S.K.N.W.K. 1 verdient opnieuw meer, maar staat uiteindelijk weer met lege handen

Onder prima weersomstandigheden stond voor S.K.N.W.K. 1 vandaag de thuiswedstrijd tegen Kogelvangers 1 op het programma.  Een tegenstander waarvan uit met maar liefst 6-1 werd verloren. Zonder de lang geblesseerde Stijn Dooge, Jari Goudswaard (verstandskiezen laten trekken) en Stefan Vermeer (knieblessure opgelopen op de training) begonnen de blauw/zwarten prima aan de wedstijd.

Kogelvangers probeerde in het begin druk te zetten op de S.K.N.W.K.-defensie, maar die speelden zich daar via het middenveld telkens goed onderuit. De gasten hadden dat snel in de gaten en lieten zich vervolgens verder inzakken. Na een prima actie van Max Jongebreur was het spits Jarno van Nieuwenhuize die de terug getrokken bal net niet genoeg richting kon geven om de bal tussen de palen te krijgen.

Aan de andere kant ineens een grote kans voor de gasten, maar de goed keepende Daan van der Cingel redde zeer knap in de 1 tegen1 situatie. De thuisploeg bleef tot de rust het betere van het spel hebben, maar kansen leverde dat tot de rust niet meer op. Ruststand derhalve 0-0.

Een grote smet vlak voor het verstrijken van de 1e speelhelft was nog wel het uitvallen van de opnieuw sterk spelende Max Jongebreur aan Nieuwerkerkse zijde. Hij ging met een knieblessure naar de kant. Inmiddels heeft hij een bezoekje gebracht aan de HAP. Er is geen botschade geconstateerd, maar ze kunnen nog niet zeggen of er schade is aan de banden o.i.d. Dat moet binnenkort worden bekeken. Vanaf deze plaats heel veel sterkte gewenst en hopelijk valt het mee.

In de tweede helft startte de thuisclub furieus en kreeg het twee enorme kansen om de score te openen Eerst stuitte Jarno van Nieuwenhuize op de doelman en de rebound was voor Tim de Looze, maar zijn bal ging via de buitenkant van de paal achter. Even later lobde Jarno de bal over de uitgekomen keeper, maar de bal verdween net over de dwarsligger en bleef op het doel liggen.

Nadat het offensief even afzwakte aan de zijde van de blauw/zwarten was het helaas aan de andere kant wel raak. Een blind gegeven voorzet viel tussen de verdediging en keeper Daan v/d cingel. Die probeerde de vrijstaande speler van Kogelvangers nog van scoren af te houden, maar de ‘Kogelvanger’ was net iets eerder bij de bal dan Daan zodat de bal tegen de touwen werd gekopt. En dus eigenlijk tegen de verhoudingen in een 0-1 tussenstand.

S.K.N.W.K. was duidelijk even van slag en daar profiteerde de geroutineerde ploeg uit Willemstad dankbaar van, want nog geen drie minuten later werd van dichtbij de 0-2 ingeschoten.

Echter gaven de mannen van interim-coach Peter v/d Cingel niet op en het laatste kwartier werd nog een zware bevalling voor Kogelvangers. Eerst schoot Remco v/d Berge van afstand op de prima keeper van de gasten, maar even later was het Jarno die een slordigheid in de defensie bij de gasten afstrafte en de 1-2 maakte.

Maar zoals vrijwel het gehele seizoen zit het gewoon allemaal niet mee.  Drie minuten voor tijd kreeg David van de Broek een grote kans, maar vanaf een meter of twaalf raakte hij de bal met z’n mindere linker niet goed. Net voor tijd een schitterende pass van Remco v/d Berge op Jarno van Nieuwenhuize maar zijn halve omhaal verdween net voorlangs het vijandelijke doel.

Even later floot scheidsrechter Van Belzen het sportieve duel ten einde en kwam Kogelvangers goed weg met de 1-2 overwinning. Weer een wedstrijd waarin S.K.N.W.K. 1 voetballend de bovenliggende ploeg was, maar als je onderaan staat, zit het zoals zo vaak meestal tegen. Zo ook vandaag weer.

Over twee weken uit in Scharendijke tegen Z.S.C. ’62 1 en hopelijk een leuke en spannende derby.

Toon v/d Berge