Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 4 november

Het herfstweer zorgde voor een flink aantal afgelastingen, maar het regende ook doelpunten op de Zeeuwse voetbalvelden. WIK’57 haalde de dubbele cijfers, FC Dauwendaele maakte er negen en Veere scoorde acht keer. Bij Krabbendijke tegen Prinsenland vielen ook acht treffers, maar dan eerlijk verdeeld over beide ploegen. Dit zijn de uitslagen in het Zeeuwse amateurvoetbal van zaterdag 4 november.

Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 4 november© Kees Bin

Derde Divisie

Hoek boekte een ruime 1-5 zege op OJC Rosmalen. In Brabant maakte de ploeg van Maxime Decraene met twee treffers vlak voor rust het verschil. Rik Impens scoorde in de 41e en 44e minuut en zette zijn ploeg daarmee op een 0-3 voorsprong. Steve Schalkwijk (2x) en Mathieu De Smet maakten de andere Zeeuws-Vlaamse treffers.
Kloetinge ging in Wijchen onderuit bij AWC. Na een 0-0 ruststand had de Bevelandse formatie in de tweede helft een licht overwicht, maar incasseerde het twintig minuten voor tijd de 1-0 en kreeg het vlak voor tijd de genadeklap: 2-0.
Door de resultaten wipt Hoek weer over Kloetinge heen op de ranglijst. Hoek is 9e, Kloetinge staat 11e.

© Omroep Zeeland

Vierde Divisie

GOES kwam vandaag niet in actie. Zondag speelt de ploeg van Dennis de Nooijer uit bij Wittenhorst en bij winst is de periodetitel een feit. Ook bij een gelijkspel kan GOES de eerste periode winnen, dan is het wel afhankelijk van het resultaat van Dongen en UDI’19.

1e klasse D

Terneuzense Boys zorgde voor een stuntje door koploper XerxesDZB op een gelijkspel te houden. Op het eigen Zuidersportpark werd het 1-1. De Rotterdammers kwamen een kwartier voor tijd op 0-1, Rick Gort maakte direct daarna de gelijkmaker. Het was pas het tweede punt voor de Zeeuws-Vlaamse formatie deze competitie.

2e klasse E

MZC’11 is de koppositie kwijt. Tegen nummer drie Hellevoetsluis speelde de ploeg uit Zierikzee met 1-1 gelijk. Het enige Zeeuwse doelpunt kwam op naam van Luuk van Vossen. SVOD’22 neemt de koppositie over van MZC. De ploeg uit Oostkapelle won met 3-1 van Walcheren. Bas van der Wel besliste met zijn tweede treffer van de middag het duel in de slotfase door er 1-3 van te maken.
Terneuzen en Yerseke boekten een ruime overwinning. De Zeeuws-Vlamingen wonnen met 4-1 van WHS. Bart van Hanegem scoorde twee keer, debutant Rowdy de Ridder en Jasper van Asten tekenden voor de andere doelpunten. Yerseke klopte Serooskerke met 3-1. Guus de Leeuw scoorde twee keer voor de Bevelandse ploeg.

3e klasse A

FC Dauwendaele liet geen spaan heel van VC Vlissingen. In de eerste helft ging de wedstrijd nog gelijk op, maar na de 1-1 ruststand liep Dauwendaele over Vlissingen heen: 9-1. Mart de Kroo scoorde vijf keer voor de Middelburgers, Mahboeb Rahimi maakte er twee.
De Meeuwen ging verrassend onderuit bij Wolfaartsdijk. De 2-1 nederlaag was pas de eerste verliespartij voor de ploeg uit Zoutelande, dat daardoor de koppositie kwijt is. Nieuwe lijstaanvoerder is RCS, dat dankzij vier verschillende doelpuntenmakers met 1-4 won bij Arendskerke.

3e klasse B

Krabbendijke was de enige Zeeuwse ploeg die vandaag in actie kwam in de 3e klasse B en tegen Prinsenland werd het een doelpuntrijk gelijkspel: 4-4. Krabbendijke leidde bij rust met 2-1, kwam in de tweede helft met 3-4 achter maar een treffer van Ilco Rijken bezorgde de thuisploeg het tweede punt van het seizoen. Danny Weber scoorde twee keer, Bastiaan van Dijk maakte het andere doelpunt voor Krabbendijke. Het duel van Bruse Boys bij Vrederust werd afgelast.

4e klasse A

Veel afgelastingen in deze klasse, alleen de wedstrijd tussen RIA Westdorpe en Spui werd gespeeld. De thuisploeg won met 2-1. Doelpunten voor RIA werden gemaakt door Miquel Rufo Molero en Mike Desomeville

4e klasse B

Kapelle deed de koppositie over aan Veere. De Walcherse ploeg won met liefst 1-8 van Rillandia. Matthijs Fincke scoorde een hattrick, Masciano Weeda maakte twee doelpunten. Kapelle verloor met 2-3 van Kruiningen. Joel Danielse bezorgde de bezoekers de drie punten door een kwartier voor tijd de winnende treffer te maken.

4e klasse C

Koploper SKNWK had een makkelijke middag in Colijnsplaat. Dankzij doelpunten van Tim de Looze, Jari Goudswaard en Remco van den Berge werd met 0-3 gewonnen van de Noord-Bevelandse formatie.

WIK’57 haalde de dubbele cijfers. In het Schouwse onderonsje werd Brouwershaven met 10-1 verslagen. Frank den Boer, Colin van Wanrooij, Stefan Heeg en Ian van der Wekken scoorden alle vier tweemaal.

4e klasse D

Tholense Boys, NOAD’67 en Smerdiek boekten allemaal een overwinning. Koploper Tholense Boys heeft nu twee punten voorsprong op de nummer twee.

1e klasse A Vrouwen

IJzendijke boekte een monsterzege op Real Sranang. Op eigen veld werd het 10-0. Carmen Foks en Alessia Mieras maakten er ieder vier. Het was alweer de tweede keer dit seizoen dat IJzendijke met 10-0 won.

2e klasse C

Kloetinge ging in Delft met 4-1 onderuit tegen SEP en zakte daardoor naar de achtste plaats.

3e klasse H Vrouwen

De vrouwen van Axel versloegen Nieuwenhoorn met 2-1 dankzij treffers van Romy de Zwarte en Tessa de Vos.