SKNWK is periodekampioen: ‘Heerlijk om de winterstop in te gaan met een prijs’

VIERDE KLASSE C Dankzij een 0-5-overwinning bij WFB is SKNWK weer koploper in de vierde klasse C én kampioen van de eerste periode. Bevelanders was in de strijd om de derde plek met 1-4 te sterk voor WIK’57. De wedstrijd tussen een rood aangelopen FC de Westhoek’20 en ZSC’62 eindigde in een 2-2-gelijkspel. Bij Colijnsplaatse Boys viel er na een serie nederlagen eindelijk weer eens wat te vieren. Brouwershaven werd met 2-1 verslagen en door de drie punten wipt ‘Colijn’ nu over Brouwershaven heen naar de tiende plek.

Robin Hamelink 16-12-23, 20:14 Bron: PZC

WFB-SKNWK 0-5: Halverwege de eerste helft brak David van de Broek de ban en zorgde hij voor een verdiende 0-1 voorsprong. De equipe van Johan Sulkers ging met een goed gevoel de rust in, want op het juiste moment net voor de pauze werd er nog twee keer gescoord. Remco van de Berge maakte de 0-2 en Tim de Looze de 0-3. SKNWK bleef voetballen en speelde de wedstrijd redelijk eenvoudig uit. WFB slaagde er niet in om gevaarlijk te worden. Rick Dalebout prikte de 0-4 raak en het slotakkoord was voor invaller Jan-Kees Giljam. ,,Heerlijk om de winterstop in te gaan met een prijs. We zijn er nog niet, maar de eerste periode pakken ze ons in ieder geval niet meer af’’, zo vertelde een tevreden Sulkers na afloop.

SKNWK (blauw-zwart, hier in actie tegen WIK’57) is periodekampioen in de vierde klasse C. © Sandra Schimmelpennink

WIK’57-Bevelanders 1-4: Bevelanders begon heel goed aan de wedstrijd en in de tweede minuut lag de bal al in het doel van de thuisploeg. Quinten Leenpoel kopte raak uit een hoekschop. De bezoekers gaven weinig weg en kwamen er meerdere keer razendsnel uit. Bij de 0-2 was er balverlies van WIK’57 en binnen no time werkte Jim Strating de 0-2 tegen de touwen. Strating zijn tweede treffer was bijna een kopie van de eerste. Balverlies bij de thuisploeg, een lange bal en Strating wederom doel. Doordat WIK’57 meer risico’s ging nemen kon de 1-3 van Nick den Boer niet uitblijven. Niels Versluis bepaalde de eindstand op 1-4 door nog een vrije trap vanaf twintig meter in de kruising te leggen.

FC de Westhoek’20-ZSC’62 2-2: Beide ploegen speelden niet al te best. Het was meer werkvoetbal en op de helft van de eerste helft kreeg Bart van Steen bij de thuisploeg rood. Met een man minder trok FC de Westhoek zich terug en loerde het op de counter. En met succes, want aan het begin van de tweede helft kon Mark de Feiter zo de 1-0 maken. Die voorsprong hield niet lang stand. Michiel Schipper strafte een fout af en de thuisploeg moest met negen man verder. Niek Fennet kreeg zijn tweede gele kaart en kon ook inrukken. Na de 1-2 van Jesper Kriens slaagde ZSC’62 er niet in om een kans te creëren. Brian van Houwelingen zorgde ervoor dat het negental op gelijke hoogte kwam. In het laatste kwartier hield FC de Westhoek alles tegen en pakte het op karakter een punt tegen de elf van ZSC’62.

Colijnsplaatse Boys-Brouwershaven 2-1: De thuisploeg had de laatste twee wedstrijden ruim verloren en zestien doelpunten geïncasseerd. Het voetbal van Colijnsplaatse Boys en Brouwershaven was niet best en beide ploegen waren veel aan het praten. Strijd werd er door beide ploegen geleverd en Cas van der Meer zette de bezoekers op voorsprong. Vanaf de strafschopstip kreeg Jerom Theijssen de mogelijkheid om er 0-2 van te maken, maar zijn inzet werd door gelegenheidsdoelman – en normaal veldspeler – Cas van Maldegem gekeerd. Een beter ‘Colijn’ toonde in de tweede helft aanvallende intenties en zag die aanvalslust ook beloond worden. Steffan de Looff zorgde voor de gelijkmaker en Ernst Tazelaar maakte de winnende.

1 reactie op "SKNWK is periodekampioen: ‘Heerlijk om de winterstop in te gaan met een prijs’"

1. Fred van der Werf | 18-12-2023 at 19:14 |

Van harte gefeliciteerd met het periodekampioenschap en de mooie koppositie bij het ingaan van de winterstop. Fijne feestdagen en een gezond en sportief 2024 vast gewenst.