S.K.N.W.K. JO10-1 gelijkwaardig aan tegenstander Flakkee JO10-2, maar verliest toch

Middelharnis: Op deze winderige herfstdag van 28 oktober, met de aftrap om 10:15 uur, gingen de tienjarige helden van SKNWK-JO10 de strijd aan met Flakkee. Hoewel een deel van de selectie van SKNWK-JO10 afwezig was wegens interland verplichtingen (herfst vakantie), was de strijdlust niet minder intens.

In de eerste helft gingen de teams gelijk op. Ondanks dat SKNWK-JO10 wat belangrijke spelers miste, deden ze niet onder voor Flakkee. Met een verbluffende energie en teamspirit vochten ze voor elke bal. Dies, de speler van de dag, gooide veel energie in het spel, scoorde één keer en zorgde voor een prachtige assist. Ook de debuterende Lis in de positie van  verdediger liet zien dat ze het de tegenstanders behoorlijk moeilijk kon maken.

Emily, net terug van vakantie, maakte een sterke indruk op het middenveld. Mohammed en Sam kregen ook enkele mooie kansen, maar het lukte hen maar niet om de bal in het net te krijgen. Telkens zat de keeper of een been van de tegenstander ertussen. Toch bleven ze doorzetten het leverde uiteindelijk Sam nog doelpunt op.

Teijmen nam zijn verdedigende taken serieus. Ondanks een harde botsing met een tegenstander, verbeet hij de pijn en bleef hij belangrijk voor het team. Zijn vastberadenheid zorgde ervoor dat de verdediging van SKNWK-JO10 sterk bleef staan.

Jasmijn speelde naast Dies een beslissende rol. Ze scoorde twee keer, waarbij haar laatste doelpunt het hoogtepunt van de dag was. Met twee prachtige bewegingen stuurde ze drie spelers van Flakkee het bos in, waarna ze de bal beheerst langs de keeper plaatste. Dit leverde haar applaus op van zowel het thuis- als uitpubliek.

Ondanks de einduitslag van 4-9 in het voordeel van Flakkee, waren beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Het spel van SKNWK-JO10 was uitstekend en ze hadden grote kansen. Het geluk zat hen echter niet mee in de afronding. Maar de spelers straalden plezier uit en gunden elkaar de bal, wat het belangrijkste is in het spel.

Hoewel de winst naar Flakkee ging, heeft SKNWK-JO10 laten zien dat ze ook zonder hun volledige selectie een sterke en spannende wedstrijd kunnen neerzetten. We kijken uit naar hun volgende wedstrijd, waarin ze hopelijk met een volledige selectie aan de aftrap zullen staan en het geluk aan hun kant zal zijn.

Door: Trainer/coach Patrick Habets