S.K.N.W.K. 1 met prima gevoel winterstop in, winst, opnieuw koploper en 1e periodetitel !!

Vandaag de belangrijke inhaalwedstrijd voor S.K.N.W.K. 1 bij de West Flakkeese Boys in Ouddorp. Na de zwakke vertoning vorige week bij Z.S.C. ’62 was S.K.N.W.K. er alles aan gelegen om veel beter voor de dag te komen. Zonder de geblesseerde Stijn Dooge begonnen de blauw/zwarten op een overigens zeer slecht veld met veel inzet aan het duel. Iets waar het vorige week dikwijls aan mankeerde.

De defensie van de blauw/zwarten begon de eerste twintig minuten een beetje zenuwachtig aan het duel, maar gelukkig wist thuisploeg W.F.B. daar niet van te profiteren. Al scheelde het soms weinig of weer moest met een vroege achterstand de achtervolging worden ingezet.

Gelukkig kwam de Nieuwerkerkse ploeg, waar gisteren bekend werd dat hoofdtrainer Johan Sulkers tot ieders tevredenheid met een jaar heeft verlengd, wel aan een aantal hele fraaie aanvallen toe. Uit een prima pass van Tim de Looze was het de steeds beter spelende David v/d Broek die rustig de keeper omspeelde en de 0-1 op het bord zette.

W.F.B. probeerde daarna alles om gelijk te maken, maar na een hele goeie actie van Tim de Looze was het Remco v/d Berge die de terug gelegde bal van Tim feilloos afmaakte, 0-2. Nog geen twee minuten later was het al weer raak !! David v/d Broek stuitte eerst op de doelman, maar  de afgeslagen bal werd door Rick Dalebout bij de tweede paal gelegd waar Tim de Looze in 1 keer de doelman het nakijken gaf 0-3 !! Wat een weelde en dit was tevens de ruststand…….

De tweede helft eigenlijk een onmachtig W.F.B. dat wel bleef voetballen om tot een doelpunt te komen, maar grote kansen kreeg men eigenlijk niet. Uit een vrije trap van Dominique Prins was het Rick Dalebout die de stand op 0-4 bracht en hiermee was het definitief over en sluiten.

Mooi moment was er voor de twee invallers Bela de Bloeme en Jan-Kees Giljam. Bela met de pass en Jan-Kees die keihard de 0-5 tegen de netten schoot.  Even later floot scheidsrechter Nuytemans de sportieve wedstrijd ten einde en kon S.K.N.W.K. het winnen van de eerste periodetitel gaan vieren. Een prachtig resultaat voor deze jonge ploeg wat eigenlijk ook niemand had verwacht (zeker niet na de twijfelachtige voorbereiding).

Man van de wedstrijd waren het er velen over eens: Basje van Dijke!! Hij speelde een uitstekende wedstrijd op het middenveld. Nu eventjes winterstop en onze eerste selectie kan de rust zeker even goed gebruiken.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Jos en Martijn om de bingoprijzen in de wacht te slepen om 14.00 uur 🙂 !!!!!