Jaaroverzicht 2023 van www.sknwk.nl (februari)

Nu het jaar 2023 er bijna opzit, willen we toch nog even terug kijken naar het afgelopen jaar. Dit doen we d.m.v. in de laatste weken van dit jaar het jaar 2023 ‘samen te vatten’ met berichten die op de website stonden. Uiteraard gebeurde er veel meer (wilt u alles zien, kunt u via nieuwsarchief alles terugkijken). Vandaag februari.

Februari:

S.K.N.W.K. 3 gaat a.s. zaterdag eerst lunchen bij Eetcafé De Banjaard voor de uitwedstrijd tegen M.Z.C. ’11 5

A.s. zaterdag, 4 februari 2023, speelt S.K.N.W.K. 3 in Zierikzee de uitwedstrijd tegen M.Z.C. ’11 5. Aftrap van deze wedstrijd is 14:45 uur. Voorafgaand aan dit duel zal het 3e eerst gaan lunchen in Eetcafé De Banjaard te Zierikzee. We wensen ze alvast eetsmakelijk en uiteraard veel succes met de wedstrijd.

 

Vrouwen 30+ trainen samen met M.Z.C. ’11 Vrouwen 30+

Ons 30+ team bij de Vrouwen heeft vanavond samen getraind met M.Z.C. ’11 Vrouwen 30+. Er werd eerst heerlijk getraind op het kunstgrasveld in Zierikzee en daarna natuurlijk afgesloten met een drankje in de kantine.

 

Competitiewedstrijd M.Z.C. ’11 5 – S.K.N.W.K. 3 gaat morgen niet door

Zojuist is ons 3e ingelicht door M.Z.C. ’11 dat hun 5e elftal voor morgen niet voldoende spelers heeft. Daarom is de competitiewedstrijd van morgen tussen M.Z.C. ’11 5 en S.K.N.W.K. 3 afgelast.

 

Seniorenteams S.K.N.W.K. beginnen vandaag aan de terugronde van seizoen 2022-2023

Vandaag, zaterdag 4 februari 2023, staan er voor de seniorenteams opnieuw competitiewedstrijden op het programma. We gaan beginnen aan de terugronde van het seizoen 2022-2023. Immers dit seizoen startten de blauw/zwarten respectievelijk bij/tegen Kapelle 1 (uit), FC Bergen 2 (thuis) en M.Z.C. ’11 5 (thuis). En voor vandaag staan deze wedstrijden opnieuw gepland (uiteraard alleen omgedraaid).

Dus voor S.K.N.W.K. 1 de wedstrijd op sportpark Het Springer.  Ruim vier maanden terug (24 september 2022) was de hernieuwde kennismaking met de 3e klas voor S.K.N.W.K. 1 en tevens de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Kapelle. Het werd een ware oorwassing, want de thuisploeg won uiteindelijk met maar liefst 7-0 🙁 Voor de rust gingen beide teams gelijk op, maar stond het uiteindelijk geflatteerd 2-0 na 45 minuten. Echter in de 2e helft was het Open Huis bij de Nieuwerkerse ploeg en eindigde het uiteindelijk bij 7-0 (met ook nog een rode kaart). Vandaag dus een hele mooie kans voor revanch. En een goed resultaat is ook erg belangrijk in strijd tegen degradatie, want dat zou namelijk (kunnen) betekenen dat ‘we’ wat meer aansluiting kunnen vinden bij de 11e plaats (een plek die aan het eind van de rit na-competitie betekend). Aftrap is vanmiddag 14:30 uur.

Het 2e elftal gaat vanmiddag op bezoek bij FC Bergen 2. De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen waren zij te gast in Nieuwerkerk. Deze seizoen ouverture werd uiteindelijk met maar liefst 5-3 gewonnen door de blauw/zwarten. En dat was uiteindelijk een hele mooie en knappe overwinning. Immers naar nu blijkt is dit de enige nederlaag tot nu toe voor FC Bergen 2. Sterker nog, ze zijn de huidige koploper. Na 11 wedstrijd hebben ze slechts drie verliespunten…… Hopelijk is S.K.N.W.K. 2 scherp vanmiddag, want zij kunnen zeker een gemotiveerde tegenstander treffen die uit is op revanche van de enige nederlaag tot nu toe.

S.K.N.W.K. 3 won de 1e wedstrijd van dit seizoen zeer overtuigend met maar liefst 8-0 van M.Z.C. ’11 5. Vandaag zou de terugwedstrijd zijn. Er werd opnieuw hard getraind door het 3e donderdag. En om niets aan het toeval over te laten, is voor vanmiddag een lunch geregeld bij Eetcafé De Banjaard in Zierikzee waarna ze zouden vertrekken naar Sportpark Den Hogen Blok. Echter gisterenavond kwam het teleurstellende bericht voor de blauw/zwarten dat M.Z.C. ’11 5 niet voldoende spelers heeft vandaag en dus is de wedstrijd afgelast. De lunch gaat uiteraard wel gewoon door !! Er wordt nog gekeken of er een tegenstander kan worden gevonden voor een oefenwedstrijd en anders is de planning om na de lunch te trainen op het kunstgrasveld in Nieuwerkerk.

