S.K.N.W.K. JO10-1 triomfeert na winterstop: Eerste overwinning van 2024 een feit !!

Nieuwerkerk: Op de frisse zaterdagochtend van 3 februari 2024 was de spanning voelbaar op de velden van Nieuwerkerk, waar de jonge voetballers van SKNWK-JO10 na een lange winterstop weer het veld betraden om de competitie te hervatten. De tegenstander, Krabbendijke, was een team dat bekendstond om hun strijdlust en ook vandaag was dat niet anders.

De wedstrijd begon en het was duidelijk dat SKNWK-JO10 even tijd nodig had om in hun spel te komen. De kinderen waren enthousiast, maar nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Dit gaf Krabbendijke de kans om met een verassend droge knal op voorsprong te komen en de thuisploeg op achterstand te zetten.

Ondanks de vroege tegenslag bleek het moreel van SKNWK-JO10 ongebroken. Anis, de stoere keeper in zijn nieuwe outfit, bleek zelfs met een met ducttape gerepareerde schoen een onverzettelijkheid uit te stralen die zijn teamgenoten inspireerde. SKNWK-JO10 herpakte zich en bleef voetballen.

Dies bleek de sleutel tot de ommekeer te zijn met een schot van afstand dat pas achter de doellijn werd tegengehouden, hiermee de stand gelijk trekkend. Het was misschien niet zijn mooiste doelpunt, maar wel cruciaal voor het zelfvertrouwen van het team.

Met hernieuwde energie begon SKNWK-JO10 steeds beter te draaien. Teijmen toonde zijn defensieve kwaliteiten, Levi creëerde mooie kansen en Xander genoot zichtbaar van het spel. Het resulteerde in een reeks van kansen die maar niet verzilverd werden, totdat Jasmijn met een schitterend afstandschot de 2-1 op het scorebord zette, wat ook de ruststand betekende.

Tijdens de rust lag de nadruk van de trainer op focus en teamdiscipline, een boodschap die goed werd ontvangen. Meteen na de aftrap in de tweede helft zette Xander met een slimme pass Dies op voor de 3-1. Krabbendijke liet echter zien niet op te geven en vond de aansluitingstreffer, waardoor de stand op 3-2 kwam.

Maar SKNWK-JO10 bleef kalm en geconcentreerd. Mohamed en Sam ondersteunden het middenveld uitstekend waardoor het team bleef domineren. Een vrije trap van Xander, die de kruising raakte, was een hoogtepunt, maar het was Jasmijn die met haar tweede afstandschot de 4-2 maakte.

De vreugde was kompleet bij de jonge spelers van SKNWK-JO10 en hun supporters, toen de tegenstander het laatste doelpunt van de wedstrijd in eigen net werkte, wat de score op 5-2 bracht. Een eigen doelpunt is altijd een ongelukkige gebeurtenis, maar het bezegelde wel de eerste overwinning van SKNWK-JO10 in het nieuwe jaar 2024.

De trainer van SKNWK-JO10 was na afloop zichtbaar tevreden met het resultaat en de progressie die zijn team had laten zien. Hij prees zijn spelers voor het feit dat ze voetballend de oplossingen hadden gevonden en de discipline hadden bewaard om niet in de val te trappen van het onderling kibbelen, iets wat in het verleden nog wel eens punten had gekost.

“Zolang we onze voeten laten spreken en elkaar niet uit de wedstrijd kletsen, dan hebben we echt een lekker voetballend ploegje,” benadrukte hij trots.

Het team keek al uit naar de terugkeer van Sophie, die door haar afwezigheid gemist werd op het veld. Haar terugkeer zou de ploeg weer compleet maken en nog sterker staan in de aankomende wedstrijden.

Door: Trainer/coach Patrick Habets