maar dan gaat S.K.N.W.K. doen wat is afgesproken tijdens de wedstrijdbespreking, namelijk over de flanken voetballen.

Het is clubtopscorer Martijn Backx die de trekker overhaald. Zijn schot komt tegen de paal, maar Wilco de Valk is attent en schiet de rebound binnen, 0-2. Dan is de wedstrijd ook eigenlijk gespeeld, met toch nog een half uur op de klok.

In de 70e minuut is het nu Backx die scoort, opnieuw een assist van v/d Berge. Tien minuten later hetzelfde recept. Martijn Backx maakt de treffer op aangeven van Remco v/d Berge. Inmiddels staat Backx hiermee op 27 competitietreffers dit seizoen namens S.K.N.W.K. 1.

Dan verlaat zo’n tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd een speler van Alliance het veld, omdat hij andere verplichtingen heeft (hij moet nog een wedstrijd gaan fluiten). De laatste minuten speelt S.K.N.W.K. dus met een man meer.

Dit resulteert uiteindelijk nog in drie doelpunten. Twee keer Remco v/d Berge (eerst op aangeven van aanvoerder Carlo v/d Maas en daarna op aangeven van Yannick v/d Cingel, die een prima invalbeurt had) zorgt voor de tussenstand van 0-6.

Uiteindelijk wordt de eindstand bepaald op 0-7. Martijn Backx gaat alleen door op het doel van Alliance. De meegelopen Carlo v/d Maas krijgt de bal van de spits op een prestenteerblaadje en knalt de 0-7, tevens de eindstand, tegen de touwen.

Zo is het inmiddels iets over 17:00 uur en zijn we dus ruim 2,5 verder na het beginsignaal van dit duel. S.K.N.W.K. doet dus wat het moet doen.

Morgen wacht nog een inhaalduel. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ is Brouwershaven 1 dan de tegenstander. Aanvang van dit duel is 14:30 uur.

ZSC TWEE hard onderuit in Nieuwerkerk!

Hieronder een wedstrijdverslag van de competitiewedstrijd van gisteren, zaterdag 30 maart 2013, tussen S.K.N.W.K. 2 en Z.S.C. ’62 2 van de website van Z.S.C. ’62:

Geschreven door Eric Smits

Afgelopen zaterdag had ZSC TWEE de kans om definitief de weg omhoog in te slaan, maar het werd een totale offday! In Nieuwerkerk was SKNWK met 5-1 de baas en zo blijft ZSC in de degradatiezone hangen met slecht 2 punten voorsprong op de nummers 11 en 12! Nog vier wedstrijden te gaan om te strijden voor lijfsbehoud in de derde klasse. Aan de andere kant van de ranglijst kan Duiveland morgen kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Arendskerke. Aan een puntje hebben ze genoeg om een feestje te bouwen.

Op papier vertrokken we richting Nieuwerkerk met een sterke selectie van 14 man. Bij de kantine weer de gebruikelijke kletspraat en vervolgens op naar de kleedkamer. Cees deed zijn woordje en we waren klaar voor de derby. Intrappen op veld één en om half 1 verschenen beide teams voor de aftrap van de derby die geen echte derby werd! Iedereen was er weer klaar voor en omdat Jaap er helaas niet bij was vandaag was het de eerste helft Dennis die met de vlag ging wapperen. De aftrap werd genomen en ZSC kwam flitsend uit de startblokken, want na 3 minuten was het Martin die de doelman wist te verschalken! 0-1 voor ZSC en de wedstrijd was los! Tenminste dat dachten we dat de wedstrijd los was, maar na die treffer was het SKNWK die het spel bepaalde. ZSC speelde zeer matig en SKNWK kreeg een paar dotten van kansen, maar een treffer bleef voor alsnog uit en zo mocht ZSC van geluk spreken dat we nog altijd voor stonden!

Vijf minuten voor de thee kwam die treffer er dan toch. Een vrije trap van Nelisse plofte op de lat en ZSC stond erbij en keek er naar terwijl SKNWK wel oplette en zo met 3 spelers vogelvrij voor Wesley stonden om de bal binnen te tikken! En het werd nog erger, want op slag van rust kreeg de thuisploeg een pingel. v/d Berge slalomde de zestienmeter in en ging gewillig ter aarde. De scheids trapte erin en floot voor een pingel. Vanaf 11 meter schoot Nelisse SKNWK op voorsprong. Het was dan wel geen strafschop, maar ZSC had het wel aan zichzelf te danken dan ze met een 2-1 achterstand aan de thee ging, want buitenom de eerste vijf minuten was het SKNWK, dat de betere was en bij ZSC lukte weinig tot niets vandaag. We kregen het eerste deel dan ook nog wel wat kansjes, maar daarbij hoefde de keeper niet veel moeite te doen om deze te keren.