We wensen alle blauw/zwarten heel veel succes vandaag !!

 

S.K.N.W.K. 1 neemt revanche op Kapelle 1 met terechte 3-0 overwinning vandaag

Na de nederlaag vorige week bij De Jonge Spartaan was het voor S.K.N.W.K. 1 vandaag zaak om de drie punten tegen Kapelle 1 in Nieuwerkerk te houden. Anders wordt het een moeilijke toestand om nog aan te haken bij de ploegen boven de blauw/zwarten. Tevens zat ook de 7-0 nederlaag bij de eerste wedstrijd van het seizoen in Kapelle nog wel in het achterhoofd. Een mooie gelegenheid vandaag voor revanche.

In het begin van de wedstrijd was het Kapelle 1 dat net iets attenter aan de wedstrijd begon en twee keer dicht bij het S.K.N.W.K.-doel kwam. Maar geleidelijk aan nam de thuisploeg het heft in handen en begonnen ze beter te voetballen. Dat resulteerde na een kwartier in een prachtige treffer. Max Jongebreur (die niet veel later met een blessure moest uitvallen) zette op eigen helft een aanval op. Via Tim v/d Cingel werd Remco v/d Berge bereikt. Die bediende spits Jarno van Nieuwenhuize die naar binnen kwam en met links de bal wonderschoon in de bovenhoek krulde, 1-0.

Daarna bleef S.K.N.W.K. het betere van het spel houden en had voor rust de stand eigenlijk uitgebreid moeten worden, maar voorin werd een paar keer niet de juiste keuze gemaakt zodat de rust met een minimale marge van 1-0 werd bereikt…

In de tweede helft probeerde de rood/witten uit Kappele het wel, maar de S.K.N.W.K.-defensie onder leiding van René Verschoor gaf vrijwel niks weg. S.K.N.W.K. was duidelijk de betere ploeg en straalde ook echt uit dat er niks te halen viel vandaag in Nieuwerkerk. Na een prima actie van Tim v/d Cingel was het opnieuw Jarno van Nieuwenhuize die af kon drukken. Zijn diagonale schot verraste de keeper en zo kwam de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Wat een weelde.

Kapelle zette weer wat aan, maar het wilde niet lukken bij de gasten deze middag. Gelijk na de 2-0 kregen ze een grote kans, maar de inzet werd maar half geraakt en verdween ruim naast het doel van S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel. En dus was het S.K.N.W.K. dat de wedstrijd op slot gooide. Tim v/d Cingel werd na een prima actie binnen de zestien onderuitgehaald en het was Jarno die zijn derde van de middag maakte uit de toegekende strafschop.

Even daarvoor had ook nog zijn uiteindelijk dan vierde kunnen maken toen de bij vlagen ongrijpbare Remco v/d Berge hem een niet te missen kans bood, maar mede door het slechte veld kon Jarno deze kans niet verzilveren.

Met een grote inzet en bij vlagen goed voetbal haalde S.K.N.W.K. vandaag dik verdient het einde met een mooie 3-0 eindstand. Niks weggegeven vandaag en een prima middenveld met Dominique Prins, Remco v/d Berge en Tim v/d Cingel. En spits Jarno die de kansen benutte. Dat moet een enorme boost zijn om volgende week de zeer belangrijke wedstrijd bij Kruiningen tot een goed einde te brengen…… Succes !!

Toon v/d Berge

 

Vrijdag 31 maart a.s. Sponsoravond S.K.N.W.K.

Dat S.K.N.W.K. zeer ingenomen is met al haar sponsors mag duidelijk zijn. Als blijk van waardering organiseert de sponsorcommissie daarom een sponsoravond op vrijdag 31 maart 2023 in onze kantine.

In principe stond deze sponsoravond drie jaar geleden al op het programma (3 april 2020), maar zoals bekend gooide corona toen roet in het eten. Nu mag en kan het gelukkig weer. Inmiddels hebben alle S.K.N.W.K.-sponsoren een save-the-date ontvangen via de mail. Binnenkort ontvangen zij allen de officiële uitnodiging en het programma voor deze Sponsoravond.

De aanwezigheid van alle sponsors wordt uiteraard bijzonder op prijs gesteld.

 

S.K.N.W.K. DRI3: Voor de niet aanwezigen…….

Donderdagavond werd het tactisch plan al gemaakt voor de wedstrijd tegen M.Z.C. Vuuf.  Vrijdag werden de puntjes nog op de i gezet en kleine wijzigingen in de opstelling gemaakt door jankpap gevallen van Kevin en Bas. Pascal had die dag al 4x zijn tas in en uitgepakt want hij was zenuwachtig, omdat er een hele bus vol met familie naar hem kwam kijken.

Helaas kregen we om 22:00u  het bericht dat “die eikels van het vuufde” niet genoeg spelers hadden… of waren ze gewoon bang om weer met 8-0 te verliezen ??? Dan maar trainen, want stilzitten met deze fanatiekelingen gaat hem niet worden.

We begonnen de zaterdag met een heerlijke  XXL Lunch bij de Banjaard. En daarna zo snel mogelijk richting Nieuwerkerk voor een training. Er werd deze middag weer goed getraind met positiespel, conditie, en schiet-de-bal over de ballenvanger. De scheidsrechter was  deze middag erg warrig en liep afentoe ook gewoon weg voor een zakje snoep, die eigenlijk van Nick was.

