S.K.N.W.K. 1 verliest nipt van 2e klasser W.H.S. 1 in nuttige oefenwedstrijd

Vandaag, zaterdag 17 februari 2024, speelde onze 1e selectie een oefenwedstrijd. Vorige week was een weekend vrij, maar vandaag moesten de kicksen weer worden ondergebonden met het oog op het vervolg van de competitie. Het werd een mooie uitdaging voor de blauw/zwarten, want in 2e klasser W.H.S. 1 vonden ze een pittige tegenstander. Vier weken geleden speelde de ploeg van Johan Sulkers ook al tegen een 2e klasser. Toen konden ze het lang bijbenen bij S.V.O.D. ’22 1, maar werd het in de laatste 10 minuten toch nog heel onnodig 2-8. Nu dus een nieuwe mogelijk om jezelf te kunnen meten met een ploeg die 2e klassen hoger speelt dan S.K.N.W.K. 1.

In principe zou dit oefenduel worden gespeeld op sportpark Het Springer in Nieuwerkerk. Echter op verzoek van W.H.S. 1 werd het toch een duel op De Waaie in Sint-Annaland, want daar stond na afloop van de wedstrijd nog een klein feestje gepland voor de ‘Stallanders’. Overigens had het qua veld misschien wel verstandiger geweest om toch in Nieuwerkerk te spelen, want dan hadden ‘we’ het kunstgrasveld kunnen betreden. Dat was in ieder geval ‘iets’ vlakker geweest dan het speelveld van heden middag 😉

Het was met de voorjaarsvakantie nog in het achterhoofd nog best een opgave voor onze trainer/coach om een representatief team op de been te brengen. Wegens diverse omstandigheden misten behoorlijk wat spelers aan de kant van de blauw/zwarten. Zo kon het zo maar gebeuren dat Thomas Folmer (normaliter gewoon veldspeler) het doel kon verdedigen (en dat deed hij echt met verve!!).

Helaas ook nu net als een aantal weken terug tegen S.V.O.D. ’22 leken ‘we’ bij voorbaat al onder de indruk van de tegenstander. Niet (overtuigend genoeg) ingrijpen bezorgde W.H.S. 1 al in minuut 2 de kans op de openingstreffer. En uiteraard werd dit buitenkansje verzilverd, 1-0. Binnen 10 minuten na deze eerste treffer viel ook al de 2-0. Al dan niet in buitenspelpositie mocht een speler van de thuisploeg doorgaan en ook nu wisten ze wel raad met deze kans.

Echter hier na ging het zeer jeugdige S.K.N.W.K. gewoon beter voetballen. Er kwamen een aantal prima aanvallen op de mat alleen mistte de scherpte in de voorhoede om het de doelman van de thuisploeg echt lastig te maken. Aan de andere kant werd interim-goallie Thomas Folmer ook niet echt getest door de thuisploeg. En de balletjes die wel door kwamen of op hem werden terug gespeeld, werden vakkundig door hem verwerkt. Alsof hij dit al jaren doet.

Halverwege de eerst helft moest Jan-Kees Giljam naar de kant. Zodoende kwam onze nieuwe aanwinst, Rouël Bisschop, voor het eerst binnen de lijnen in het blauw/zwart. Hij maakte een zeer overtuigende indruk en is echt een prima aanwinst voor ons 1e elftal (en ik moet zeggen hij is nummer 15 zeker waard 😉 ).

Tot aan de rust hielden de ploegen het in evenwicht en zodoende gingen we met een 2-0 ruststand eventjes naar de kleedkamers.

In de 2e helft ging het nog een beetje beter bij S.K.N.W.K. Er werd langer balbezit gehouden en we kwamen er opnieuw een aantal keren goed uit. Uiteindelijk resulteerde dit ook in een terechte 2-1 (al was dit ook twijfelachtig of dit wel of geen buitenspel was). De assist was van Dominique Prins en de treffer uiteindelijk van David v/d Broek die de doelman op snelheid omspeelde en de bal in het lege doel schoot.

In de slotfase nog een vrije trap voor S.K.N.W.K. Nu ging doelman Thomas Folmer zelfs mee naar voren. De vrije trap werd tot corner verwerkt, maar de zeer strikte scheids liet deze corner niet meer nemen, maar floot af voor het einde van de wedstrijd. Zodoende eindigde deze nuttige oefenpot in een 2-1 nederlaag. Overigens bleek het een zeer zware wedstrijd (mede door het veld), want aan beiden kanten waren er wat ‘krampgevalletjes’ 🙂

A.s. zaterdag, 24 februari 2024, wordt de competitie hervat. Op ons eigen sportpark Het Springer is dan Herkingen ’55 1 de tegenstander. Voor S.K.N.W.K. 1 een mooie gelegenheid om de nederlaag onlangs in de topper tegen Bevelanders 1 weg te poetsen. Overigens is dit duel ook gewoon een topaffiche, want dit betreft een duel tussen respectievelijk de nummers 2 en 4 van de 4e klas C. Met de steun van ons eigen publiek (dat ook vandaag weer volop aanwezig was trouwens) en weer een zo goed als complete selectie hebben we het volste vertrouwen in een goed resultaat.

Bekijk meer foto’s van deze oefenwedstrijd elders op onze site in Het Fotoboek.