De Titanenstrijd van Nieuwerkerk: S.K.N.W.K. JO10-1 vs De Jonge Spartaan

Het was een frisse herfstochtend op zaterdag 4 november 2023, toen de voetbalstrijd tussen SKNWK-JO10 en De Jonge Spartaan losbarstte. De aftrap was om 9:30 uur, maar het veld was al lang daarvoor gevuld met de grommende klanken van de opgetrommelde supporters die hun jonge talenten kwamen aanmoedigen.

SKNWK-JO10 moest het doen zonder Levi, Anis en Mohammed, die respectievelijk een vrije dag hadden en in het zwembad lagen. Dit was het moment voor Xander om het doel te verdedigen, terwijl Liz en Teijmen de achterlinie vormden. Het middenveld was een wirwar van Sam, Jasmijn, Sophie en Dies, terwijl Emily de aanval leidde.

De tegenstanders leken rechtstreeks uit een ‘groeispurt’ reclame te komen – minstens een kop groter en fysiek sterker. Maar SKNWK-JO10 liet zich niet intimideren. Ze gingen de fysieke duels niet uit de weg, ook al kregen ze soms een kanonskogel van een schot van De Jonge Spartaan om de oren.

Vlak voor rust bracht Dies SKNWK-JO10 voortvarend op voorsprong met twee doelpunten, maar het lukte hen niet de voorsprong vast te houden. Bij de rust stonden ze 2-5 achter.

In de rust vond een tactische wissel plaats: Sophie ging het doel in en Xander werd naar voren gestuurd. Het resultaat was een zinderende tweede helft, waarin de bal op en neer vloog tussen de teams. De tactiekverandering werkte: Jasmijn pikte haar doelpuntje mee, Xander scoorde en Dies voltooide zijn hattrick.

Het leek erop dat SKNWK-JO10 de aansluiting zou vinden, maar de wedstrijd duurde net te lang. De fysiek sterkere Jonge Spartanen profiteerden van de vermoeidheid bij SKNWK-JO10 en scoorden met scherpe tegenaanvallen. Xander deed nog een wanhopige poging om een doelpunt te voorkomen met een handbal binnen de zestien, hetgeen resulteerde in een strafschop. De scheidsrechter liet de rode kaart in zijn zak, en Sophie redde de penalty met katachtige reflexen.

Maar de strijd was gestreden. De pijntjes namen de overhand en toen het eindsignaal klonk, was dat voor SKNWK-JO10 een bevrijdende symfonie. De eindstand was 5-9 voor De Jonge Spartaan.

Ondanks de verloren wedstrijd mogen de jonge helden van SKNWK-JO10 trots zijn. Ze hebben met hart en ziel gestreden en zijn tot het laatste fluitsignaal blijven geloven in hun kansen. Zelfs de meest cynische voetbalfan zou een brok in de keel krijgen van het doorzettingsvermogen van deze dappere strijders.

Dus, SKNWK-JO10, houd jullie hoofden hoog, borst vooruit en voeten klaar. De volgende wedstrijd wacht alweer, en we kunnen niet wachten om te zien wat jullie dan zullen doen.

Door: Trainer/coach Patrick Habets