In de rust was het duidelijk dat er iets moest veranderen, maar wat?? Valt namelijk niet mee om het roer plots om te gooien in een wedstrijd waarin er matig gespeeld wordt en er vrijwel niets lukt. Toch gingen we proberen er nog iets van te maken. Nelis en Werner kwamen erin voor het tweede deel en ik nam het vlaggestokkie over van Dennis. Maar net als de eerste helft liep het nu ook voor geen kant bij ZSC. Daar waar het de laatste weken zo goed ging, zo slecht ging het vandaag helaas. In de 60ste minuut was daar de 3-1 en binnen 10 minuten wisten ze er nog 2 bij te prikken en zo stond ZSC met nog 20 minuten te gaan al met een kansloze 5-1 achter! Een totale offday van ZSC die met een afstraffing werd “beloond”. Zo werd SKNWK – ZSC geen echte derby helaas, maar een simpel karwei voor de thuisploeg!

Met nog vier wedstrijden te gaan ziet het er allemaal niet rooskleurig uit voor ZSC. Slechts 2 punten boven de nummers 11 en 12 en volgende week wacht de volgende lastige klus. Dan komt het altijd fysiek sterke Yerseke op bezoek in Scharendijke! Na de wedstrijd werd er nog met een select gezelschap vloeibaar goud naar binnen gegooid en trakteerde Sander ons op een lekker broodje hamburger. Uiteraard allemaal zelf gesponsord, want de pot is voor nattigheid in de kleedkamer en daar buitenom komt gewoon uit onze eigen knip! Laat daar geen misverstanden over ontstaan natuurlijk. Zelfde tijd als vorige week, namelijk half vijf, vonden Werner en ik het ook mooi geweest en verlieten we teleurgesteld het sportveld van SKNWK.

SKNWK 2 – ZSC’62 2 5-1 (2-1)

Opstelling ZSC: Wesley van Kan, Barry Dorreman (46ste, Werner Klaassen), Sander Vaane, Christiaan Verhoek, Taco Post, Martin v/d Schee, Gerard Verhoek, Robin van Welt (55ste, Dennis Louwerse), Justin Vaane, Lentin Goodijk en Martin Kiesenberg (46ste, Niels v/d Moezel).

S.K.N.W.K. 2 verschaft zich zelf weer wat lucht

Met de prima winstpartij van S.K.N.W.K. 2 gisteren op Z.S.C. ’62 2 heeft ‘ut twidduh’ zich weer wat lucht verschaft. Uiteraard blijft de rode lantaarn nog in het zicht, maar inmiddels klommen de blauw/zwarten naar de 9e plaats op de ranglijst.

Willen ze het paasweekend helemaal goed afsluiten dan zou morgen een stuntje tegen nummer 3 Kruiningen moeten worden gemaakt. Om 12:30 uur is de aftrap op sportpark ‘Het Springer’.

Stand per 31 maart 2013

‘Keeper’ Robbert Wandel blijkt onneembare vesting

S.K.N.W.K. 2 boekte gisteren een prima en mooie overwinning in de derby tegen Z.S.C. ’62 2. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de blauw/zwarten.

Omdat keeper Koen de Jonge ‘s morgens helaas ziek moest afmelden, moest S.K.N.W.K. 2 snel op zoek naar een vervanger. Deze werd gevonden in Robbert Wandel, normaliter veldspeler bij S.K.N.W.K. 4.

Ook vorige week keepte hij bij het 2e. Toen verloren ze helaas met 2-0 van Yerseke 2. Overigens trof Wandel bij beide tegentreffers geen blaam.

Gisteren lag de bal na een paar minuten al achter hem in het mandje. Maar dit was ook de enige keer dat hij hoefde te vissen deze middag. Daarna stond hij letter en figuurlijk als een huis. Met een 5-1 overwinning als resultaat.

Vandaag thuisduels voor S.K.N.W.K. 1 en 2

Vandaag, maandag 1 april 2013 (2e paasdag), wordt er gevoetbald op sportpark ‘Het Springer’. Voor zowel S.K.N.W.K. 1 als 2 staat een thuiswedstrijd op het programma.

Om 12:30 uur is de aftrap van het duel S.K.N.W.K. 2 – Kruiningen 2. Bij de wedstrijd S.K.N.W.K. 1 – Brouwershaven 1 gaat het balletje om 14:30 uur rollen.

Alleen Carlo v/d Maas treft doel vandaag

Vandaag, maandag 1 april 2013, twee inhaalduels. S.K.N.W.K. 1 en 2 kwamen in aktie op ons eigen sportpark ‘Het Springer’.

S.K.N.W.K. 1 speelde een draak van een wedstrijd, maar won wel. Nipt met 1-0 van Brouwershaven. Carlo v/d Maas scoorde vanuit een vrije trap en bracht zijn seizoenstotaal op 7.

S.K.N.W.K. 2 hield het tot de rust op 0-0 tegen Kruiningen. Uiteindelijk verloren ze met 0-2, dus geen treffers hier.

Martijn Backx blijft clubtopscorer met 27 treffers namens S.K.N.W.K. 1. Stefan Vermeer (S.K.N.W.K. 2) blijft de nummer 2 met 19 doelpunten. Richard v/d Sande (S.K.N.W.K. 4) blijft 3e met 17 treffers.

