S.K.N.W.K. 40+ speelde gisteren eerste toernooitje van 2023

Gisteren, vrijdag 21 april 2023, was er op Schouwen-Duiveland voor de vierde keer dit seizoen weer 40+ voetbal. Voor de winterstop zijn er al drie toernooitjes gehouden (bij D.Z.C. ’09, Brouwershaven en S.K.N.W.K.) en gisteren dus ook voor 40+ de herstart na een hele lange winterstop (overigens werd de editie van vorige maand bij M.Z.C. ’11 i.v.m. de weersomstandigheden afgelast). Organiserende vereniging van deze vierde editie van het seizoen 2022-2023 was W.I.K. ’57.

Rond het klokje van 18:38 uur verzamelde S.K.N.W.K. 40+ waarna de rit naar Sportpark De Vospit in Kerkwerve werd ingezet. Eén auto moest nog eventjes door Zierikzee om hier wat spelers op te halen. Na een bakje koffie snel de kleedkamers in om te verkleden. Rond 19:30 uur begonnen de eerste wedstrijden. Uiteraard niet voordat er een teamfoto was gemaakt 🙂

Voor de blauw/zwarten begon het toernooitje tegen Duiveland. Na een klein kwartiertje zat het eerste duel erop en konden ze gelijk weer aan de bak voor de 2e wedstrijd tegen Renesse. Toen ook deze wedstrijd was gespeeld, konden ze eventjes een half uurtje pauzeren. Hiervoor werd de overkapping aan de kantine bezocht om eventjes te kunnen zitten en een sportdrankje te kunnen doen.

Dit was een prima plek, want vlak voordat ze weer aan de bak moesten ging het (niet voor het eerst dit seizoen bij het 40+ voetballen behoorlijk hard regen (en zelfs een beetje onweren). Maar niet getreurd. Na zo’n 20 minuten ‘dweilpauze’ werd het toernooitje toch nog eventjes hervat. Omdat inmiddels ook de duisternis haar intrede deed werden de duels iets ingekort.

Na nog wat speelminuten tegen eerst D.Z.C. ’09 en daarna nog W.I.K. ’57 was het toernooi ten einde.

Overigens zoals gebruikelijk is bij het 40+ voetbal moeten ook alle teams af en toe een scheidsrechter regelen voor een paar wedstrijden. Bij S.K.N.W.K. was dat ook nu weer prima verzorgd, want Roque Kosten (die met zijn vader Robin mee was) heeft namens S.K.N.W.K. de wedstrijdjes gefloten. Nogmaals dank Roque.

Iets na 21:00 uur waren ook de laatste wedstrijden van het toernooi gespeeld en kon een warme douche worden genomen. Daarna kon de 3e helft worden gestart onder het genot van een hapje en drankje. Er werd uiteraard terug gekeken op deze geslaagde vierde editie. Volgende maand is het de beurt aan s.v. Duiveland. En misschien wordt de afgelaste editie bij M.Z.C. ’11 nog ingehaald komende weken/maanden.

Iets na 00:30 uur was S.K.N.W.K. 40+ weer terug in het pittoreske Nieuwerkerk en konden de ‘ouwetjes’ heerlijk hun bedje opzoeken naar weer een zeer geslaagde en gezellige avond !!

Vanaf deze plaats nog een dankwoordje aan s.v. W.I.K. ’57 voor de organisatie en de gastvrijheid gisteren !!

hdrpl

Bekijk elders op de site het Fotoboek