S.K.N.W.K. 1 komt achterstand met de rust tegen M.Z.C. ’11 2 niet meer te boven

Vanavond speelde S.K.N.W.K. 1 op ons eigen sportpark Het Springer een oefenwedstrijd tegen M.Z.C. ’11 2. Na twee oefenduels en twee bekerwedstrijden de 5e wedstrijd voor de blauw/zwarten deze voorbereiding. Met een nieuwe trainer aan het roer (Johan Sulkers) en wekelijks twee keer een zeer grote opkomst op het trainingsveld krijgen veel spelers nog een kans om zich te laten zien.

Zo kon het dus zijn dat diverse normaal gesproken basisspelers aan Nieuwerkerkse-zijde de eerste helft op de bank begonnen. Al snel bleek dat het zeker geen eenvoudige pot zou worden tegen het 2e elftal van de Zierikzeese ploeg. Ze hadden vooral heel veel snelheid. En als je dan verdedigend niet goed gepositioneerd staat, wordt het een lastig verhaal (ze staan veel te veel op één lijn en de rugdekking ontbreekt). Vooral over de linkerkant van M.Z.C. ’11 konden ze regelmatig doorkomen. Na iets meer dan vijf minuten spelen, werd het dan ook al 0-1.

Echter na een prima aanval van de thuisploeg was Rick Dalebout het eindstation en wist hij de score weer gelijk te brengen, 1-1-. Hierna was het nog eventjes spannend of de wedstrijd wel doorgang kon vinden, want er waren wat problemen met de verlichting. Gelukkig waren deze na een kleine 10 minuten ten einde en konden we gewoon weer verder voetballen.

Helaas had de thuisploeg het licht nog niet echt gezien, want M.Z.C. ’11 kon veel te makkelijk uitlopen naar een 1-3 tussenstand. En het moet wel gezegd dat bijna alle schoten op doel van de gasten ook gelijk raak waren in de eerste helft. Na een schitterende aanval van S.K.N.W.K. via Bela de Bloeme en Remco v/d Berge, scoorde laatstgenoemde de aansluitingstreffer. Helaas werd deze onterecht afgevlagd en dus afgefloten en bleef het 1-3 i.p.v. dat de stand 2-3 werd. Nog voordat beiden teams een kwartier gingen rusten werd het ook nog 1-4.

In de 2e helft werden er wat wissels doorgevoerd. Nu kreeg S.K.N.W.K. wat meer grip op de wedstrijd. Na een counter was het Remco v/d Berge die de meegelopen Salo Begeman een niet te missen kans bood en zodoende kwam de stand op 2-4. Helaas werd de marge toch weer 3 en nadat M.Z.C. ’11 de 2-6 had gemaakt, was het Tim v/d Cingel die een vrije trap van Dominique Prins wist binnen te koppen, 3-6.

Vlak voor het einde van de wedstrijd had S.K.N.W.K. nog een strafschop moeten krijgen, omdat Remco v/d Berge zuiver werd geschopt binnen de 16, maar de leidsman vond het geen overtreding en liet dus doorspelen. Eindstand van deze oefenwedstrijd is 3-6. Een veel te grote nederlaag uiteraard.

Helaas ook nu weer twee blessuregevallen. Karl Hanse werd in de eerste helft vol op zijn enkel geraakt en moest al hinkend van het veld. En ook Stijn Dooge viel nog voor de rust uit met een zere enkel. Hopen dat het meevalt (en vanaf deze plaats beterschap aan beiden).

A.s. zaterdag wacht de bekerwedstrijd uit tegen G.P.C. Vlissingen 1 (aftrap is om 15:00 uur). Hopelijk is er vanavond weer wat meer duidelijk geworden over spelers die gewoon nog wat te kort komen voor S.K.N.W.K. 1 en beter eerst maar eens minuten moeten gaan maken in het 2e. Voor S.K.N.W.K. 1 is zaterdag de allerlaatste beker/oefenwedstrijd en dan wacht de week erop de competitiestart.