De penaltyserie werd gewonnen door Rob, dus dit zegt wel genoeg over het niveau deze middag. Verder nog wat sapjes gedronken in de kantine, en bleek er nog een nichtje van iemand in de stad rond te lopen.

Volgende week Smerdiek thuis weer 3 punten. Meer foto’s van de training van gisteren staan elders op de site in Het Fotoboek.

D.E.T.   Rainer

 

Sfeerimpressie van zaterdag 4 februari 2023

Gisteren, zaterdag 4 februari 2023, gebeurde er weer voldoende op en rond sportpark ‘Het Springer’ en bij de uitwedstrijden van de S.K.N.W.K.-teams.

Hieronder een sfeerimpressie van zaterdag 4 februari 2023 middels wat foto’s:

Om 09:30 uur speelde S.K.N.W.K. JO10-1 op ons 2e veld

Tegenstander was SJO B.D.C. JO10-3

De gasten bleken uiteindelijk net iets sterker

Eindstand was uiteindelijk 2-4

Op het veld ernaast zo’n zelfde wedstrijd

Daar speelde namelijk S.K.N.W.K. JO11-1JM

De tegenstander daar was SJO B.D.C. JO11-1

Hier waren de rollen duidelijk omgedraaid

Want de jongens én de meiden van S.K.N.W.K. waren veel te sterk

Eindstand was 6-0 🙂

S.K.N.W.K. JO7-1 speelde gisteren tegen FC De Westhoek ’20 JO7-1

Wat een plezier hebben die gehad 🙂

En een hele spannende wedstrijd in Scharendijke

De blauw/zwarten scoorden maar liefst 7x

Maar de thuisploeg scoorde er één meer

Eindstand was 8-7

ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1 speelde in Zierikzee

Tegenstander was M.Z.C. JO13-4

Ons combinatieteam was overduidelijk iets beter getuige de 1-6 eindstand

Weer terug naar sportpark Het Springer

Daar speelde ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM tegen Nieuwland JO14-1

Geheel onnodig werd deze wedstrijd niet gewonnen

Eindstand was uiteindelijk 0-2

Op ons hoofdveld speelde S.K.N.W.K. JO19-1 tegen Arnemuiden JO19-1

Na een schitterende aanval……..

Kwamen we zelfs op een 1-0 voorsprong🙂

Echter daarna beperkte S.K.N.W.K. zich vooral met tegenhouden

De ruststand was zelfs 1-0

Echter in de 2e helft was het Arnemuiden dat scoorde

Uiteindelijk maar liefst 4x

Eindstand was dan ook 1-4

S.K.N.W.K. 3 ging zoals afgesproken lunchen in Eetcafé De Banjaard in Zierikzee

Maar omdat M.Z.C. ’11 5 had afgezegd werd er geen wedstrijd gespeeld

Maar fanatiek als ze zijn……

Werd er bij terugkomst op Het Springer

Nog eventjes lekker getraind

Zodat de lunch van ervoor er toch nog eventjes lekker kon worden afgetraind

Uiteraard werd er afgesloten

Met een partijspel

S.K.N.W.K. 2 moest in Bergen op Zoom aantreden tegen koploper FC Bergen 2

Opnieuw wisten de blauw/zwarten de leider

Punten af te sprokkelen

Eindstand was 1-1

Het slotakkoord was voor ons 1e elftal

Op ons hoofdveld

Traden zij aan tegen Kapelle 1

Het werd een prachtige middag voor S.K.N.W.K. 1

Want uiteindelijk wonnen ze

Na een goede wedstrijd van het hele team

Drie treffers van spits Jarno van Nieuwenhuize

Konden ze maar liefst 3x juichen

Eindstand dus 3-0

In het voordeel van blauw/zwart

Even op de foto voor de socials

En een welverdiende koude klets 😉

Daarna richting de kantine voor een gezelligde 3e helft

Uiteraard met verloting 🙂

 

S.K.N.W.K. 1 kan geen potten breken tegen fysiek en stug Kruiningen 1

Kan S.K.N.W.K. 1 de goede lijn van vorige week doorzetten, dat was vanmiddag de grote vraag tegen het altijd lastige Kruiningen.  Op ‘De Kruse Mat’ onder leiding van een zwak leidende scheidsrechter (die overal veel te ver vanaf stond) keek Kruiningen even hoe ver ze konden gaan om de behendige spelers van S.K.N.W.K. af te stoppen.

Een verdediger van de thuisclub ontsnapte in de beginfase al gelijk aan een rode kaart na een schandalige charge met twee benen vooruit op Dominique Prins. Gelukkig leverde dit geen blessure op, maar de leidsman floot bij deze overtreding overigens niet eens voor een vrije trap……

Ondanks het matige spel van S.K.N.W.K. kreeg spits Jarno van Nieuwenhuize toch een geweldige kans op de openingstreffer. Echter, de doelman van de thuisploeg kwam goed uit zijn doel en via zijn lichaam verdween de bal naast het doel.

