Trainers en teammanagers: het belang van juiste registratie

Bron: www.knvb.nl

Met ingang van het seizoen 2023/’24 krijgen alle geregistreerde trainer/coaches en (assistent-) trainers toegang tot dezelfde functionaliteiten in de Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app als teammanagers. Dit wordt mogelijk omdat in de praktijk blijkt dat, vooral bij de jeugd, veel trainers nu worden geregistreerd als teammanagers, zodat ze over alle functionaliteiten beschikken. Het is juist belangrijk dat iedereen in de juiste rol wordt geregistreerd in het bondsteam: trainers en coaches in één van de trainersrollen en teammanager als teammanager.

De KNVB kan stafleden met de juiste registratie de zo goed mogelijk ondersteunen en helpen bij hun ontwikkeling, door bijvoorbeeld welkomstmails met informatie en de Aftrapmodule voor trainers. Hiermee ontzorgen we deels de club.

(Technische) staf registreren doe je zo:

Stap 1: inschrijven als Bondslid 

Om stafleden te kunnen registreren, moeten ze eerst bondslid zijn van de KNVB. Dit kan via de ledenadministratie van je vereniging. De ledenadministratie kan hier ook het digitale aanmeldformulier voor gebruiken. Het inschrijven als bondslid kostte € 11,73 voor het seizoen 2022/’23, het bedrag voor 2023/’24 volgt binnenkort. Daarvoor krijgen zowel stafleden als vereniging veel terug, zie verder op deze pagina.  Stafleden die al lid zijn bij de vereniging als bijvoorbeeld speler, hoeven niet nog een keer als Bondslid ingeschreven te worden.

Stap 2: toevoegen aan Bondsteam in de juiste functie 

In Sportlink Club kan het staflid in de juiste functie aan het bondsteam worden gekoppeld. Via deze pagina in het Sportlink Servicecenter zie je hoe dat moet.

In de tabel hieronder lees je de belangrijkste functies en wanneer iemand welke functie moet hebben.

Voorbeelden

  • Maartje geeft doordeweeks training aan de JO8-2 en in het weekend is ze coach van het team. Daarnaast vult ze ook het digitaal wedstrijdformulier. Registreer haar als trainer/coach.
  • Dylan maakt voor de JO15 elke uitwedstrijd een rijschema, houdt bij wie er afwezig zijn en vult het digitale wedstrijdformulier in bij iedere wedstrijd. Registreer hem als teammanager.

Voordelen voor vereniging en stafleden door juiste registratie

Als trainers en overige stafleden juist geregistreerd staan in Sportlink, geeft dat veel voordelen. Het maakt het uitvoeren van hun taken makkelijker.

  • Toegang juiste functionaliteiten in de Wedstrijdzaken app en Voetbal.nl app 

Geregistreerde trainer/coaches, trainers en teammanagers hebben toegang tot alle functionaliteiten in de Wedstrijdzaken app. Denk aan het invullen van het digitale wedstrijdformulier voor iedere wedstrijd, de aanwezigheidschecker en het maken van een rijschema.

  • Welkomstmailings 

Geregistreerde trainers en teammanagers ontvangen vrijwel direct na registratie diverse mailings vanuit de KNVB gericht op hun eigen functie om hen welkom te heten in hun (nieuwe) rol en wegwijs te maken in alle kennis, informatie en handige hulpmiddelen die er voor hen beschikbaar zijn.

  • Meedoen aan de Aftrapmodule 

Trainer/coaches en trainers die geregistreerd zijn, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Aftrapmodule. Dit is een praktijkbijeenkomst bij verenigingen, waarbij een KNVB-docent de jeugdtrainers op weg helpt in hun rol. Het doel is om hen het coachen en/of trainen van een team (nog) beter in te laten vullen. Dit in het belang van iedere jeugdspeler.

  • Toegang tot het Assist Trainersdashboard 

Geregistreerde trainer/coaches en trainers kunnen gebruikmaken van een gepersonaliseerd Assist trainersdashboard. Dit biedt toegang tot de Aftrapmodule, oefeningen uit Rinus, relevante artikelen ter ondersteuning, interessante en leerzame content en de mogelijkheid om een-op-een vragen te stellen aan KNVB experts.

  • Veilig sportklimaat 

Als vereniging is het van belang om zicht te hebben op en inzicht te hebben in wie er op de vereniging rondlopen en omgaan met (jonge) kinderen. Meer over het belang van een goede VOG-regsitratie en Veilig Sportklimaat lees je hier.