Trainerscarrousel: De Groot vertrekt bij Veere vanwege PSV

Bron: www.omroepzeeland.nl

Lorenzo de Groot gaat na dit seizoen stoppen als trainer bij Veere. De zoon van Lorenzo gaat voetballen in de jeugdopleiding van PSV en daardoor heeft de oefenmeester geen tijd meer om de taken als hoofdtrainer uit te voeren. Onder leiding van De Groot pakte Veere dit seizoen de eerste periodetitel in de 4e klasse B.

voetbal trainerscarrousel 2023/2024

Trainerscarrousel amateurvoetbal© Omroep Zeeland

Trainersnieuws december

André Maas vertrekt aan het eind van het seizoen bij Krabbendijke. Maas pakte met die club afgelopen voorjaar het kampioenschap in de vierde klasse, maar heeft aangegeven dat zijn derde seizoen aan het roer van Krabbendijke zijn laatste zal zijn. Krabbendijke knokt op dit moment tegen degradatie in de 3e klasse B.
Marco Groeneveld blijft trainer van Yerseke. De Goesenaar is bezig aan zijn tweede jaar als trainer bij de club en plakt daar nog een jaar aan vast.
Hontenisse heeft het contract van trainer Carlo van Grimberghe met een jaar verlengd. De trainer, die deze zomer overkwam van Philippine, blijft tot 2024 bij de zondagploeg. Op dit moment bevindt Hontenisse zich in het linkerrijtje in de 3e klasse A.
Adriaan Nieuwenhuijse blijft aan als trainer van Patrijzen. De ploeg uit ’s Heerenhoek heeft zich in de subtop van de 3e klasse A zaterdag genesteld en is tevreden over de oefemeester, die sinds afgelopen zomer aan het roer staat.
Bij SKNWK gaat Johan Suikers nog een jaar door. De ploeg uit Nieuwerkerk strijdt om de titel in de 4e klasse C en hoopt volgend jaar met Suikers een niveau hoger te kunnen acteren.
Ook Joffrey Geldof blijft bij zijn ploeg. De trainer van Apollo’69 is sinds 2022 trainer bij de ploeg uit ’s Gravenpolder, die op dit moment op de zesde plaats staat in de 4e klasse B. Geldof verlengt zijn verbintenis met één jaar.
Michel Maaskant stopt aan het einde van dit seizoen als trainer van Bruse Boys. Maaskant is bezig aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van de derdeklasser. De trainer stopt vanwege steeds drukker wordende werkomstandigheden, verandering van werkgebied en de zorg voor zijn jonge gezin.
Carlos de Jonge vertrekt aan het eind van het seizoen bij Wolfaartsdijk. De Jonge en zijn club besloten in goed overleg om geen vervolg te geven aan zijn vier jaar lange dienstverband. Wolfaartsdijk won vorig seizoen onder De Jonge het eerste kampioenschap in 28 jaar en staat op dit moment op de elfde plek in de derde klasse A.
Kruiningen heeft zich voor nog een jaar verzekerd van de diensten van trainer Marvin Paauwe. Paauwe gaat daarmee zijn vijfde jaar in bij de geel-zwarten, waarmee hij in 2021/22 het kampioenschap van de vierde klasse B binnensleepte.
Michel Leonhart heeft zijn contract bij De Meeuwen opnieuw verlengd. Leonhart staat met de ploeg uit Zoutelande aan kop in de 3e klasse A. De Meeuwen won de eerste periode en verzekerde zich zo al van een plek in de nacompetitie. De oefenmeester gaat volgend jaar zijn vierde seizoen in bij de Walcherse ploeg.
Ook Marcel Verschoor blijft langer bij zijn ploeg. De trainer staat al twee jaar aan het roer bij Brouwershaven, dat op de tiende plaats in de 4e klasse C staat, en plakt daar nog een jaar aan vast.
Shane van Bogaert stopt na dit seizoen als trainer van Kapelle. De trainer had nog een verbintenis met de club tot het einde van seizoen 2024/2025, maar ziet daar nu vanaf. Het bestuur van de vierdeklasser accepteert de beslissing van de trainer.
Gerrit Petersen en ‘s-Heer Arendskerke hebben de samenwerking met een jaar verlengd. De samenwerking bevalt van beide kanten erg goed, zo is te lezen op de clubwebsite van de zaterdag derdeklasser. Trainer Petersen roemt de zeer gedreven spelersgroep waar hij nog veel potentie in ziet.
Veli Eryürük is ook volgend jaar de trainer van Vogelwaarde. Eryürük, afkomstig uit Terneuzen, is bezig aan zijn eerste seizoen bij de zondagvijfdeklasser. Het bestuur van Vogelwaarde schrijft op de clubwebsite dat ze blij zijn met contractverlenging.
Nick Corré is niet langer de trainer van Walcheren. De trainer uit Veere heeft dinsdagavond bij het bestuur van de tweedeklasser aangegeven per direct te stoppen. Zijn taken worden voorlopig overgenomen door Daryl Hollander.
Ook voor Marino Dhooge bij Corn Boys zit het seizoen er al op. Dhooge en de vierdeklasser laten weten in goed overleg uit elkaar te gaan.