S.K.N.W.K.-JO10-1 wint overtuigend van Arnemuiden

NIEUWERKERK: De vroege zaterdagochtend van 30 september, in het pittoreske Nieuwerkerk, stond er veel op het spel voor de jonge spelers van SKNWK-JO10-1. Na twee opeenvolgende nederlagen was de druk op de trainer en het team voelbaar. De afwezigheid van de ervaren Sophie, die op het laatste moment niet kon spelen vanwege een blessure, leek het team een extra uitdaging te geven.

De eerste minuten waren nog maar net verstreken toen Arnemuiden JO10-2JM de score opende. De thuisploeg was op achterstand gezet, maar in plaats van ontmoedigd te raken, vonden ze de kracht om terug te vechten.

Teijmen, die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde na terugkomst van een lange blessure, stond in de basis en maakte een sterke indruk. Zijn terugkeer naar het team voegde een extra dimensie toe aan het spel van SKNWK-JO10.

In de tussentijd toonde Jasmijn, een van de verdedigers, een onverwachte flair in de aanval door een prachtig afstandsschot af te vuren dat de keeper van Arnemuiden kansloos liet – SKNWK-JO10 had de leiding genomen. Hoewel Mohammed een aantal uitstekende kansen kreeg, had hij geen geluk in het afronden – maar zijn teamgenoten compenseerden dat met glans. Bij rust stond SKNWK-JO10 voor met 3-2.

In een onverwachte wending tijdens de rust, verliet Dies de goal om zich op het veld te voegen en nam Xander zijn plaats tussen de palen in. Deze tactische beslissing bleek een meesterzet te zijn. Xander bleek een ondoordringbare muur in de goal, terwijl Dies zijn team op sleeptouw nam op het veld.

Het tweede deel van de wedstrijd begon met een knal toen SKNWK-JO10 binnen een halve minuut na het fluitsignaal de score verder uitbreidde tot 4-2. Vanaf dat moment was het verzet van Arnemuiden gebroken en de overwinning voor de thuisploeg leek een zekerheid.

SKNWK-JO10 speelde een fenomenale tweede helft, waarin Mohammed, Levi, Anice, Dies en Jasmijn allemaal op het scorebord kwamen. Liz en Emily beheersten het middenveld en sloten alle gaten, terwijl Teijmen en Sam de verdediging strak hielden.

Na vijftig minuten van intense voetbalactie, klonk het eindsignaal en werd het lot van Arnemuiden bezegeld – een overtuigende 7-2 overwinning voor SKNWK-JO10. De trainer kon eindelijk ademhalen, wetende dat zijn positie veilig was.

Na het fluitsignaal werd de scheidsrechter, wiens bijdrage aan de sport tijdens de ‘Week van de Scheidsrechter’ werd gevierd, terecht bedankt en in het zonnetje gezet. Het was een fantastische dag voor SKNWK-JO10, een die ze zeker niet snel zullen vergeten. Op naar de volgende wedstrijd komende zaterdag 7 oktober uit tegen MZC’11.

Door: Trainer/coach Patrick Habets