Nuttige eerste oefenwedstrijd voor S.K.N.W.K. 1/2 tegen R.C.S. 1/2

Vanavond, dinsdag 22 augustus 2023, stond voor S.K.N.W.K. 1/2 de eerste oefenwedstrijd op het programma. Na vier trainingen was het de beurt aan een eerste oefenpot. In Oost-Souburg was een combinatieteams van R.C.S. 1/2 de tegenstander. Voor onze nieuwe hoofdtrainer Johan Sulkers een mooie gelegenheid om zijn spelers voor het eerst ‘echt’ aan het werk te zien.

Vanwege de vakantie, maar ook door het feit dat diverse spelers zijn gestopt bij ons 1e elftal vooral een hele jeugdige ploeg aan Nieuwerkerkse kant. En omdat de 1e en 2e selectie samen trainen deze voorbereiding ook vanavond spelers uit beide teams. Overigens ook bij de tegenstander en zodoende ontspon zich een leuke en open wedstrijd.

Al in de 1e minuut een prima mogelijkheid voor S.K.N.W.K. om de score te openen, maar het schot van David v/d Broek ging rakelings naast. Na zo’n 20 minuten spelen wordt de score wel geopend. Het is de thuisploeg die de 1-0 aantekend. Echter 5 minuten later is de stand gelijk. Een goede assist van Stijn Dooge en spits Bela de Bloeme (die over is gekomen vanuit JO19-1) met de prima gelijkmaker.

Vlak voor rust krijgt de thuisploeg nog een strafschop waardoor ‘we’ met een 2-1 ruststand eventjes gaan rusten. In de tweede helft behoorlijk wat wissels zoals gebruikelijk is met zulke oefenpotjes. De kansen zijn wat schaarser, maar uit een schitterende assist van Dominique Prins scoort Tim de Looze met een schitterende lob de 2-2. Helaas weet S.K.N.W.K. deze gelijke stand niet vast te houden, want vlak voor tijd uit een lange bal weet R.C.S. 1/2 alsnog de wedstrijd winnend af te sluiten, eindstand 3-2.

Maar zeker een nuttige oefenwedstrijd. Leuke dingen gezien, maar zeker ook zaken waar nog aan gewerkt moet worden. A.s. donderdag wordt er weer getraind en dan zaterdag de 2e oefenwedstijd uit tegen Serooskerke 2.