S.K.N.W.K. 1 verslaat Brouwershaven 1 uiteindelijk met 4-1 in matige derby

Dit weekend stond voor S.K.N.W.K. 1 de derby op het programma tegen Brouwershaven 1, dat een wisselvallig seizoen heeft tot nu toe. S.K.N.W.K. 1 startte het thuisduel op sportpark Het Springer met een vrijwel fitte selectie (alleen de lang geblesseerde Max Jongebreur ontbreekt al een hele lange tijd) om hiermee te trachten de volgende driepunter aan het totaal toe te voegen.

De eerste helft was het duidelijk dat de gasten er alles aan gingen doen om het de Nieuwerkerkers zo lastig mogelijk te maken. Brouw was feller in de duels en bij de blauw/zwarten lukten er aanvankelijk heel weinig. Toch was de thuisclub dicht bij een doelpunt, want na een scrimmage voor het doel wilde de bal er niet in. Even later kreeg ook Brouwershaven een prima kans om op voorsprong te komen, maar de attente Daan v/d Cingel redde uitstekend.

Een kwartier voor rust kwam S.K.N.W.K. toch op voorsprong. Remco v/d Berge kreeg de bal vanaf de achterlijn voor het doel waar Tim v/d Cingel van dichtbij de 1-0 kon scoren. Een paar minuten voor rust was het Remco zelf die na een sterke actie door het midden de bal knap in de verre hoek schoot, 2-0. En dat was tevens de ruststand.

Waar iedereen dacht nu zal S.K.N.W.K. er wel overheen gaan, was het toch Brouwershaven dat zich knap in de wedstrijd knokte. Na slap verdedigen van de thuisploeg waren het de zwart witten die de 2-1, zij het ook met enig fortijn, op het bord zetten. S.K.N.W.K. was het daarna een poosje helemaal kwijt en de gasten leken zelfs aanspraak te gaan maken op misschien wel een gelijkmaker, maar gelukkig ging dat feest niet door. Het was weer Remco v/d Berge die na een sterke actie over rechts de bal strak voorgaf en hoe hij het deed weten we niet, maar clubtopscorer Tim de Looze wist de bal curieus tot doelpunt te promoveren, 3-1.

Even later leek de marge toch weer terug naar één te gaan, maar voordat de bal tegen de touwen ging, was er al dan niet terecht afgevlagd en gefloten voor buitenspel. Zodoende bleef het dus 3-1. Overigens mochten de gasten deze periode ook zeker niet klagen toen hun doelman overduidelijk de bal buiten ‘zijn’ 16 pakte en de scheidsrechter dit niet zag en/of wilde bestraffen.

Een kwartier voor het einde viel de definitieve beslissing in deze derby. Dominique Prins stuurde met een slim balletje Remco v/d Berge weg die op snelheid doorging en de ingevallen David v/d Broek een niet te missen kans bood, 4-1. Dat was ook tevens de eindstand en zo kon S.K.N.W.K. in een vrij matige wedstrijd weer drie punten bijschrijven aan het totaal. Zo blijven ze fier aan de leiding staan in de vierde klasse C.

Volgende week staat de volgende derby op het programma in Scharendijke tegen de plaatselijke Z.S.C.

Toon v/d Berge

3 reacties op "S.K.N.W.K. 1 verslaat Brouwershaven 1 uiteindelijk met 4-1 in matige derby"

 1. Kees zijn fan | 03-12-2023 at 17:29 |

  Stampertje laat die Kees scheette doen joh wees blij dat z`n oude man nog berichte zet op de site !!!!

 2. Helemaal met je eens hoor Kees hopelijk is Pim er en Stein en Dafit en Yarie en Tomas Flomdrol en Domuniek en Remko en Pim C en Wautur en Demiejun en Bassie (zonder Adriaan) en Rik en Karul en Beelaa en onze kiepur Daam

  dat zau fein zein voor treener Jewan en lijder Petur

  en muschien mottu Eemiel en Marsel allebij un helluft vlaggu

  zet um om mannu en laat ons juigen

 3. Als je met 4-1 wint dan heb je het toch goed gedaan.Maar het plaatsen van de bal moet beter.En het winnen uit een duel moet beter.Maar daar kan op getraind worden.Dat ziet de trainer ook wel.Wel nu volgende week tegen ZSC uit.Alweer een darby.Als jullie vanaf het begin het spel bepalen dan zie ik SKNWK winnen.Mannen veel succes.

Reacties gesloten.