Het was duidelijk te zien dat de blauw/zwarten steeds voorzichtiger de duels ingingen zodat de thuisploeg met hun ‘vechtvoetbal’ S.K.N.W.K. duidelijk de baas was op het veld. Na een slippertje van linksback Stefan Vermeer kon de spits van de geel/zwarten een lage voorzet van dichtbij inschieten zodat S.K.N.W.K. zoals wel vaker dit seizoen achter de feiten moest aanlopen.

Nog geen twee minuten later was het weer bijna raak, maar op miraculeuze wijze ontsnapte S.K.N.W.K. aan een tweede tegengoal. Even later kreeg spits Jarno van Nieuwenhuize (vorige week nog 3x trefzeker in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Kapelle) een kans om gelijk te maken, maar een verdediger gooide zich voor het schot en deed dat met succes, want de bal ging er niet in.

Er kwamen uiteindelijk toch een paar goede aanvallen van de Nieuwerkerkse ploeg, maar telkens werden de verkeerde keuzes gemaakt om tot grote kansen te komen (of stond de grensrechter onterecht met de vlag te zwaaien….). Met heel veel duels, meestal gewonnen door de geel/zwarten, werd de rust bereikt op het overigens best wel dramatische hoofdveld van Kruiningen, 1-0.

De tweede helft werd eigenlijk nog slechter van beide kanten. S.K.N.W.K. kon absoluut geen potten breken tegen het fysieke spel van de thuisclub. Invaller Tim de Looze kreeg een kansje, maar schoot iets te gehaast. En nadat Kruiningen eerst nog de buitenkant van de paal trof was het even later wel raak. Uit een hoekschop besliste Kruiningen de wedstrijd, 2-0.

Een vervelende wedstrijd tegen een irritante tegenstander (met op het laatst nog een klein opstootje, omdat één van de stafleden van de thuisploeg het nodig vond de bal achter te houden bij een ingooi voor S.K.N.W.K.) waartegen S.K.N.W.K. zich duidelijk niet kon wapenen.

En dus resulteerde deze frustrerende middag in een terechte nederlaag. Volgend weekend i.v.m. carnaval geen wedstrijd (in onze kantine wordt er dan gedart tijdens Het Springer Open 2023). Hopelijk kan de volgende wedstrijd, dat is de inhaalwedstrijd op ons eigen sportpark Het Springer op zaterdag 25 februari a.s. tegen koploper Prinsenland 1, wel een lekkere pot worden gevoetbald, want deze van vandaag moet maar snel worden vergeten…..

Toon v/d Berge

 

Teamfoto’s S.K.N.W.K. seizoen 2022-2023 (update)

Het seizoen 2022-2023 is inmiddels bezig aan de 2e seizoenshelft. We willen uiteraard ook dit seizoen van alle S.K.N.W.K.-teams weer een teamfoto. Inmiddels hebben we ook een teamfoto van S.K.N.W.K. JO17-1 gemaakt/ontvangen.

Onder het item Teams, elders op deze website, zijn deze foto’s geplaatst. Het is uiteraard de bedoeling dat er van alle teams een foto op deze prachtige site komt. Nu is het voor ons als redactie niet mogelijk om van alle teams een foto te komen maken. Dus bij deze een oproep aan iedereen die het maar wil lezen (leiders, trainers, ouders, supporters enz.): Willen jullie zorgen dat er van alle teams een digitale foto wordt gemaakt? Dit mag natuurlijk ook als er wisselingen zijn in het team of als de bestaande teamfoto nog niet compleet is. Dan kunnen we de huidige foto vervangen !!

Deze kan dan gemaild worden aan de redaktie: postmaster@sknwk.nl.

Alvast allemaal hartelijk dank voor de aanlevering !!

Teamfoto’s seizoen 2022-2023:

S.K.N.W.K. JO7-1

S.K.N.W.K. JO10-1

S.K.N.W.K. 40+

S.K.N.W.K. 2

S.K.N.W.K. 3

S.K.N.W.K. JO9-1

S.K.N.W.K. JO11-1JM

ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO13-1

ST D.Z.C. ’09/S.K.N.W.K. JO14-1JM

S.K.N.W.K. JO19-1

ST SJO B.D.C./S.K.N.W.K. MO15-1 (update)

S.K.N.W.K. JO17-1

 

Oude S.K.N.W.K.-tenues worden geweldig ontvangen in Sierra Leone

Om de zoveel seizoenen krijgen onze teams een nieuw tenue. Dat is altijd geweldig leuk voor onze (jeugd)spelers. Echter de oude tenues worden ook geweldige ontvangen in Afrika !! Onderstaande foto is vanuit Sierra Leone waar het eerste tenue is uitgereikt in Freetown. Verder gaan er ook nog naar Makeni en Kono.

Via Ineke Teuthof, die initiatiefneemster is van dit geweldige idee, kregen we nog een mooi berichtje: “Nogmaals wil ik jullie hartelijk bedanken voor het doneren van de tenues. Ze zijn goed terecht gekomen. Ook namens Ishmail, Desmond en alle voetballers die zo’n shirt van jullie mogen dragen”.

