Koploper SKNWK blinkt (nog) niet goed uit in goed spel

Met de armen over elkaars schouder liepen Remco van den Berge (SKNWK) en Michiel Theijssen (Brouwershaven). Alsof ze elkaars beste vrienden waren.

Enkele minuten ervoor waren ze nog elkaars vijanden in de zaterdag door SKNWK met 4-1 gewonnen derby van Brouwershaven. Ze kwamen elkaar vaker op een onvriendelijke manier tegen tijdens de wedstrijd op sportpark Het Springer. Uiteindelijk kwam dat Theijssen op een gele kaart te staan, die de scheidsrechter toeriep dat Van den Berge er ook wel eentje had kunnen krijgen. De behendige en technische buitenspeler van de Nieuwerkerkse koploper in de vierde klasse C kreeg geen kaart maar wel veel lof toegezwaaid. SKNWK-trainer Johan Sulkers noemde hem ‘the man of the match”. Met drie assists en een goal (de 2-0) was daar eigenlijk geen speld tussen te krijgen.

Het spel van was niet om over naar huis te schrijven. Sulkers gaf onmiddellijk toe dat er veel, heel veel, voor verbetering vatbaar was. Over alle linies en en grootste delen van het streekduel waren zijn spelers erg slordig aan de bal en met bal. “Het blijft een derby en dan krijg je dit soort wedstrijden. Brouwershaven zat er goed op en wij namen te veel afstand van de tegenstander. Die jongens hebben niks te verliezen.” Brouwershaven-collega Marcel Verschoor: “In de eerste helft zijn er beide kanten niet heel veel kansen gecreëerd. SKNWK maakte twee goede goals uit niet eens goed uitgespeelde aanvallen omdat wij niet genoeg druk op de bal zetten. Als je ziet hoe wij de tweede helft uit de kleedkamer kwamen, waren we zeker niet de mindere.”

SKNWK leek met de 2-0 van Van den Berge redelijk op rozen te zitten, maar miste na de pauze de rust om de wedstrijd te kunnen controleren omdat ze maar slordig bleef acteren op eigen veld. Uit een ook al niet echt uitgespeelde aanval bracht Robin van Mourik met een schot via de paal de spanning in de 55e minuut weer terug. Brouwershaven wilde meer en probeerde door te drukken maar een kwartier later gaf Van den Berge met rechts voor op Tim de Looze, die voor de zesde wedstrijd achter elkaar het net vond: 3-1. Kort erop leek Brouwershaven de spanning opnieuw terug te brengen maar de scheidsrechter keurde de 3-2 af wegens buitenspel. Verschoor bestreed dat. “Het was geen buitenspel. Dat is ook wel het voetbal bij ons nu. Omdat je op de laatste plaatsen staat, valt het negen van de tien keer de verkeerde kant op.”

Als koploper heeft SKNWK geen last van dingen die tegen zitten. Hooguit dat de ploeg, door Sulkers in korte tijd gesmeed tot een een hecht team waarin niemand meer praat over de ervaren krachten en de topscorer van vorig seizoen, zichzelf in de weg zit. “We hebben wat problemen om het spel te maken. Dat was ook al tegen Fios het geval. Daar moeten we overheen stappen en zelf bepalend gaan zijn. Zeker omdat we bovenin staan. Iedereen wil van je winnen. Wij moeten zelf meer gaan bepalen aan de bal en dat deden we vandaag in de eerste helft niet.”

Uiteindelijk was het goede spel van Van den Berge (alles) bepalend voor de zege van de Nieuwerkekers, die in de ogen van Verschoor niet terecht was. Met zijn derde assist liet hij David van de Broek de wedstrijd definitief in het slot gooien. Na twee gelijke spelen was de winst op Brouwershaven de zesde zege op rij. Duiveland heeft twee punten minder dan SKNWK, maar speelde al twee wedstrijden meer. Westhoek staat derde met vijf punten achterstand met evenveel duels als de Nieuwerkerkse formatie, dat dus redelijk zorgeloos de kampioensdans leidt. Kijkend naar haar positie is Brouwershaven, dat dapper en fair streed in Nieuwerkerk, daarin lijdend voorwerp.

2 reacties op "Koploper SKNWK blinkt (nog) niet goed uit in goed spel"

1. Endrik | 03-12-2023 at 11:02 |

Mooi dat Remco en Michel zo van het lopen na afloop zeker als je kijkt wat er in Ijzendijke gisteren gebeurd is .

2. Jantje den ouden | 03-12-2023 at 01:27 |