Volgers van het Zeeuwse voetbal opgelet! Deze data moet je rood omcirkelen op de kalender

Bron: www.pzc.nl

Het is nog geen twee weken geleden dat de laatste Zeeuwse voetbalploeg in actie kwam in de nacompetitie, maar het uitkijken naar het nieuwe seizoen kan alweer beginnen. De grote vraag is alleen: wanneer wordt daar meer over bekend? Deze data moet je rood omcirkelen op de kalender.

Daniel Vervelde  Laatste update: 29-06-23, 15:44 Bron: PZC

Terwijl ze bij Vogelwaarde nog amper gewend zijn aan het idee van de zomerstop – de Zeeuws-Vlaamse ploeg kwam op zondag 18 juni nog in actie in de nacompetitie en degradeerde helaas naar de vijfde klasse – is Kloetinge deze week alweer begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In twee blokken werkt de kersverse derdedivisionist toe naar de nieuwe competitie. Eerst wordt er getraind tot half juli en na een korte break worden de sessies op 31 juli weer hervat door de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje.

Kloetinge is met het hoofd dus al bij het nieuwe seizoen en komt er komende zaterdag achter wat het daarin kan verwachten, net als Hoek en Goes. Dan worden de indelingen van de tweede- tot en met de vierde divisie bekend. Grote kans dat zij veel nieuwe ploegen tegenkomen in het seizoen 2023-2024. De derde divisie, vierde divisie en eerste klasse zullen na de zomer – net als de tweede divisie – in het teken staan van weekendvoetbal: competities die bestaan uit zaterdag- én zondagclubs.

Speelschema’s en bekerlotingen

Eersteklasser Terneuzense Boys weet alleen pas een week later bij welke nieuwe gezichten en oude bekenden het in de competitie zal zitten. De indelingen voor de eerste klasse en alle competities daaronder volgen namelijk een week na die van de divisies, op 8 juli. Die dag worden ook de speelschema’s voor de divisies bekend. Later volgen onder meer nog de speelschema’s voor de lagere klasses, de indelingen voor de districtsbeker en de wedstrijdprogramma’s daarvan.

In het weekend van 12 en 13 augustus worden vervolgens de eerste officiële wedstrijden gespeeld, in de eerste voorronde van de KNVB-Beker. Daarin komen derdedivisionisten Hoek en Kloetinge in actie, maar ook het naar de tweede klasse gedegradeerde SVOD’22. Die ploeg haalde afgelopen seizoen de halve finale in de districtsbeker, wat een startbewijs voor de landelijke beker opleverde. Op 4 juli weten zij wie daarin hun tegenstanders zijn.

Het toeleven naar de nieuwe competities kan de komende dagen dus écht gaan beginnen voor trainers, spelers en de liefhebbers langs de lijn. Om het invullen van de agenda’s wat makkelijker te maken, hieronder een overzicht van belangrijke data in de aanloop naar een nieuw seizoen Zeeuws amateurvoetbal:

Belangrijke data amateurvoetbal

1 juli: Competitie-indeling landelijk mannen tweede-, derde- en vierde divisie

4 juli: Loting eerste voorronde KNVB-Beker

8 juli: Competitie-indeling eerste klasse tot en met vijfde klasse, wedstrijdprogramma tweede-, derde- en vierde divisie

28 juli: Publicatie bekerindeling

29 juli: Publicatie wedstrijdprogramma bekertoernooi

12 augustus: Publicatie wedstrijdprogramma eerste klasse tot en met vijfde klasse, eerste voorronde KNVB-Beker

19/20 augustus: Start tweede- en derde divisie mannen

26/27 augustus: Start vierde divisie mannen

2/3 september: Start groepsfase bekertoernooi

19/20/21 september: Tweede voorronde KNVB-Beker

23/24 september: Start competitie eerste klasse en lager