De Ouddorpse veteranen kunnen WFB niet behoeden voor een nieuwe nederlaag (wedstrijdverslag W.F.B.)

Bron: www.vvwfb.nl

De gemiddelde leeftijd van de basiself van WFB was 30 jaar tegen SKNWK, met drie spelers die het afgelopen jaar 40 kaarsjes uit mochten blazen. Dus aan ervaring geen gebrek. Daarmee begint WFB steeds meer op Atlético Madrid te lijken. Met dat verschil dat de Spanjaarden af en toe een wedstrijd winnen. WFB verloor met 0-5.

De wedstrijd begon nog hoopgevend voor de Ouddorpers. Een vrije trap van Mathijs Blonk werd bijna door Erwin Struijk binnengekopt. Keeper Daan van der Clingel was echter een sta in de weg. Hierna kon WFB een half uur goed meekomen met de tegenstander. Door een lange bal kwamen de Ouddorpers ongelukkig op achterstand. Martijn van Wijk ging onder de bal door en David van de Broek kon eenvoudig oppikken, de keeper omspelen en SKNWK op voorsprong schieten.

Ook daarna waren er nog mogelijkheden voor WFB. Opnieuw werd Blonk gevaarlijk met een vrije trap. Kevin Groenendijk kopte de bal net naast. Niet veel later was er een goede interceptie van Stefan Nagtegaal, waarna hij de combinatie zocht met Struijk en de bal afleverde bij Blonk. Laatstgenoemde schoot de bal net over. WFB leek te kunnen gaan rusten met de kleinst mogelijke achterstand, maar SKNWK stak daar kort voor de pauze een stokje voor. Door doelpunten van Remco van de Berge en Tim de Looze in de 42e en 43e minuut keek de thuisploeg ineens tegen een onoverbrugbare achterstand aan en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

Zo speelde de ploeg uit Ouddorp ook in de tweede helft. Geen moment leek het erop dat WFB nog terug zou komen en SKNWK controleerde de wedstrijd en bouwde de voorsprong verder uit via doelpunten van Rick Dalebout en Jan Kees Giljam. Door deze uitslag kroonde SKNWK zich tot periodekampioen en is daarmee verzekerd van de nacompetitie. WFB houdt al langzaamaan rekening met de vijfde klasse. Om die klasse nog te ontlopen zullen de Ouddorpers in de tweede seizoenshelft niet alleen in leeftijd, maar ook in voetballend vermogen en passie meer op de club uit Madrid moeten gaan lijken.

Man van de wedstrijd: Stefan Nagtegaal.

DSC_0038