Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 9 december

Voor een aantal Zeeuwse clubs was dit de laatste wedstrijd van 2023. Maar door de vele afgelastingen zit het er nog niet voor iedereen op. Serooskerke pakte de eerste punten van het seizoen door een verassende overwinning. De Meeuwen won in de derby van VCK en gaat als koploper de winterstop in. Stavenisse verloor met wel heel grote cijfers. Bekijk hier alle uitslagen uit het amateurvoetbal op het gemakje.
Beeld uit de wedstrijd MZC'11-DBGC

Beeld uit de wedstrijd MZC’11-DBGC© Kees Bin

Derde Divisie B

Hoek en Sportlust’46 hielden elkaar in evenwicht. Het 1-1 gelijkspel was mede mogelijk gemaakt door de wind in Woerden. De 1-0 werd gescoord door Sylvio Hage in de eerste helft toen de Zeeuws-Vlaamse ploeg wind mee had. In de tweede helft waren de wind en de rollen omgedraaid. Martijn Jansen zorgde voor de 1-1. Door het gelijke spel blijft Hoek middenmoter.
Kloetinge won op het eigen sportpark met 1-0 van Meerssen. Het duel, dat erg belangrijk was in de strijd om de degradatiezone te verlaten, verliep moeizaam. De Limburgers kregen na negentien minuten een rode kaart. Kloetinge stond toen al op voorsprong door een goal van Kyle Doesburg. Na negentig minuten bleek dat de enige treffer.

Vierde Divisie C

GOES heeft gedaan wat het moet doen in de strijd om de bovenste plaatsen van de Vierde Divisie C. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van de nummer zestien van de ranglijst Nemelaer. De doelpunten kwamen op naam van Mitchell de Nooijer, Erwin Franse en Claude de Smit.

1e klasse D

Via een schitterende goal van Miroslav Peric kwam Terneuzense Boys al na twaalf minuten op voorsprong. Op het kunstgras zag de ploeg van trainer Kevin Hollander dat Brielle vlak voor en na rust toesloeg en zo de achterstand omboog in een voorsprong. Peric scoorde vanaf de penaltystip zijn tweede goal, maar in het slot van de wedstrijd wisten de bezoekers uit Zuid-Holland toch de volle buit te pakken. Door de nederlaag heeft Terneuzense Boys slechts vijf punten uit elf wedstrijden.

2e klasse E

De grootste verrassing uit deze klasse vond plaats op sportpark Noordhout. Aron Wattel zorgde hoogstpersoonlijk voor de eerste punten van het seizoen voor zijn Serooskerke. Wattel scoorde drie keer tegen koploper Heinenoord, eindstand 3-1.
SVOD’22 profiteerde van die misstap van Heinenoord. Het won met 0-4 op bezoek bij MOC’17. Doelpuntenmakers: Jochem Hazelaar, Jens Kamphorst, Sven Wisse en Mats Kamphorst. De fusieploeg uit Oostkapelle en Domburg is nu de ploeg met de minste verliespunten.

3e klasse A

Menno de Nooijer was de grote man aan de kant van koploper De Meeuwen dat VCK met 3-0 versloeg. Hij scoorde twee keer in de derby tegen de ploeg uit Koudekerke. Rick Tramper was ongelukkig door nog een eigen doelpunt te maken. De Meeuwen blijft door de zege de koploper.
De wedstrijd tussen FC Axel en Zeelandia Middelburg werd een waar doelpuntenfestijn. Mike Segers zette de thuisploeg op voorsprong, waarna Casper de Cock namens Zeelandia Middelburg voor de gelijkmaker tekende. Na rust kreeg Urmelon Martis het op zijn heupen. Met een heerlijk schot in de kruising zette hij FC Axel weer op voorsprong. De ploeg uit Middelburg kwam via Ivan Put opnieuw op gelijke hoogte. Martis zette daarna FC Axel voor de derde keer op voorsprong. Niels Luteijn bevestigde de veerkracht van de bezoekers door opnieuw gelijk te komen. Na een rode kaart voor Juriën Dam besliste Luteijn de wedstrijd in het voordeel van de Middelburgers met zijn tweede goal van de middag.

3e klasse B

Krabbendijke had een zware middag. In Etten-Leur gingen de Bevelanders met 3-0 onderuit. De enige andere Zeeuwse club in deze klasse, Bruse Boys, kwam niet in actie want de uitwedstrijd tegen Kogelvangers werd afgelast.

4e klasse A

Er ging in deze klasse maar één wedstrijd door en dat was HBC’22-Spui. Het Zeeuws-Vlaamse onderonsje eindigde in een 0-2 overwinning voor de bezoekers door doelpunten van Abdullah Alskalabi en Abed Al Rahman Miari.

4e klasse B

Koploper GPC Vlissingen versloeg laagvlieger Waarde met 2-3. Marciano de Jong scoorde twee keer voor de Vlissingers, Kai Cosijn trof eenmaal doel, later moest Cosijn met een rode kaart naar de kant. De zege kwam niet meer in gevaar.
De grootste overwinning van vandaag kwam op naam van Nieuwdorp, dat met 0-5 won in en tegen Kruiningen. Ruud La Grand scoorde twee keer, Nino de Jonge, Janick van As en Pieter de Vos allen één keer.

4e klasse C

Duiveland is de nieuwe koploper. De wedstrijd tegen FC De Westhoek’20 eindigde in een 3-1 zege voor de ploeg uit Oosterland.
SKNWK moest de koppositie afstaan na de 2-0 nederlaag tegen ZSC’62. Michiel de Schipper sloeg toe aan het begin van de wedstrijd. Het slotakkoord kwam op naam van Dani de Vlieger.

4e klasse D

Tholense Boys won de topper van NOAD’67 met 3-1. Youri Boudou scoorde twee goals voor de thuisploeg, Lennard Marsman maakte ook een doelpunt voor de thuisploeg. Tholense Boys won dit seizoen nog al z’n thuiswedstrijden.
Voor Stavenisse was het een minder fijne dag. De geelrode formatie verloor met dubbele cijfers; het werd 10-0 in Roosendaal tegen DVO’60.

1e klasse A vrouwen

De vrouwen van IJzendijke blijven koploper, ondanks het puntenverlies (1-1) tegen laagvlieger Sleeuwijk.

2e klasse C vrouwen

Een nederlaag voor de Kloetingse vrouwen. In Klaaswaal was SSS 2 met 1-0 te sterk. De Bevelandse formatie staat nu op de zesde plek.

3e klasse H vrouwen

De dames van FC Axel verloren thuis met 0-1 van NSVV. Ze bezetten de zesde plek op de ranglijst.