 

Kantine wordt alvast in gereedheid gebracht voor S.K.N.W.K.-darttoernooi ‘Het Springer Open’ 2023

Aankomend weekend staat bij S.K.N.W.K. in het teken van darten. I.v.m. carnaval zijn alle S.K.N.W.K.-teams vrij, omdat de K.N.V.B. geen programma heeft gepland. De ideale mogelijkheid voor de blauw/zwarten om weer het jaarlijkse darttoernooi ‘Het Springer Open’ 2020 te organiseren. Deze keer al weer voor de 19e keer !! Het wordt gehouden op zaterdagmiddag, 18 februari 2023. Het toernooi start al om 13:00 uur !!, vanaf 12:30 uur is de kantine geopend.

Omdat sinds de laatste editie van het darttoernooi onze kantine op schitterende wijze is verbouwd en opgeknapt, vergt het nog wel wat werk om ook daadwerkelijk te kunnen darten. Inmiddels zijn de werkzaamheden hiervoor gestart. Er moeten o.a. nog  platen worden gemaakt waarop de spiksplinternieuwe dartborden kunnen worden opgehangen. Het is de bedoeling dat morgen alles in gereedheid is.

Dus eventueel kan er donderdagavond na afloop van de trainingen/oefenwedstrijd alvast een pijltje worden gegooid. De komende dagen is sportpark ‘Het Springer’ weer eventjes omgetoverd tot ‘Ally Pally’.

 

S.K.N.W.K.-kantine is klaar voor ‘Het Springer Open’ 2023

Aankomend weekend staat bij S.K.N.W.K. in het teken van darten. I.v.m. carnaval zijn alle S.K.N.W.K.-teams vrij, omdat de K.N.V.B. geen programma heeft gepland. De ideale mogelijkheid voor de blauw/zwarten om weer het jaarlijkse darttoernooi ‘Het Springer Open’ 2020 te organiseren. Deze keer al weer voor de 19e keer !! Het wordt gehouden op zaterdagmiddag, 18 februari 2023. Het toernooi start al om 13:00 uur !!, vanaf 12:30 uur is de kantine geopend.

Omdat sinds de laatste editie van het darttoernooi onze kantine op schitterende wijze is verbouwd en opgeknapt, vergt het nog wel wat werk om ook daadwerkelijk te kunnen darten. Vanavond is de laatste hand gelegd aan de dartbanen. Alles is gereed. Dus we kunnen darten !!

Dus eventueel kan er dus morgen, donderdag 16 februari 2023, na afloop van de trainingen/oefenwedstrijd alvast een pijltje worden gegooid. De komende dagen is sportpark ‘Het Springer’ weer eventjes omgetoverd tot ‘Ally Pally’.

 

Na drie jaar wachten gisteren eindelijk weer ons eigen Darttoernooi Het Springer Open kunnen houden

We hebben er dan wel drie jaar op moeten wachten, maar gisteren, zaterdag 18 februari 2023, konden we dan eindelijk weer eens hét darttoernooi van S.K.N.W.K. organiseren, Het Springer Open 2023. Deze keer al weer voor de 19e keer was onze kantine omgebouwd tot ‘Ally Pally’. Met ook deze keer maar liefst 32 fanatieke darters (en tussen de bedrijven door en zeker ook nog na na afloop van het toernooi ook nog veel niet deelnemers die een pijltje kwamen gooien) kunnen we ook nu weer concluderen dat het darten ook bij S.K.N.W.K. elk jaar ‘een schot in de roos is’.

Zoals we de laatste jaren gewend zijn is ons darttoernooi een koppel toernooi. Dus met 32 darters, betekende dit 16 koppels die overigens met de meest ludieke teamnamen op de proppen kwamen 🙂 Zo kon je genieten van Nukubu’s en Gestrekt erin (overigens was dit meer Gestrekt eruit 😉 ) maar ook van Barney Army en Dart wordt niks. Hij heeft ze weer was een teamnaam gebasseerd op het feit dat één van de deelnemers eventjes moest zoeken naar zijn pijlen, maar deze uiteindelijk toch heeft gevonden (hij heeft ze weer). Ook FC Darteritus en de Struukduukers waren van de partij.

Iets na 13:00 uur werd ‘het bal’ geopend en de eerste pijltjes gegooid. Niet voordat Martijn alle deelnemers had welkom geheten en eerst nog eventjes de spelregels waren door genomen, om zo misverstanden te voorkomen. In 4 poules van 4 koppels werd op 4 dartborden getracht om zo’n felbegeerde plek in de kwartfinales te krijgen. Ook nu weer werd er ‘301’ gespeeld. In de poules werd gespeeld om ‘best of 5’.

Zo tegen het klokje van 16:oo uur waren dan de 8 kwartfinalisten bekend. Het kaf was inmiddels van het koren gescheiden zoals dat dan zo mooi heet 😉 en dus konden we nu naar ‘best of 7’. En omdat dan uiteindelijk ‘de echte darters’ zijn overgebleven, kwam het tempo er goed in. Al snel waren de halve finalisten bekend.

Uiteindelijk werden rond 17:00 uur de laatste twee potjes gegooid. De ‘grande finale’ best of 9 en de strijd om de 3e plek was best of 7. Na een klein half uurtje was ook dit beslist en konden we overgaan tot de prijsuitreiking. De beste drie koppels ontvingen allemaal een bekertje. Voor het aller slechtste koppel 😉 (zij pakten gisterenmiddag slechts één leg) was er een prachtige troostprijs (zodat ze thuis nog eens kunnen oefenen).