S.K.N.W.K. 1 – Brouwershaven 1(C) 1-0

Wat een draak van een wedstrijd.Twee wedstrijden in drie dagen is teveel.Het flitsendespel van Zaterdag was er uit.En de verdedeging van Brouwershaven geen enkele kans weg. En wilco heeft geen een schot op doel gelost. Zie daar dat de vermoeidheid toegeslagen heeft. Maar ze hebben drie punten , door Carlo v d Maas die vrije trap benutte, in de eerste helft. Maar A.S Zaterdag zal er uit een ander vat getapt moeten worden. Dan is Halsteren in Niewerkerk de tegenstander.Dan moet die smadelijke (1-0)nederlaag uitgewist worden. Succes.

geschreven door: Een Supporer

Brouw met opgeheven hoofd weg uit Nieuwerkerk

Brouwershaven wachtte op Paasmaandag een ontmoeting met SKNWK. Vooraf verwacht je dan een zware wedstrijd, maar in de praktijk kon Brouw in de voorlopig voorlaatste echte derby, leuk meedoen, zoals we eigenlijk in de tweede seizoenshelft nog (vrijwel) elke wedstrijd kansen hebben gehad op een of meer punten.

Ditmaal wist Brouw de schade te ‘beperken’ tot een 1-0 nederlaag, waar volgens velen een gelijkspel ook zomaar had gekund.
Helaas zat dat er niet in, maar als er zo gevoetbald blijft worden, gaan we vast nog wel ergens her en der punten pakken.

Slecht S.K.N.W.K. 1 wint ook van Brouwershaven 1

We zullen positief beginnen. S.K.N.W.K. 1 wist tijdens het afgelopen paasweekend beide inhaalduels te winnen. Zaterdag was Alliance de tegenstander. Het werd uiteindelijk 0-7. Gisteren was op het eigen sportpark ‘Het Springer’ Brouwershaven de opponent. Na een belabberde wedstrijd namens de blauw/zwarten bleven de punten in Nieuwerkerk. Het werd uiteindelijk 1-0.

Gisteren dus de derby tegen ‘Brouw’. In het begin was het een beetje aftasten. Na 13 minuten krijgt de thuisploeg een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Het is aanvoerder Carlo v/d Maas die zich achter de bal nestelt en deze uiteindelijk tegen de touwen schiet, 1-0.

En dan gaan we er eens voor zitten, want nu ‘zijn we los’ zou je denken. Maar niets was minder waar. S.K.N.W.K. kreeg nog wel wat kansen de eerste helft, maar wisten deze niet te benutten. De passing werd steeds onzuiverder en het moet gezegd, Brouwershaven speelde heel behoorlijk en bleef uiteraard er ook in geloven bij deze minieme achterstand.

Vlak voor rust valt Robbert Uijl uit na een grove charge. Het is afwachten hoe dit zich ontwikkeld. Zijn vervanger is B-junior Yannick v/d Cingel, die opnieuw kan terug kijken op een prima invalbeurt.

Met een 1-0 ruststand gaan beide ploegen om een bakje thee. Interim-coach Martijn Neele (hij vervangt Thomas de Ridder die moest werken) zet nog wat puntjes op de ‘i’. Nu maar hopen dat S.K.N.W.K. in de 2e helft wat beter voor de dag komt dan de eerste helft (en de wedstrijd van afgelopen zaterdag).

Helaas, niets van dit alles. Het is zelfs Brouwershaven dat enkele gevaarlijke uitvallen heeft en zelfs in keer in het zijnet schiet. Aan de andere zijde bijna de 2-0 door Sander Uijl, die de laatste wedstrijden dit seizoen (hij speelde ook zaterdag al mee) nog in aktie kan komen voor S.K.N.W.K. 1 voordat hij weer vertrekt naar China, die een schot lost. Maar doelman Melvin van Ast ranselt de bal uit het doel en houdt het dus spannend.

Gelukkig voor S.K.N.W.K. blijft het bij 1-0 en gaat de thuisploeg met een klein beetje het schaamrood op de kaken naar de kleedkamer. Voor Brouwershaven rest slechts de complimenten, maar voor hen geen punten vandaag, want die blijven ‘gewoon’ in Nieuwerkerk.

Uiteindelijk dus een prima weekend voor S.K.N.W.K. met zes punten uit 2 wedstrijden. Ze staan nu alleen op een 2e plaats in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid. A.s. zaterdag dé topper tegen nummer 1 Halsteren 1. Aftrap op het eigen sportpark ‘Het Springer’ is 14:30 uur.

We mogen er toch vanuit gaan dat de thuisploeg dan uit een ander vaatje zal tappen. Wil het nog kans maken op de titel dan zal er gewoon gewonnen moeten worden. Overigens is dit ook belangrijk voor de 2e plaats (die plek geeft recht op rechtstreekse promotie). Echter Halsteren zal haar huid duur verkopen.

Dus het belooft in ieder geval een spannende middag te worden.