Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 16 december

VCK heeft zich als vierde en laatste Zeeuwse team geplaatst voor de volgende ronde van de districtsbeker. Tholense Boys lijdt de eerste nederlaag van het seizoen, Jong Ambon is niet langer puntloos en SVOD’22 loopt de periodetitel mis. Dit is de Zeeuwse voetbalzaterdag in vogelvlucht.

whs serooskerke

Beeld uit de wedstrijd WHS – Serooskerke© Wim Fase

Derde Divisie B

Hoek won afgetekend van hekkensluiter Baronie. De Zeeuws-Vlamingen waren dankzij goals van Jelco Schamp, Jarno Lion en een eigen doelpunt met 3-1 te sterk voor de Bredanaars.
Kloetinge had niets te vertellen tegen Barendrecht. De nummer twee van de Derde Divisie walste door de Bevelandse defensie en scoorde vijfmaal.

Vierde Divisie C

GOES komt morgen in actie tegen titelconcurrent UDI’19.

1e klasse D

SHO is met 3-1 te sterk tegen NSVV in het restant van het inhaalduel. Voor Terneuzense Boys is er niks gewijzigd. De ploeg van Kevin Hollander sluit het kalenderjaar af op een twaalfde plaats.

2e klasse E

De topper tussen SVOD’22 en Heinenoord is geëindigd in een 1-2 overwinning voor de bezoekers. SVOD’22 kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Bas van der Wel. Direct vanaf de aftrap deed Heinenoord iets terug en tien minuten voor tijd pakte het de leiding. Die gaf het ook niet meer uit handen. Daarmee delfde SVOD’22 het onderspit in de strijd om de periodetitel die naar de bezoekers ging.

Onderin won Serooskerke voor de tweede week op rij. Via doelpunten van Aron Wattel (2x) en Jordy Sinke was de ploeg van Cees Houtepen met 1-3 te sterk voor WHS. Daardoor heeft Serooskerke de aansluiting met de concurrentie gevonden.

Arnemuiden gaf de voorsprong uit handen tegen DBGC. Via Diemo Schroevers en Martijn de Goffau (2x) kwam de Walcherse ploeg op 1-3, maar de thuisploeg knokte zich terug tot een punt en liet Arnemuiden met een bitter gevoel achter.

3e klasse A

Luctor Heinkenszand beleefde een eenvoudige middag tegen VC Vlissingen. De ploeg van trainer Erwin van der Woerdt kwam voor rust op 1-0 via Tim Goovers. Na rust liep Luctor uit tot 4-0 door goals van Corne de Jonge, Bjorn de Haan en Jur van de Berg. Wel werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt vanwege een rode kaart voor een speler van Vlissingen. Door de overwinning van Luctor staat het nu derde in de competitie.
Ook Lewedorpse Boys kwam vier keer tot scoren. Toch kwam tegenstander Zaamslag op 1-0 via Wout Hamelink. Al vrij snel werd de stand gelijk getrokken door Jarmo van Tatenhove. Na rust kwam Lewedorp op voorsprong via Rick Imanse. Hamelink trok de stand weer gelijk, maar dankzij goals van Emiel Kloosterman en Dylan van Hove trok Lewedorpse Boys aan het langste eind. Door de belangrijke overwinning komt het op twee punten van Zaamslag.

3e klasse B

Bruse Boys heeft gewonnen van Vrederust. De Schouwse ploeg kwam voor rust op 0-1 via Jarno van Nieuwenhuize. Na rust zorgden een eigen doelpunt en een goal van Mats Willemse voor een 0-3 tussenstand. Toch werd het toch nog even billenknijpen voor de ploeg uit Bruinisse. Vrederust kwam nog terug tot 2-3, maar Bruse Boys wist stand te houden in een benauwde slotfase. Door de overwinning van Bru gaat het de winterstop in als nummer vier.