We kijken weer terug op een super gezellige en geslaagde editie. Uiteraard doet iedereen eigenlijk mee met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen), maar als de strijd eenmaal wordt aangegaan, wordt deze gedachten vaak eventjes uitgeschakeld. Zo krijg je leuke spannende potjes darts, ontlading en soms flinke teleurstelling. Ook de schitterende nieuwe dartbanen en borden nodigden uiteraard erg uit om een pijltje te kunnen gooien.

Zodoende weer een prachtige middagje darts bij S.K.N.W.K. Dank vanaf deze plaats aan organisator Martijn Neele. Uiteraard ook aan de mensen achter de bar en in de keuken die alle deelnemers en publiek verzorgden van ‘een natje’ en ‘een droogje’. En aan de mensen die hebben geholpen met het opbouwen en ook weer afbreken en opruimen. En tot slot uiteraard een woord van dank aan alle deelnemers en andere aanwezigen in onze kantine. We hebben met z’n allen weer voor een gezellig evenement gezorgd.

Speciaal woord van dank is er aan Bouwbedrijf Quant uit Zierikzee. Want omdat we deze editie voor het eerst in onze prachtig verbouwde kantine hebben georganiseerd, was er ook nog best wat werk om te kunnen darten. Gert-Jan ter Riet (heeft samen met Banus, Huib, Chris en Martijn) prachtige nieuwe dartbanen gemaakt (ook dank aan hen). Dit hout hebben we gesponsord gekregen door Quant !! Dus ook vanaf deze plaats nogmaals hartelijk hiervoor !! Hier kunnen we weer jaren mee vooruit.

Uiteraard staat nu al vast dat ook in 2024 weer een nieuwe editie van ‘Het Springer Open’ zal worden georganiseerd !! Dat wordt dan een jubileumeditie, want dan zitten we dus al aan editie 20 !!

Bekijk de andere foto’s van Het Springer Open 2023 elders op deze site in Het Fotoboek !!

 

Koppel ‘JasBer’ winnaar van darttoernooi S.K.N.W.K. ‘Het Springer Open’ 2023

Hét darttoernooi van S.K.N.W.K., Het Springer Open, werd gisteren, zaterdag 18 februari 2023, al weer voor de 19e keer gehouden. Evenals voorgaande jaren was opnieuw gekozen voor een koppeltoernooi. Uiteindelijk was rond het klokje van 17:30 uur uur al bekend wie er met de felbegeerde titel van door gingen. Het was het koppel ‘JasBer’ (Jasper en Bert van Tilburg).

In de finale wist ‘JasBer’ te winnen van ‘FC Darteritus (Christian van Vossen en Kevin Schiettekatte). Het werd uiteindelijk 5-1. De troostfinale werd een prooi voor Nukubu’s (Henk van Heukelom en Dick Geuze). Ze versloegen uiteindelijk Barney Army (Machiel Schot en Remco v/d Berge (in deze troostfinale overigens vervangen door Eddy Kaaisteker (die dan weer met René v/d Bos deelnam onder de naam No Score)) met 4-2.

Ook was er deze editie nog een heuse troostprijs. Deze werd gewonnen door ‘Gestrekt erin’ (Stefan Vermeer en Remon de Jonge). Zij pakten deze middag toch nog precies één leg 🙂

Overzicht alle winnaars Het Springer Open:

2002 Martijn Neele

2003 Martijn Neele

2004 Patrick van Bolhuis *

2005 Richard Bevelander

2006 Chris van Oudheusden en Tonnie v/d Berge

2007 Chris van Oudheusden en Tonnie v/d Berge

2008 Harry Boone en Bert v/d Wielen

2009 Chris van Oudheusden en Tonnie v/d Berge

2011 Christian van Vossen en Remco Baks

2012 Chris van Oudheusden en Tonnie v/d Berge

2013 Christian van Vossen en Erwin Nelissen

2014 Christian van Vossen en Erwin Nelissen

2015 Bert van Tilburg en Jeroen Siereveld

2016 Mark den Haan en Martijn Neele

2017 Kevin Schiettekatte en Christian van Vossen

2018 Mark den Haan en Martijn Neele

2019 Kevin Schiettekatte en Christian van Vossen

2020 Christian van Vossen en Wouter Beijen

2021 Geen darttoernooi i.v.m. corona

2022 Geen darttoernooi i.v.m. corona

2023 Jasper van Tilburg en Bert van Tilburg

 

* in 2004 werd er i.v.m. het 50-jarig bestaan van S.K.N.W.K. tijdens de feestweek ook nog een darttoernooi gehouden. Deze editie werd gewonnen door Tonnie v/d Berge.

 

Blauw/zwarte groeten: Mark Bleiji vanuit Serfaus

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Selectiespeler Mark Bleiji heeft afgelopen week genoten van de wintersport. Hij deed dit in Oostenrijk, om precies te zijn in Serfaus. Uiteraard had Mark de S.K.N.W.K.-sjaal mee en doet hij iedereen de blauw/zwarte groeten.

