Trotse SKNWK-aanvoerder Tim van der Cingel is vol ambitie

Bron: www.voetbaljournaal.com

In maart 2012 was de toen 9-jarige Tim van der Cingel Pupil van de Week bij zijn club SKNWK. Elf jaar later draagt Van der Cingel de aanvoerdersband bij de koploper uit de zaterdag-vierdeklasser. ‘Ik zit nu zes jaar bij het eerste elftal en ben trots dat ik nu van de trainer het vertrouwen krijg als aanvoerder.’

De jonge middenvelder had als jeugdspeler bij SKNWK twee sportieve doelen: basisspeler worden bij het eerste elftal én aanvoerder worden. “Dat klopt inderdaad. Dat eerste ben ik al een paar seizoenen, maar dat ik na het stoppen van René Verschoor nu ook aanvoerder ben dat is voor mij wel heel bijzonder. Dit is wel echt mijn cluppie en als je die op die manier mag vertegenwoordigen dat vind ik mooi.”

Na de degradatie uit de derde klasse, een verblijf dat slechts één seizoen duurde, voeren Van der Cingel en zijn ploeggenoten tot op heden de ranglijst in de 4e Klasse C nu aan. “Ik denk oprecht dat we qua voetbal zeker meekunnen in de derde klasse, maar dat we vorig jaar te weinig volwassenheid lieten zien op het veld. We hebben een heel jonge selectie en dan weet je dat dit gepaard kan gaan met te veel wisselvalligheid. We voetbalden toen prima mee, maar foutjes die we maakten werden direct afgestraft. Toch ben ik er van overtuigd dat we nu beter beslagen ten ijs komen als we eventueel weer zouden promoveren. Want dat we de kwaliteit in de groep hebben, daar ben ik van overtuigd.”

Sinds zijn vierde rent, werkt en scoort centrale middenvelder Van der Cingel, die ook al spits, controleur en centrale verdediger speelde, voor de Nieuwerkerkers. Met werklust, creativiteit en veel loopvermogen probeert hij wekelijks zijn ploeg op sleeptouw te nemen. “Daar liggen wel mijn kwaliteiten al vind ik persoonlijk dat mijn scorend vermogen omhoog moet. Want ik kom wel in de positie, maar moet nog vaker daarin bepalend en beslissend worden. Ballen opeisen en belangrijker worden. Die druk leg ik mezelf op. We moeten als ploeg elke week scherp zijn en vol aan de bak want we willen met elkaar graag terug naar een hoger niveau. Promotie moet je dan ook durven uitspreken als doelstelling. Wil je groeien als individu en als groep, dan moet je ambitie tonen en dat ook benoemen. We laten nu zien dat we een hoog niveau kunnen halen, het is aan ons om dat het gehele seizoen vast te houden.”

Klik op SKNWK voor de laatste artikelen over de club.
Klik op SKNWK voor meer informatie over de club.