4e klasse A

De meeste doelpunten vielen in Schoondijke, waar maar liefst zeven keer werd gescoord. DwO’15 won met 3-4. Kevin van Iersel was de grote man aan Bevelandse zijde met drie doelpunten.
Sluis en Oostburg blijven de naaste achtervolgers van Ijzendijke. Sluis won met 4-1 van Cadzand door doelpunten van Mathijs Willems, Bas de Croock, Kjeld Verschorre, en Marnick Missiaen. Oostburg won van HKW’21 met 0-3 dankzij goals van Jelle Bakker, Jason de Kievit, Kevin Hooreweghe.
Aardenburg verloor vandaag met 1-4 van Spui. Voor Spui scoorden Abdullah Alskalabi en Abed Al Rahman Miari beiden twee keer. Aardenburg is na vandaag nog de enige Zeeuwse ploeg die puntloos is.

4e klasse B

Jong Ambon is sinds vanmiddag van de nul af. De Middelburgers speelden doelpuntloos gelijk tegen Waarde en boeken daarmee het eerste punt van het seizoen.
GPC Vlissingen gaat als koploper de winterstop in. De Vlissingse formatie stond bij rust nog met 0-1 achter, maar dankzij treffers van Marciano de Jong en Nabil Azzanagui eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning.

4e klasse C

SKNWK gaat met een fijn gevoel de winterstop in, de ploeg uit Nieuwerkerk won op Goeree-Overflakkee met 0-5 van WFB en verzekerde zich daarmee van het winnen van de eerste periodetitel. Het werd 0-5 door doelpunten van David van de Broek, Remco van de Berge, Tim de Looze, Rick Dalebout en Jan-Kees Giljam.
FC De Westhoek’20 beëindigde de Schouwse derby met negen man, na twee rode kaarten. Toch wist het in ondertal een gelijkspel uit het vuur te slepen. Brian van Houwelingen redde kort voor tijd een punt voor De Westhoek, nadat eerder Mark de Feiter al de eerste treffer voor de thuisploeg had gescoord.

4e klasse D

Tholense Boys is niet langer zonder nederlaag. De ploeg van trainer Leon de Witte kwam nog wel op een 0-1 voorsprong dankzij Youri Boudou, maar De Fendert wist terug te komen en uiteindelijk zelfs de winst naar zich toe te trekken.
NOAD’67 wist te profiteren van de nederlaag van Tholense Boys, want de ploeg uit Sint-Philipsland won met 1-0 van DVO’60 door een doelpunt van Frank den Engelsman.

Districtsbeker mannen, 3e ronde

VCK heeft zich als vierde en laatste club toegevoegd aan de vierde ronde van de districtsbeker. De ploeg uit Koudekerke was met 4-2 te sterk voor Yerseke. Via doelpunten van Wessel de Visser en Ton Hillebrand kwam VCK al snel op een comfortabele voorsprong. Rick Poleij deed namens Yerseke vlak voor rust nog wat terug. Na de pauze liep VCK verder uit dankzij opnieuw Hillebrand en Pieter Hage. Yerseke scoorde nog via Wesley den Hollander, maar dat was puur voor de statistieken.

MZC’11 verloor na strafschoppen van Prinsenland. In de reguliere speeltijd kwamen beide teams niet tot scoren waarna de Brabantse ploeg de penalty’s iets beter nam. Ook voor FC Axel zit het bekeravontuur erop. De Zeeuws-Vlamingen verloren met 2-1 van VVC’68.

KNVB beker vrouwen, 3e ronde

IJzendijke liep in Sassenheim tegen een zware nederlaag aan. Ter Leede was met 4-0 te sterk voor de ploeg van scheidend trainer Bjorn Boonman, die na de winterstop niet terugkeert bij de damesploeg.

knvbdames

Uitslagen KNVB beker© Omroep Zeeland

Districtsbeker vrouwen, 3e ronde

Hontenisse kon geen elftal op de been brengen voor het treffen met Kloetinge en trekt zich terug uit het bekertoernooi. Kloetinge gaat dus in de koker voor de volgende ronde.