Het lijkt ons als redactie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Oude dartborden zijn inmiddels voorzien van nieuwe eigenaar

Met de aanschaf van vier prachtig nieuwe borden voor ons eigen darttoernooi Het Springer Open zijn er ook vier oude(re) dartborden over. Het zijn absoluut gedateerde borden (één is zelfs al ruim 20 jaar oud (en dus misschien wel geld waard 😉 ), maar ze zijn zeker nog niet versleten. Deze vier oude borden zijn gratis af te halen door één of meerdere van onze leden.

Inmiddels hebben vier leden al gevraagd of zij een bord mogen hebben. En zodoende zijn alle borden dus inmiddels vergeven. Ze zullen deze week hun bord kunnen meenemen uit de kantine.

 

Blauw/zwarte groeten: Jan-Kees Giljam (S.K.N.W.K. JO19-1) vanuit de Caribbean

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Speler van S.K.N.W.K. JO19-1 Jan-Kees Giljam geniet van een cruise in de Caribbean. Uiteraard is ook de S.K.N.W.K.-sjaal meegenomen om iedereen de blauw/zwarte groeten te doen.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Weer een nieuw lid voor de Club van 100 van S.K.N.W.K.

Sinds begin 2018 heeft onze Club van 100 een zogenaamde ‘herstart’ gemaakt. In oktober 2012 is ons prachtige dakterras (dat is gerealiseerd door de Club van 100) overgedragen aan de vereniging. Maar daarna bleef het een flink aantal jaren stil. Tot de nieuwjaarsreceptie van 2018 toen de nieuwe initiatiefnemers (Robbert van de Zande en Steven Neele) de Club van 100 nieuw leven hebben ingeblazen. Uiteindelijk hebben we na de herstart weer een hele mooie bijdrage kunnen leveren bij de verbouwing van onze kantine vorig jaar.

Inmiddels is er weer een nieuw lid aangemeld (waarvoor uiteraard hartelijk dank) !! We zitten inmiddels op 57 !!

Heb je ook interesse meld je aan via clubvan100@sknwk.nl

Meer informatie over de Club van 100, vind je hier!

 

Blauw/zwarte groeten: Karl Hanse en Marcel Kwaak vanuit Niederau (Oostenrijk)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Namens speler van de 1e selectie, Karl Hanse en assistent-scheidsrechter bij S.K.N.W.K. 1, Marcel Kwaak krijgen we allemaal de blauw/zwarte groeten vanuit Niederau (Oostenrijk)

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

Blauw/zwarte groeten: Familie Kuijten en familie v/d Zande vanuit Kaltenbach (Oostenrijk)

De redactie van deze website heeft weer foto’s mogen ontvangen voor het item ‘Blauw/zwarte groeten uit…..’. Hiervoor uiteraard hartelijk dank.

Tijdens de voorjaarsvakantie heeft de familie Kuijten genoten van een wintersportvakantie in Kaltenbach (Oostenrijk). Ook de familie v/d Zande was daar op wintersportvakantie. En zodoende konden voorzitter Robbert v/d Zande, dochter Emmelie v/d Zande (S.K.N.W.K. JO11-1JM), Emiel Kuijten (speler van de 40+ en assistent-scheidsrechter van het 1e elftal) en zijn dochter Malou (ook speler van JO11-1JM) gezamenlijk iedereen allemaal de blauw/zwarte groeten.

Het lijkt ons als redaktie nog steeds erg leuk dat jullie als bezoekers van www.sknwk.nl ons mee laten genieten van jullie uitjes. Dus trek je er op uit, neem iets blauw/zwarts mee en stuur je foto’s naar De Webmaster.

 

S.K.N.W.K. 1 verkoopt de huid duur, maar moet uiteindelijk toch 0-2 nederlaag slikken tegen titelkandidaat Prinsenland 1

Vandaag stond de inhaalwedstrijd op het programma tegen Prinsenland 1 dat bij winst de periodetitel binnen kan slepen. S.K.N.W.K. 1 moest het deze middag op het eigen sportpark Het Springer stellen zonder topscorer Jarno van Nieuwenhuize die op wintersport is. Ook aanvoerder René Verschoor was niet van de partij. Hij liep onlangs in oefenwedstrijd tegen Brouwershaven 1 een blessure op en ligt er een tijdje uit. En bij afwezigheid van de zieke hoofdtrainer Johnny van Dijke was leider Peter v/d Cingel vandaag de coach.

In de beginfase wilden de Brabanders gelijk toeslaan en moest S.K.N.W.K.-doelman Daan v/d Cingel twee keer handelend optreden. Maar verder had Prinsenland het erg moeilijk met het compact verdedigende S.K.N.W.K. Met een beetje geluk had er zelfs een voorsprong ingezeten voor de blauw/zwarten. Eerst speelde de totaal vrijstaande Stefan Vermeer in kansrijke positie de bal net te ver voor zich uit zodat de kans verkeken ging en de bal een prooi was voor de keeper van de gasten.

