S.K.N.W.K. 1 voor 2e keer dit seizoen de sterkste in de derby tegen Z.S.C. ’62 1

Dit weekend stond het degradatieduel tussen Z.S.C. ’62 1 en S.K.N.W.K. 1 op het programma. Thuisploeg Z.S.C. ’62 1 moest winnen, want bij elke andere uitslag degraderen de mannen uit Scharendijke. S.K.N.W.K. zou bij winst nog kunnen blijven hopen op een na-competitieplek, al is de kans erg klein.

De wedstrijd was nog geen twee minuten bezig of de bal lag al in het doel. S.K.N.W.K.-goallie Daan van der Cingel gooide de bal snel uit naar Remco v/d Berge, die het halve veld over stak om vervolgens Jarno van Nieuwenhuize in stelling te brengen. Hij schoot met links de bal langs de doelman en dus snel een voorsprong voor de blauw/zwarten.

Daarna probeerde een opportunistisch spelend Z.S.C. snel de gelijkmaker te produceren. Een aantal gevaarlijke corners was het gevolg en S.K.N.W.K. moest alle zeilen bijzetten om het doel schoon te houden. Maar bij een onnodig weggegeven vrije trap werd het dan toch 1-1 nadat de bal werd geschampt door laatste man René Verschoor (of door een spits van Z.S.C. ’62), maar de bal vloog wel het doel in langs de kansloze Daan v/d Cingel, 1-1.

Even later een heel vervelend incident. S.K.N.W.K.-verdediger Jari Goudswaard zette een prima harde tackle in op de bal, maar de zeer ongelukkige Mike de Voogd kwam daarbij heel slecht weg. Schreeuwend van de pijn was het al duidelijk dat het er niet best uitzag. Na 25 minuten kwam de ambulance het veld op en moest Mike op dieptrieste manier het veld verlaten. We wensen hem uiteraard heel veel sterkte toe.

Na een half uur werd de wedstrijd weer hervat en was de thuisploeg twee keer dicht bij een doelpunt. Eerst werd de bal op de paal geschoten en ook Daan v/d Cingel moest een kopbal van dichtbij uit zijn doel halen. Even later had diezelfde Daan geluk. Hij schoot een uittrap tegen een speler van Z.S.C. aan, maar op zeer gelukkige wijze kwam de bal via de lat weer in zijn handen.

Aan de ander kant ging Jarno van Nieuwenhuize goed door op een voor het oog kansloze bal, maar met enig fortuin kwam hij alleen voor de keeper om die vervolgens te passeren en rustig de 1-2 binnen te schieten. Dat was ook tevens de ruststand.

In de tweede helft bleef Z.S.C. ’62 het met lange ballen proberen, maar de defensie van S.K.N.W.K. gaf vrijwel niks weg. Daarbij was het sterke defensieve werk van de jeugdige Damian Gons opvallend. Toch werd het alsnog 2-2 nadat de linkerspits van de rood/witten te makkelijk naar binnen kon komen en de bal hoog in de korte hoek inschoot.

Maar het slotakkoord was toch voor S.K.N.W.K. dat steeds beter ging spelen. Tim van der Cingel stak de slim vrijgelopen Remco v/d Berge weg die hield prima het overzicht en bediende de doorgelopen Tim vd Cingel. Die bleef koel en rondde deze schitterende aanval af, 2-3.

Op het eind nog oplapwerkzaamheden aan Nieuwerkerkse kant nadat Remon de Jonge nog een schoen tegen zijn hoofd kreeg. Met een bebloed hooft moest hij het strijdtoneel verlaten. Bij de HAP hebben ze het wondje kunnen lijmen. Vanaf deze plaats sterkte.

Een kwartier na deze laatste treffer floot de goed leidende scheidsrechter Uiterhoeve voor het einde van deze derby en zodoende behaalde S.K.N.W.K. eindelijk weer eens een overwinning nadat het al zo vaak had tegen gezeten de afgelopen wedstrijden. Opvallend was ook het prima optreden van de normaal in het derde spelende jongeling Bas van Dijke, die liet zien dat hij uitstekend mee kan in S.K.N.W.K. 1.

Volgende week thuis tegen de Jonge Spartaan 1 en wie weet kunnen ze ook deze ploeg verslaan……!?

Toon v/d Berge