Derby in Westhoek: driemaal rood en gelijkmaker met negen man

Bron: www.wereldregio.nl

Drie keer rood, maar het was verre van een harde of onsportieve wedstrijd. Verder een verrassende gelijkmaker waardoor Westhoek-ZSC’62 eindigde zoals de derby begon: in evenwicht.

Balans, waar het gaat om evenveel spelers binnen de lijnen, was er zaterdag al redelijk snel niet meer. Een onbesuisde tackle van Westhoek-speler Bart van Steen betekende onmiddellijk een rode prent. De trainers Leon Bakker, die Westhoek-coach Henk Schouten (met vakantie) verving, Danny Magito van ZSC’62 waren het er over eens dat er geen andere straf op de steenharde overtreding halverwege de eerste helft stond. Het mocht de pret bij de thuisploeg niet drukken. Met tien man hield het in eerste instantie stand tot aan de rust. Sterker nog, vijf minuten na de pauze kwam de bespeler van sportpark Van Zuijen op 1-0 door Mark de Feiter na een mooie aanval.

Magito zag tot zijn teleurstelling dat zijn ploeg heel veel moeite had met de overtalsituatie. “Dat speelden we slecht uit.” Toch kwam ZSC’62 volgens Magito uit het niets op gelijke hoogte. In een overtreding er voorafgaand zag Rick Fennet zijn tweede gele kaart (Bakker: “Het was geen schopwedstrijd”) omdat reageerde op de beslissing van de scheidrechter die al dan niet terecht floot. Aan de kant drukte interim-trainer Bakker zich eveneens verbaal (”Dat was ook niet slim van mij”) uit waarna hij ook rood zag. Zo’n drie minuten na de gelijkmaker maakte Michiel Schipper (Bakker: “Een mooie goal”) de 1-2 tegen negen spelers van Westhoek. Magito was er ondanks de twee voordeeltjes niet gerust op. “Ik had het niet gevoel dat we de 1-3 of 1-4 zouden maken. Zo safe zat ik niet op de bank.”

Met negen man verweerde Westhoek zich kranig. Bakker: “We speelden compact, ze voerden alles goed uit en ik heb zelfs nog aanvallend gewisseld”. De marge bleef een goal en naarmate de tijd verstreek, ging Westhoek in een stuntje geloven. Deze werd bewaarheid door een goal van Brian van Houwelingen. Magito vond het oprecht ‘heel knap’ dat Westhoek op 2-2 kwam. “In de laatste minuut kwamen we heel goed weg want het had zo 3-2 kunnen worden. Ik schaam me een beetje dood.”
Bakker was uiteraard wel in zijn nopjes met het resultaat, maar plaatste er wel een kanttekening bij. “Het was van beide kanten niet goed en er waren twee ploegen die er voor werkten. Het was wel eens hard maar niet gemeen. Van de spirit bij ons heb ik erg genoten.” De conclusies van Magito waren dubbel. “Bij winst hadden we vierde gestaan en nu staan we achtste. Het staat heel dicht op elkaar. Daarom zijn dit hele dure punten die we verloren hebben. Van andere kant zijn we nu ook vier wedstrijden op rij ongeslagen. Maar ik ben niet echt blij.”