Later kon de bal net niet worden afgewerkt na een prima actie van Remco v/d Berge. En kwam David v/d Broek een paar teenlengtes te kort om een voorzet van Max Jongebreur  binnen te tikken. Tot de rust viel Prinsenland wel aan, maar de zeer slordig spelende gasten kwamen nimmer meer tot een kans. Ruststand 0-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De gasten probeerden veel druk naar voren te zetten, maar de keihard werkende Nieuwerkerkse ploeg gaf echt niks kado. Uiteindelijk kwam Prinsenland nauwelijks verdiend toch aan de leiding na eigenlijk een ongeldig doelpunt. De bal was bijna een halve meter achter de doellijn toen er toch een voorzet voor het doel kwam die uiteindelijk simpel werd ingekopt. Woedende S.K.N.W.K.-spelers, maar het mocht helaas niet baten, 0-1.

Net toen S.K.N.W.K. een poosje het betere van het spel had viel ook de 0-2, die ook niet had mogen tellen. S.K.N.W.K.-speler Mark Bleiji werd net op eigen helft overduidelijk gevloerd, maar de zwak leidende scheidsrechter zag zoals bijna heel de wedstrijd geen overtreding van de gasten en daar viel dan ook nog het 2e doelpunt uit.

Tja, als je in de onderste regionen staat, zitten zulke dingen tegen dat is wel duidelijk. S.K.N.W.K. gaf nog steeds niet op en probeerde het nog wel. Invaller Wouter Hartog kopte net nog naast na een voorzet van Dominique Prins. Eindstand zodoende 0-2, maar met deze inzet moet er volgende week maar weer eens een ‘driepunter’ uitrollen in de degradatiekraker tegen Den Bommel 1. Wederom thuis, aftrap is om half 3.

Toon v/d Berge

 

Nog enkele oude S.K.N.W.K-tenue’s uitgedeeld in Sierra Leone

Onlangs konden we al melden dat oude S.K.N.W.K.-tenue’s geweldig zijn ontvangen in Sierra Leone. Inmiddels hebben we nog wat foto’s ontvangen.

Op Facebook stond onderstaand berichtje:

Golden Soccer Academy and Friends In Sport Academy benefited from sports kits donated by Ishmail Ke Pen Kamara and Ineke Teuthof. Our distribution of sports kits to our nonresidential academies continues across Sierra Leone. Kono and Freetown have received their sets while the next stop is Makeni.

Today was a day of celebration in Kono as our girls and boys’ teams were presented with Jerseys. These kits will help our football academies to appear well-dressed anywhere they go now and participate with the country.

We want to express our appreciation to Ishmail Kamara- Author, and Ineke Teuthof who made it possible for this kit to reach us.

We are still in need of more sporting kits and equipment as we continue to reach communities to promote the concept of education and sport. Reach us on www.sportforempowermentsl.com or send an email to info@sportforempowermentsl.com

 

Johan Sulkers is met ingang van het seizoen 2023-2024 nieuwe hoofdtrainer van S.K.N.W.K.

Vanavond heeft het bestuur van S.K.N.W.K. een akkoord bereikt met Johan Sulkers als nieuwe trainer/coach van onze eerste selectie met ingang van het seizoen 2023-2024. Sulkers is op dit moment trainer van v.v. De Schutters. De afgelopen maanden heeft een kleine delegatie vanuit de club zich bezig gehouden met de aanstelling van een nieuwe trainer. Uiteindelijk is na enkele goede gesprekken de keuze op hem gevallen en is vanavond na een gesprek met het bestuur besloten een contract voor één seizoen aan te gaan.

De inmiddels 64-jarige Sulkers, woonachtig te Dinteloord, heeft heel veel ervaring als trainer/coach van een eerste elftal. Zo was hij o.a. vijf jaar trainer van v.v. Klundert, zwaaide hij 3 seizoenen lang de scepter bij W.H.S. en ook 4 jaar bij N.O.A.D. ’67. Ook was hij nog hoofdtrainer bij Smerdiek, Rillandia, H.S.C. ’28, v.v. Hoeven, S.P.S. en R.K.S.V. D.I.V.O.

Als voetballer was hij actief in het 2e elftal van Feyenoord en speelde hij o.a. nog bij Willem II en Eindhoven 6 seizoenen lang in de Eerste Divisie. Daarna speelde hij ook nog in België bij KFC Turnhout waarna hij zijn voetbalcarrière heeft afgebouwd in de buurt van zijn woonplaats bij enkele amateurverenigingen. Hierna stortte hij zich dus op zijn inmiddels flinke trainerscarrière.

Het bestuur is zeer blij met het aantrekken van deze ervaren trainer. We willen Johan ook vanaf deze plaats nogmaals feliciteren en wensen hem voor volgend seizoen heel veel plezier en succes toe.

Sulkers (links) was afgelopen zaterdag aanwezig op ‘Het Springer’ bij de thuiswedstrijd van S.K.N.W.K. 1 tegen Prinsenland 1.

 

S.K.N.W.K. en hoofdtrainer Johnny van Dijke per direct uit elkaar

Vanavond is na overleg met een delegatie van de spelersgroep van S.K.N.W.K. 1, de technische staf en het hoofdbestuur met hoofdtrainer Johnny van Dijke besloten om per direct uit elkaar gaan.

Vanaf deze plaats willen we Johnny nogmaals hartelijk danken voor zijn inzet en hem alvast heel veel succes toewensen aankomend seizoen bij zijn nieuwe club SC Waarde.