Vandaag de laatste thuiswedstrijd op het programma voor S.K.N.W.K. 1 tegen het sterke De Jonge Spartaan uit Middelharnis. De thuisploeg dat startte zonder de geblesseerden/afwezigen David v/d Broek, Stijn Dooge, Max Jongebreur en Stefan Vermeer begon uiterst slordig aan de wedstrijd, want in het eerste kwartier kregen de bezoekers een paar dotten van kansen, maar de sterk keepende Daan v/d Cingel hield knap z’n doel schoon.

Maar na dat kwartier begon S.K.N.W.K. het spel te bepalen en was het de uitblinkende keeper van DJS die een aantal grote kansen van S.K.N.W.K. wist te keren. Zo kregen Tim de Looze en Jarno van nieuwenhuize de bal niet langs de doelman. Even later kopte Remon de Jonge de bal snoeihard onderkant lat en of de bal achter de doellijn stuitte was eigenlijk voor niemand echt duidelijk.

De blauw/zwarten bleven zich uitstekend verweren tot in de laatste seconden van de eerste helft toen Karl Hanse onnodig een spits van de gasten binnen de zestien vloerde. De terechte strafschop werd echter door Daan v/d Cingel (hij pakte de bal zelfs klemvast) prima gekeerd zodat de rust met 0-0 werd bereikt.

Begin tweede helft ligt de wedstrijd eventjes stil als S.K.N.W.K.-aanvoerder René Verschoor met zijn hoofd in aanraking komt met een tegenstander. Voor René is dit gelijk einde wedstrijd. Hij moest zelfs nog eventjes een bezoekje brengen aan de HAP om het gaatje in zijn hoofd te laten herstellen. In deze tweede helft probeerde DJS de druk op te voeren, maar een steeds beter spelend S.K.N.W.K. kwam steeds vaker dreigend opzetten. Eerst stuitte Jarno van Nieuwenhuize weer op de doelman en even later was dan ook geen verrassing dat de thuisclub de score opende. De prima spelende Dominique Prins stuurde Remco v/d Berge weg die zijn duel won en vanaf de achterlijn de mee opgekomen Wouter Hartog een niet te missen kans bood, 1-0.

Even later een makkelijk gegeven vrije trap voor de gasten en de aanvoerder schoot de bal zuiver tegen de touwen, 1-1. Enkele minuten daar op volgend een onnodig weggegeven vrije trap vanaf de zijkant en enigszins wat gelukkig voor DJS werd ook deze tot doelpunt gepromoveerd, 1-2.

De wedstrijd werd daarna wat grimmiger en na een zeer domme actie van Tim de Looze kon de scheidsrechter niks anders doen dan de rode kaart te trekken en kon Tim de douche opzoeken. Maar met tien man bleef S.K.N.W.K. prima voetbal op de mat leggen en zeer verdiend kwamen ze dan ook op 2-2 . Jarno bereikte Dominique en die schoot van zo’n 20 meter de bal heerlijk in de kruising.

Nog geen drie minuten later werd het zelfs 3-2 nadat Remco vd Berge die vanmiddag zijn tegenstanders handen vol werk bezorgde vanaf de zijkant een voorzet wilde geven, maar via het hoofd van de laatste man vloog de bal over de doelman tegen de touwen.

De Jonge Spartaan ging alles of niets spelen (want zij streden voor een periodetitel) en uit 1 van de voorzetten vanaf de zijkant werd een speler totaal vrijgelaten en die kon simpel de 3-3 binnen koppen bij de 2e paal. Het vermoeide S.K.N.W.K. moest in de slotfase toezien hoe de gasten er nog met de toch wel onverdiende zege vandoor gingen en dat was bijzonder zuur na misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen van onze mannen.

S.K.N.W.K. is daardoor na één seizoen weer gedegradeerd en dus weer terug in de 4e klas. Maar misschien is dat ook geen ramp aangezien er volgend seizoen 3 spelers stoppen (naar een lager elftal) en 2 vertrekken. Er zal dus een aantal jonge spelers moeten worden ingepast.

Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen titelkandidaat Prinsenland en hopelijk kan S.K.N.W.K. het ook deze ploeg moeilijk gaan maken.

1 reactie op "Spektakelstuk op Het Springer bij S.K.N.W.K. 1 met uiteindelijk 3-4 overwinning voor De Jonge Spartaan 1"

1. Kees Stoutjesdijk | 21-05-2023 at 11:23 |

Degradatie lag op de loer maar niet deze wedstrijd.Wat hielden ze het lang vol.Maar ja het zij zo.Als je in de verdediging staat moet je met bal of niet met bal op een lijn staan.Want de meeste aanvallen komen van de buitenspelers.Dan valt de linksback of de rechtsback aan.Word die gepasseerd dan de volgende verdediger.Meestal pakken ze dan de bal af.Trouwens elke lini moet op een lijn staan.Kijk maar naar de eredeviesie daar doen ze dat ook met of zonder bal.Volgende week naar Prinsenland maak het ze moeilijk.Succes mannen die laatste wedstrijd.